Ο Σταμάτης Πουλής, ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα καθώς και με τον τυφλό δικηγόρο και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά.

Ο κ. Πουλής είναι οικονομολόγος υγείας, μέλος του  Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Φυλής και Α’ Επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Πουλής ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο για το δίκτυο συνεργασιών των τοπικών συλλόγων ΑμεΑ και των ιερών ναών που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη σε κάθε δήμο καθώς και για το πιλοτικό πρόγραμμα βελτιώσεων προσβασιμότητας στους ιερούς ναούς του Ιλίου, καθ’ υπόδειξη των ίδιων των αναπήρων, το οποίο ζητά χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν ο στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ο κ. Αυγουλάς ενημέρωσε τον κ. Πουλή για την κοινωνική επιχείρηση ΑμεΑ  ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», όπου απασχολούνται άτομα με οπτική, κινητική και ακουστική βλάβη, σε διάφορες συμπράξεις με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και με στόχο τις παρεμβάσεις προσβασιμότητας στο δομημένο χώρο και στο ψηφιακό περιβάλλον.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Πουλής για τους τρόπους που τα τυφλά άτομα χρησιμοποιούν αυτόνομα τις νέες τεχνολογίες και τις ιστοσελίδες καθώς και για τις ανάγλυφες κατόψεις και τα σχέδια εκκένωσης που τυπώνονται στην ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», με στόχο την ισότιμη πληροφόρηση των τυφλών.

Με τον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα και με τον κ. Αυγουλά, συμφωνήθηκαν ήδη από κοινού ενέργειες και πρωτοβουλίες του κ. Πουλή, ώστε να υποστηριχθεί ισότιμα στη Δυτική Αττική η ένταξη των ΑμεΑ στη συλλογική ζωή του τόπου.

Ο Σταμάτης Πουλής σε συνομιλία με το Βαγγέλη Αυγουλά στο γραφείο του δεύτερου

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή