Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με τον Βαγγέλη Αυγουλά, τον Δημήτρη Αμπατζή, την Ελένη Μαρκοπούλου και ιερείς.

Εκ νέου συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, με θέμα την προσβασιμότητα των αναπήρων πιστών στους ιερούς ναούς της πόλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι προϊστάμενοι Ιερείς όλων των ιερών ναών του Ιλίου, ενώ οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, παρουσίασαν αναλυτικό πόρισμα καταγραφής εμποδίων και προτάσεων για κάθε έναν Ιερό Ναό, με στόχο την προτεραιοποίηση και το συντονισμό βελτιώσεων και παρεμβάσεων υπέρ της προσβασιμότητας.

Ο Σεβασμιώτατος Αθηναγόρας, ζήτησε αναλυτική και τεκμηριωμένη καταγραφή, συνοδευόμενη από επεξηγηματικό φωτογραφικό υλικό, από τα ίδια τα ανάπηρα άτομα που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα αποκλεισμού, ώστε εκείνοι να καταστούν και οι διαμορφωτές των λύσεων των προβλημάτων αυτών.

Παρόντες εκ μέρους του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου ήταν ο Πραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Αμπατζής, η εκπαιδευτικός και ταμίας του Συλλόγου κα Ελένη Μαρκοπούλου ως επιστημονικά υπεύθυνη σύνταξης του σχετικού πορίσματος, καθώς και ο τυφλός δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Επιστημονικός Συνεργάτης του Σεβασμιωτάτου, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις σε κάθε ιερό ναό του Ιλίου ξεχωριστά, με στόχο επιτόπου στο πεδίο, να προτεραιοποιηθούν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κοστολόγηση οι μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις προσβασιμότητας που απαιτούνται και να οργανωθεί αναλόγως η δουλειά που χρειάζεται να γίνει.

Τη σχετική ομάδα εργασίας, ανακοίνωσε ότι θα συντονίζει ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας, ενώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα διοργανωθεί και πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών με στόχο την υποστήριξη της αυτονομίας των αναπήρων πιστών όταν θα προσέρχονται στους ναούς.

Η εκπαίδευση θα είναι μια ακόμη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου.

Δείτε το σχετικό video από τη συνάντηση με υπότιτλους ⇓

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος Εκκλησίας και τυφλών χειριστών σκύλων-οδηγών

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή