Λαυρέντιος Δελλασούδας

Λαυρέντιος Δελλασούδας

Ο Λαυρέντιος Γ. Δελλασούδας είναι Ομότιμος Καθηγητής Ειδικής Παιδαγωγικής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Έχει σπουδάσει Θεολογία, Φιλολογία, Στατιστική, «Μεθόδους και Εφαρμογάς Προγραμματισμού» και Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
-Διετέλεσε: Πρόεδρος τού Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής, Διευθυντής τού Κέντρου Σχολικής, Επαγγελματικής & Κοινωνικής Ένταξης τού ιδίου Τμήματος, Πρόεδρος τού Συλλόγου ΔΕΠ τής Φιλοσοφικής Σχολής, και Ειδικός Γραμματέας Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Υπηρέτησε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας για θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ατόμων με Αναπηρία ή -όπως ο ίδιος προτείνει- Προσώπων με Αναπηρία.

-Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται, αφενός μεν, στη σχολική, επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ένταξη των Προσώπων με Αναπηρία– με κύρια χαρακτηριστικά την “αναλογική συμπληρωματικότητα” (και όχι την… ισότητα), τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής – και, αφετέρου, στην εξελικτική πορεία των μαθητών που αρχίζουν νωρίς τον σχολικό τους βίο (πεντέμισι ετών), ενώ ένα σημαντικό μέρος τού όλου ερευνητικού έργου του αφορά τόσο στη σχολική ένταξη τού αλλοδαπού μαθητικού πληθυσμού όσο και στη διεξαγωγή στατιστικών ερευνών για τα παραπάνω θέματα καθώς και τη στάθμιση κριτηρίων.

Αναλυτικότερα στοιχεία για το κοινωνικό του έργο και την εργογραφία του περιλαμβάνονται στο Βιογραφικό και Εργογραφικό Σημείωμα (βλ. εδώ), στο οποίο υπάρχουν “σύνδεσμοι”, οι οποίοι παραπέμπουν/οδηγούν και στα πλήρη κείμενα ορισμένων έργων.

Κώστας Γ. Χρηστάκης

Κώστας Γ. Χρηστάκης

Ειδικός Πάρεδρος ε.τ. του Π.Ι.

Γεννήθηκε στην Κρήτη και κατοικεί στο Χαλάνδρι Αττικής. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές του με μετεκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον του στην αγωγή και εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με δυσκολίες και είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον τόπο μας.

Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής ιεραρχίας: Δάσκαλος, Επιθεωρητής Ειδικών Σχολείων, Σχολικός Σύμβουλος Ε.Α. … Το 1992 εντάχθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με τον βαθμό του Ειδικού Παρέδρου, αντίστοιχο του Επίκουρου Καθηγητή ΑΕΙ.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως υπεύθυνος για τη μελέτη και την προώθηση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον τόπο μας. Συμμετείχε ενεργά σε επιτροπές μελέτης εκπαιδευτικών θεμάτων, καθώς και στη σύνταξη νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων για εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα θέματα ειδικής αγωγής.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε προγράμματα και συναντήσεις εκπροσώπων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, μελέτες και ερευνητικές εργασίες σε παιδαγωγικά περιοδικά. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και έχει γράψει οκτώ (8) βιβλία, από τα οποία τα περισσότερα διδάσκονται στα Πανεπιστήμια.

Συνεργάστηκε, για πολλά χρόνια, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα Πανεπιστήμια, όπου πρόσφερε διδακτικό έργο. Δίδαξε σε μεταπτυχιακά προγράμματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στη μετεκπαίδευση των δασκάλων, στο πρόγραμμα «παιδαγωγική και επαγγελματική αναβάθμιση των δασκάλων» του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε προγράμματα του ΕΠΕΑΕΚ, σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία οργάνωσε ο ίδιος, το Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστημιακοί και άλλοι φορείς και έχει δώσει πολλές διαλέξεις με θέματα της ειδικότητάς του. Σήμερα συνεχίζει το διδακτικό, το επιμορφωτικό και το συγγραφικό του έργο, ως μια ελάχιστη συνεισφορά στον εκπαιδευτικό, στο παιδί με δυσκολίες και στους γονείς του.

Γιάννης Πανούσης

Γιάννης Πανούσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής (1972) και του Τμήματος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975). Μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Poitiers της Γαλλίας (1978).

Δίδαξε επί 19 χρόνια στη Νομική Σχολή Δ.Π. Θράκης (1978-1997) Εγκληματολογικές και ποινικές επιστήμες και διδάσκει από το 1997 έως σήμερα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ανάλογα μαθήματα.

Εξελέγη Κοσμήτορας της Νομικής ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Αντιπρύτανης και Πρύτανης του ΔΠΘ (1994-1997).

Διετέλεσε: Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων Ελληνικών και Ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π. χ. Πρόεδρος κεντρικού επιστημονικού συμβουλίου φυλακών, μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κλπ, μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, μέλος εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, μέλος ΔΣ του ΕΚΚΕ κ. α)

Συγγραφέας 20 βιβλίων και 200 άρθρων (για τις Εγκληματολογικές Επιστήμες). Το 2012 εξελέγη βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά. Το 2015 ορκίστηκε στη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ιστοχώρος: www.giannispanousis.gr E-mail: panousis@media.uoa.gr

Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι

Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι

Η Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τ. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το 1972 ολοκλήρωσε τη διατριβή της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα “Το πρόβλημα του παιδιού στο Νοσοκομείο”. Ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βιέννης ως κρατική υπότροφος και διατέλεσε για πέντε χρόνια Ψυχολόγος πλήρους απασχόλησης στην Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου (και ομοσπονδιακού κρατιδίου) της Βιέννης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1977 και εργάστηκε ιδιωτικά.

Το 1981 διορίστηκε Επιμελήτρια του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1997 εκλέχθηκε Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, όπως και άλλων επιστημονικών Εταιρειών.

Επίσης, είναι Διδάσκουσα – Θεραπεύτρια και Επόπτρια της Αυστριακής Εταιρείας Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ÖGVT) και Ιδρυτικό Μέλος και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη FEDORA-Psyche έως το 2002.

H ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: kalantzi@psych.uoa.gr .

Γιάννης Ζουγανέλης

Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι μουσικός, ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής, αρχιτέκτων και δάσκαλος! Είναι επίσης, από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων», της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας και του ΣΕΗ (Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών).

Το 2002 απέσπασε το βραβείο D. SHARP για τις 500.000 πωλήσεις που ξεπέρασε το σύνολο των έργων του παγκοσμίως. Αθόρυβος και πολύτιμος -επί δεκαετίες- συμπαραστάτης του αναπηρικού κινήματος με πλούσια εθελοντική δράση, μεταξύ άλλων.

Έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ και τη UNICEF για τη συνεργασία και διδασκαλία του σε παιδιά με αναπηρία για το σύγγραμμά του «Οι Προσωπικότητες δημιουργούνται με τη διαφορετικότητα».

Το 2004 βραβεύτηκε από την διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή για τη συμβολή του στους παραολυμπιακούς αγώνες με το βραβείο «creative selflessness» Σήμερα επίσης είναι Επίτιμος καθηγητής της Ακαδημίας του Μονάχου, όπου συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία έδρας ελληνικής μουσικής.

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Φιλόλογος- Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Πρώην βουλευτής ( 2004). Σήμερα, για δεύτερη τετραετία, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Εργάστηκε επί 40 χρόνια, σε πολλές θέσεις κι ειδικότητες σε εφημερίδες, περιοδικά,ραδιόφωνο , τηλεόραση και εκδοτικούς Οίκους, έχει συμμετάσχει επιτελικά και στις δυο υποψηφιότητες της Αθήνας για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 και του 2004, ήταν Εκτελεστικός Τηλεοπτικός Παραγωγός των Πανευρωπαικών Αγώνων Ανοιχτού ( 1982) και Κλειστού ( 1985) στίβου στην Αθήνα για την ΕΡΤ και την Eurovision, έχει γράψει 15 βιβλία και συνεχίζει να γράφει.

Παντρεμένος, με δυο παιδιά και έναν εγγονό. ” Τα δυο τελευταία του βιβλία , “Ημερολόγια” από τις εκδόσεις Entypois και ” Βουλευτή να σε πει η μάνα σου” από τις εκδόσεις Βακχικόν, κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2018″.

www.konstandaras.gr

Ανδρέας Απ. Σόλιας

Ανδρέας Απ. Σόλιας

Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ – Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, με δίπλωμα εξειδίκευσης από το Ε.Κ.Π.Α. -Ιατρική Σχολή- στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών.

Διδακτορικός Σπουδαστής σήμερα στο Α.Π.Θ. Ιατρική Σχολή Τομέας Νευροεπιστημών, Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΚΕΠΙΣ – Υπουργείο Εργασίας (2007).

Από το 2006 εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου με αντικείμενο την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, την λειτουργία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ενώ πραγματοποιεί σε συνεργασία με το ΕΚΕΨΥΕ Πειραιά πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Ανίχνευσης διαταραχών μνήμης, διάθεσης και άγχους σε άτομα 55+ ετών. Στο παρελθόν, έχει επίσης εργαστεί:

στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας με αντικείμενο την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες, συμμετείχε σε αποστολές του ΕΕΣ σε καταστάσεις κρίσης εντός και εκτός συνόρων) εκπαίδευση και δραστηριοποίηση εθελοντικού δυναμικού, πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε αστέγους στην περιοχή του Πειραιά, υπεύθυνος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ταμείου Εκτελωνιστών Πειραιά (ΤΑΠΕΠΑ).

Από το 1988 – 1994 εργάστηκε ως προσωπικό του κλάδου θεραπείας στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στον Συμβουλευτικό Σταθμό, το Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης, την Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ, την ΑΘΕΚ ΣΤΡΟΦΗ, το Πρόγραμμα Οικογένειας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Στρατιωτικός Κοινωνικός Λειτουργός.

Χρυσάνθη Γεωργαντά

Χρυσάνθη Γεωργαντά

Η Χρυσάνθη Γεωργαντά είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Μ.Sc.) με εξειδίκευση σε ευπαθείς ομάδες. Έχει εργαστεί στον χώρο της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής, καθώς και είναι συνιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Career Sign»(Social Impact Award 2017).

Παράλληλα, έχει πετυχημένη, πολυετή εθελοντική δράση, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ενώ κατέχει τη σχετική Επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Υποψήφια Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Κατέχει την ειδικότητα Ψυχιάτρου-Σεξολόγου. Με μεταπτυχιακές σπουδές έχει τη θέση Επιμελητή Β’ στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου αφού από την ηλικία των 14 μηνών διαγνώστηκε με γενετική πάθηση που ονομάζεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ, μια νόσο η οποία έχει προοδευτική εξέλιξη με αποτέλεσμα όσο μεγαλώνει να ατροφούν οι μυϊκές ομάδες του σώματος του.

Παρουσιάζει έντονη κοινωνική δραστηριότητα σχετικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και πιο συγκεκριμένα το κίνημα της Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Το Δεκέμβριο 2014 μαζί με άλλα 5 άτομα με αναπηρία ιδρύουν τον πρώτο ελληνικό Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης με το όνομα i-Living στον οποίο επιτέλεσε Πρόεδρος το έτος 2015, ενώ την ίδια χρονιά -και μέχρι σήμερα- εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (European Network on Independent Living – ENIL).

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ομιλιών και είναι συγγραφέας πολλών κειμένων που αφορούν τόσο τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία όσο και την προσπάθεια εγκατάστασης της φιλοσοφίας της Ανεξάρτητης Διαβίωσης στην ελληνική κοινωνία. Έχει βραβευτεί και τιμηθεί πολλές φορές απο κρατικούς οργανισμούς και άλλους φορείς για το έργο του.

Το 2019 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Χριστίνα Πασαλή

Χριστίνα Πασαλή

Η Χριστίνα Πασαλή είναι Νοσηλεύτρια Αιμοδυναμικού και Ηλεκτροφυσιολογικού Εργαστηρίου και μέλος της Επιτροπής Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Γ.Ν.Ε. “Θριάσιο”. Είναι πτυχιούχος της Νοσηλευτικής Σχολής του ΑΤΕΙ Αθηνών (2004) και φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην “Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση” από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2010), στην “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (2018) και υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. .

Κάτοχος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον της στην εκπαίδευση των ατόμων με οπτική αναπηρία και διοργάνωσε το πρώτο Πανευρωπαϊκά Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής για άτομα με προβλήματα όρασης (2016) με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στην οποία εκπαιδεύει εθελοντικά σε σεμινάρια Βασικής και Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής από το 2006.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, μελέτες και ερευνητικές εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται, αφενός μεν, στην Επείγουσα Ιατρική, αφετέρου, στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, ενώ ένα σημαντικό μέρος του όλου ερευνητικού έργου της αφορά την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

E-mail: cpassali@gmail.com

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Το 2008 αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το έτος 2013-2014 πραγματοποίησε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στο Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «ΛΕΞΗΜΑ» στη Μυτιλήνη με την ειδικότητα της ειδικής παιδαγωγού.

Τους τελευταίους μήνες διατηρεί το παρακάτω blog http://eidikiagogi-symvoulesgiagoneis.blogspot.gr/ με γνώμονα αφενός την αγάπη για το παιδί και αφετέρου την πεποίθηση ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαφορετικό!

Νίκη Δαλιανά

Νίκη Δαλιανά

Είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Επιστημονική Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) στη Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Αγλ. Κυριακού», Επιστημονική Συνεργάτης Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής. Σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Μαρία Ορτουλίδου

Μαρία Ορτουλίδου

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α. Π. Θ. Είναι εθελόντρια στην ΜΚΟ «Άρσις» Κοζάνης. Γράφει ποιήματα και μικρές ιστορίες. Και το ότι έχει εγκεφαλική παράλυση, πλέον δεν την εμποδίζει στο να κυνηγά και να πετυχαίνει τα όνειρά της!

Αναστασία Μοσχονά

Αναστασία Μοσχονά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η προσωπική μου εμπειρία και ποικιλομορφία στις ακαδημαϊκές αλλά και επαγγελματικές μου διαδρομές μου έδωσαν την ευκαιρία να εργαστώ και να εξελιχθώ στον τομέα της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσα στον οποίο επένδυσα τις δυνάμεις μου με μεγάλη αφοσίωση για αρκετά χρόνια.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος παίρνοντας το πτυχίο στην Ψυχολογία (BA/Bachelor of Arts in Psychology). Στη συνέχεια φοίτησα στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας όπου και απέκτησα το πρώτο μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο εξωτερικό, στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στην Μεγάλη Βρετανία με το 2ο και 3ο μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (PgDip/ Post Graduate Diploma in Psychology, Msc/Master of Science in Counselling Psychology, Post Msc /Post Master of Science in Counselling Psychology).

Στην πορεία των μεταπτυχιακών μου σπουδών δραστηριοποιήθηκα σε διάφορους κρατικούς φορείς του Λονδίνου ως Ψυχολόγος στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης όπως στην Υπηρεσία Απώλειας (Wansdworth Bereavement Service), και την Υπηρεσία Υποστήριξης θυμάτων (Victim Support Lambeth). Τα τελευταία δυόμιση χρόνια παραμονής μου στην Αγγλία και παράλληλα με το 3ο μεταπτυχιακό μου και την μετέπειτα επίσημη απόκτηση του τίτλου αναγνωρισμένων Ψυχολόγων της Μεγάλης Βρετανίας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία, εργάστηκα σε Κρατικές Φυλακές υψίστης ασφαλείας ως Ψυχολόγος στην πτέρυγα “Επικίνδυνων και Σοβαρών Διαταραχών της προσωπικότητας “(Dangerous and Severe Personality Disorder Unit).

Μετά το πέρας των σπουδών μου καθώς και της προυπηρεσίας μου στην Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ολοκλήρωσα το 4ετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα. Αργότερα εργάστηκα ως Επόπτρια ομάδων κλιμακίων για την ΜΚΟ “Praksis”, στο πρόγραμμα: “Επείγουσα βοήθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ελληνική επικράτεια”. Ο ρόλος μου ήταν στην εποπτεία προσωπικού της Praksis. Το προσωπικό αποτελούνταν από ψυχολόγους γιατρούς, νοσηλευτές και φροντιστές που δραστηριοποιούνται στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα “Hot spot” των νησιών. Ο ρόλος μου ήταν η ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων αυτών, με στόχο την συναισθηματική αποφόρτιση τους για την αποτελεσματικότερη βοήθεια που προσέφεραν στον βαριά, συναισθηματικά και ψυχικά τραυματισμένο πληθυσμό.

Δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα όπου και διατηρώ γραφείο ως αδειούχος ψυχολόγος. Είμαι αναγνωρισμένο τακτικό μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (BPS), καθώς και τακτικό μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Υγείας (HCPC). Στην Ελλάδα είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

Μέσω του Κλινικού 4ετούς Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στα πλαίσια των ομαδικών ερευνητικών εργασιών συμμετείχα σε ποιοτική έρευνα, η οποία επιχειρούσε αφηγηματική ανάλυση μιας αυτοβιογραφικής ομιλίας της Virginia Woolf, και η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP),και έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015. Το συνέδριο ασχολήθηκε με θέματα φύλου, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού και κακοποίησης. Η εργασία έλαβε πολύ θετικά σχόλια, τόσο στο πλαίσιο του συνεδρίου, όσο και από συναδέλφους μου ερευνητές που είχαν την ευκαιρία να τη διαβάσουν στο διαδικτυακό χώρο ανταλλαγής ερευνητικών εργασιών και απόψεων [www.researchgate.net], όπου έχει αναρτηθεί.

Site: www.sygrotisi.gr

Νέο Φροντιστήριο

Νέο Φροντιστήριο

Το Νέο Φροντιστήριο αποτελεί τον παλαιότερο και μεγαλύτερο Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της χώρας, αφού ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 στο Κέντρο της Αθήνας με ιδρυτή τον κύριο Νίκο Κόλλια, διδάκτορα Ιστορίας. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, αριθμεί 67 Εκπαιδευτικά Κέντρα, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Μελέτης Δημοτικού & Γυμνασίου σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οποία φοιτούν περίπου 5000 μαθητές.

Όλα αυτά τα χρόνια από τα θρανία του υπολογίζεται ότι έχουν περάσει πάνω από 50.000 σημερινοί επιστήμονες που διαπρέπουν στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο της χώρας μας. Ο Όμιλος παρουσιάζει επίσης πολυσχιδή κοινωνική δράση, αφού κατά περιόδους έχει συνεργαστεί με πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του παιδιού, τα Παιδικά χωριά SOS, εθελοντικούς οργανισμούς (Κιβωτός του κόσμου), με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του, την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης και την πραγματική συνεισφορά στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Κατά περιόδους κινητοποίησε τους μαθητές του και συμμετείχε σε οργανωμένες προσπάθειες Δήμων για αναδάσωση και καθαρισμό δασικών εκτάσεων (Σταμάτα, 2012), εμφυσώντας στους μαθητές του το πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής δράσης.

Στα πλαίσια αυτά, από φέτος εγκαινίασε τη συνεργασία του κατόπιν πρωτοβουλίας του κυρίου Αυγουλά, με το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «ΤΥΡΤΑΙΟΣ», τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών «ΟΠΟΤΤΕ» προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις στα μέλη τους.

Δείτε περισσότερα

Σταυρούλα Θεοδωροπούλου

Σταυρούλα Θεοδωροπούλου

Είναι απόφοιτος του τμήματος «Εκπαίδευση και Αγωγή στην Προσχολική ηλικία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στο δημόσιο τομέα τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» με εξειδίκευση στην «Εκπαίδευση και Κοινωνικές Διακρίσεις», του Ε.Κ.Π.Α. Είναι απόφοιτος της διετούς ιδιωτικής σχολής «Ακαδημίας ποίησης και παραμυθιού» Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για το παραδοσιακό παραμύθι και το θεατρικό παιχνίδι.

Λίνα Μητροπούλου

Λίνα Μητροπούλου

Η Μητροπούλου Λίνα είναι φιλόλογος, απόφοιτη του προγράμματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση την οδήγησε να ξεκινήσει την πορεία της άμεσα παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές και το αίσθημα αλληλεγγύης την ώθησε να εργαστεί εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ιλίου (2012-2014). Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει το «Φροντιστήριο Τριώνυμο» στο Ίλιον, όπου μεγάλωσε, ώστε να δώσει την ευκαιρία μάθησης και να εμφυσήσει τις γνώσεις και τις αξίες της εκπαίδευσης στα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και φυσικά Λυκείου.

Δηλώνει πως: «η εκπαίδευση των νέων μας αποτελεί την πιο ευαίσθητη κοινωνική δραστηριότητα της σύγχρονης εποχής. Με το ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης που διακρίνει όλους τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου μας και εμένα προσωπικά, προσπαθούμε να θέσουμε τις σωστές βάσεις από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο και να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προετοιμασία στο Λύκειο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας την επιτυχία τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και κυρίως στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους.»

Δείτε περισσότερα για το «Φροντιστήριο Τριώνυμο» εδώ.

Ευαγγελία Τσιμπινού

Ευαγγελία Τσιμπινού

Φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας με σπουδές στην κλασσική μουσική και με πολιτικοποιημένη δράση στα φοιτητικά δρώμενα.

HandsUp

HandsUp

Η εταιρία HandsUp είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα, μία εκ των νικητών του business incubator egg και τιμηθείσα με το 1ο βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας το 2017, 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη κοινωνική εταιρεία» και 2ο βραβείο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, για το 2018. Προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα, όπως: διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, χειλεανάγνωση, παροχή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας πανελληνίως μέσω της νέας ιστοσελίδα της: hands-up.org. Επίσης αναλαμβάνει τη διαφήμιση εταιριών, οργανισμών κ.ά. μέσω της Νοηματικής Γλώσσας, παρέχει υπηρεσίες υποτιτλισμού και διαμόρφωση ιστοσελίδων, ώστε να γίνουν προσβάσιμες και φιλικές ως προς τη χρήση από κωφά/βαρήκοα άτομα και τέλος εκπαιδεύει εταιρίες και οργανισμούς που επιθυμούν να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο προσέγγισης ενός κωφού και βαρήκοου ατόμου και να δημιουργήσουν έτσι ένα ξεχωριστο customer experience για το συγκεκριμένο πελατολόγιο τους.

Tax Solution

Tax Solution

Η Tax Solution βάζει στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας με συνεχή παρακολούθηση φοροτεχνική αλλά και συμβουλευτική. Σκοπός μας είναι να εξελιχθούμε μαζί με τους συνεργάτες μας, τοποθετώντας μας ως στρατηγικό και αναντικατάστατο σύμμαχο στην επιτυχία των συνεργατών μας. Η εκπλήρωση των στόχων που ορίζουν οι συνεργάτες μας είναι βασικό μας μέλημα και εργαζόμαστε πάντα γύρω από αυτόν τον άξονα.

Βασικό συστατικό στον τρόπο που εργαζόμαστε είναι η συνεργασία και η ωφέλιμη ανταλλαγή απόψεων με τους συνεργάτες μας. Μένοντας ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δοκιμασίες που μια επιχείρηση μπορεί να συναντήσει στην καθημερινότητα της.

Ιωάννα Σκόνδρα

Ιωάννα Σκόνδρα

Η Ιωάννα Σκόνδρα, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, και μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Νορβηγικά). Έχει μια επταετή εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τις δημόσιες σχέσεις πρωτοβουλιών πολιτικής καινοτομίας, τις πωλήσεις κατά την εργασία της στην Aegean Airlines, την πολιτική επικοινωνία και την ενασχόληση με τις διεθνές σχέσεις ως σύμβουλος του Υπουργού στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και την πλέον πρόσφατη εργασία της στον τομέα του Marketing στο ναυτασφαλιστικό κλάδο. Έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία στο πεδίο της έρευνας, καθώς και με την εκπαίδευση στελεχών για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Μιχάλης Ταμπούκας

Μιχάλης Ταμπούκας

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1972. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή–Τράγκα (1994) και εργάζεται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 2003 αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Από το 2014 είναι μέλος του ΘΕΑΜΑ, του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του. Το 2009 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Γιγάντιοι Βηματισμοί» που περιλαμβάνει ένα πορτραίτο της Χανιώτισσας Ειρήνης Μαυροματάκη, μίας σπουδαίας καλλιτέχνιδος του χοροθεάτρου η οποία έχει φυσιολογία παρεμφερή με εκείνη του νανισμού λόγω ατελούς οστεογένεσης. Την ίδια χρονιά η ταινία προβλήθηκε στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία – Emotion Pictures, τον επόμενο χρόνο απετέλεσε αφορμή για εκδήλωση για την αναπηρία στα Χανιά και για συζητήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και το 2011 ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συμπεριέλαβε στο site Protagon ως αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – 3 Δεκεμβρίου.

Νεκτάριος Κορδής

Νεκτάριος Κορδής

Ο Νεκτάριος Κορδής γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1989 εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Συμμετέχει στην πολιτική και τα κινήματα από φοιτητής με γνώμονα τις ιδέες και τα αξιακά προτάγματα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διετέλεσε Πρόεδρος στη Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε Υπηρεσιακά Συμβούλια της Δυτικής Αθήνας και της Αττικής και από το Γενάρη του 2014 εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ τα έτη 2014-2019.

Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος

Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, διδάσκει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον Πανελλήνιο σύνδεσμο Τυφλών σε άτομα με πρόβλημα όρασης. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κοντολέφα στα τμήματα Προγραμματιστών Η/Υ το 1986 και Αναλυτών Συστημάτων Η/Υ το 1987 και κάτοχος της Πιστοποίησης ECDL CTP (Certify Training Professional), με την οποία μπορεί να διδάσκει έχοντας πιστοποίηση εγκεκριμένη από το ΕΣΥΔ. Μιλά αγγλικά και Γερμανικά, ενώ οι ώρες διδασκαλίας που έχει ξεπερνούν τις 10.500 σε όλους τους φορείς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει συμμετάσχει. Μεταξύ άλλων από το 1988 έως το 1992 εργάστηκε στην εταιρεία ΑΛΦΑ-ΝΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ε.Π.Ε. ως προγραμματιστής και τεχνικός υποστήριξης. Από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Ιούνιο του 2006 εργάστηκε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, ως εκπαιδευτής ατόμων με πρόβλημα όρασης στην χρήση Η/Υ.

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων – Motivational Speaker

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας  εργάζεται στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Κύριο μέρος της δουλειάς του είναι να επισκέπτεται σχολεία και να βοηθά τους μαθητές να δεχτούν πιο εύκολα τη διαφορετικότητα. Αρχικά των άλλων και μετά τη δική τους. Έχει σπουδάσει στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ο Παναγιώτης απέκτησε κινητική αναπηρία στα 21 του χρόνια, μετά από τροχαίο.

Φρόσω Πατσού

Φρόσω Πατσού

Η Φρόσω Πατσού είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα συμβουλευτικής και έχει ειδικευτεί στην γνωσιακή-συνθετική συμβουλευτική διαδικασία. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου από το τμήμα Ψυχολογίας.

Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας στο Βύρωνα. Από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Εθνικής Ομάδας Στίβου ενώ το 2009 και το 2011 είχε τη δική της στήλη σε θέματα ψυχολογίας σε τηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ και της ΝΕΤ. Από το 2017-2019 ήταν Επιστημονική Συνεργάτιδα των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ. Έχει συνεργασίες με αθλητές τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα ενώ, παράλληλα έχει εκπαιδευτικό έργο σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε δομές Δια Βίου Μάθησης. Το ερευνητικό της έργο είναι αρκετά σημαντικό με παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ 11΄΄.31 το 2001. Μερικές από τις πιο σημαντικές αθλητικές της επιτυχίες είναι η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων στα 100μ. το 1994 στη Νορβηγία, η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Έντμοντον του Καναδά το 2001 με τη σκυταλοδρομία 4*100μ. και τα δύο χάλκινα μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας την ίδια χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση. Είναι κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ με πληθώρα μεταλλίων στα 100 και 200μ. στα εθνικά πρωταθλήματα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1989 έως και το 2006 όπου τερμάτισε την αθλητική της καριέρα.

Προσωπικό Site: www.idealpsychology.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο