Λαυρέντιος Δελλασούδας

Λαυρέντιος Δελλασούδας

Ο Λαυρέντιος Γ. Δελλασούδας είναι Ομότιμος Καθηγητής Ειδικής Παιδαγωγικής τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Έχει σπουδάσει Θεολογία, Φιλολογία, Στατιστική, «Μεθόδους και Εφαρμογάς Προγραμματισμού» και Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
-Διετέλεσε: Πρόεδρος τού Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής, Διευθυντής τού Κέντρου Σχολικής, Επαγγελματικής & Κοινωνικής Ένταξης τού ιδίου Τμήματος, Πρόεδρος τού Συλλόγου ΔΕΠ τής Φιλοσοφικής Σχολής, και Ειδικός Γραμματέας Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Υπηρέτησε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας για θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ατόμων με Αναπηρία ή -όπως ο ίδιος προτείνει- Προσώπων με Αναπηρία.

-Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο επικεντρώνεται, αφενός μεν, στη σχολική, επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ένταξη των Προσώπων με Αναπηρία– με κύρια χαρακτηριστικά την “αναλογική συμπληρωματικότητα” (και όχι την… ισότητα), τη λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής – και, αφετέρου, στην εξελικτική πορεία των μαθητών που αρχίζουν νωρίς τον σχολικό τους βίο (πεντέμισι ετών), ενώ ένα σημαντικό μέρος τού όλου ερευνητικού έργου του αφορά τόσο στη σχολική ένταξη τού αλλοδαπού μαθητικού πληθυσμού όσο και στη διεξαγωγή στατιστικών ερευνών για τα παραπάνω θέματα καθώς και τη στάθμιση κριτηρίων.

Αναλυτικότερα στοιχεία για το κοινωνικό του έργο και την εργογραφία του περιλαμβάνονται στο Βιογραφικό και Εργογραφικό Σημείωμα (βλ. εδώ), στο οποίο υπάρχουν “σύνδεσμοι”, οι οποίοι παραπέμπουν/οδηγούν και στα πλήρη κείμενα ορισμένων έργων.

Κώστας Γ. Χρηστάκης

Κώστας Γ. Χρηστάκης

Ειδικός Πάρεδρος ε.τ. του Π.Ι.

Γεννήθηκε στην Κρήτη και κατοικεί στο Χαλάνδρι Αττικής. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές του με μετεκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον του στην αγωγή και εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με δυσκολίες και είναι ένας από τους πρωτεργάτες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον τόπο μας.

Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής ιεραρχίας: Δάσκαλος, Επιθεωρητής Ειδικών Σχολείων, Σχολικός Σύμβουλος Ε.Α. … Το 1992 εντάχθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με τον βαθμό του Ειδικού Παρέδρου, αντίστοιχο του Επίκουρου Καθηγητή ΑΕΙ.

Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως υπεύθυνος για τη μελέτη και την προώθηση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στον τόπο μας. Συμμετείχε ενεργά σε επιτροπές μελέτης εκπαιδευτικών θεμάτων, καθώς και στη σύνταξη νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων για εκπαιδευτικά θέματα και ειδικότερα θέματα ειδικής αγωγής.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε προγράμματα και συναντήσεις εκπροσώπων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, μελέτες και ερευνητικές εργασίες σε παιδαγωγικά περιοδικά. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και έχει γράψει οκτώ (8) βιβλία, από τα οποία τα περισσότερα διδάσκονται στα Πανεπιστήμια.

Συνεργάστηκε, για πολλά χρόνια, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα Πανεπιστήμια, όπου πρόσφερε διδακτικό έργο. Δίδαξε σε μεταπτυχιακά προγράμματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στη μετεκπαίδευση των δασκάλων, στο πρόγραμμα «παιδαγωγική και επαγγελματική αναβάθμιση των δασκάλων» του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε προγράμματα του ΕΠΕΑΕΚ, σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία οργάνωσε ο ίδιος, το Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστημιακοί και άλλοι φορείς και έχει δώσει πολλές διαλέξεις με θέματα της ειδικότητάς του. Σήμερα συνεχίζει το διδακτικό, το επιμορφωτικό και το συγγραφικό του έργο, ως μια ελάχιστη συνεισφορά στον εκπαιδευτικό, στο παιδί με δυσκολίες και στους γονείς του.

Γιάννης Πανούσης

Γιάννης Πανούσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής (1972) και του Τμήματος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975). Μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Poitiers της Γαλλίας (1978).

Δίδαξε επί 19 χρόνια στη Νομική Σχολή Δ.Π. Θράκης (1978-1997) Εγκληματολογικές και ποινικές επιστήμες και διδάσκει από το 1997 έως σήμερα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ανάλογα μαθήματα.

Εξελέγη Κοσμήτορας της Νομικής ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Αντιπρύτανης και Πρύτανης του ΔΠΘ (1994-1997).

Διετέλεσε: Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων Ελληνικών και Ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π. χ. Πρόεδρος κεντρικού επιστημονικού συμβουλίου φυλακών, μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κλπ, μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, μέλος εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, μέλος ΔΣ του ΕΚΚΕ κ. α)

Συγγραφέας 20 βιβλίων και 200 άρθρων (για τις Εγκληματολογικές Επιστήμες). Το 2012 εξελέγη βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά. Το 2015 ορκίστηκε στη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ιστοχώρος: www.giannispanousis.gr E-mail: panousis@media.uoa.gr

Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι

Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι

Η Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τ. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το 1972 ολοκλήρωσε τη διατριβή της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα “Το πρόβλημα του παιδιού στο Νοσοκομείο”. Ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βιέννης ως κρατική υπότροφος και διατέλεσε για πέντε χρόνια Ψυχολόγος πλήρους απασχόλησης στην Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου (και ομοσπονδιακού κρατιδίου) της Βιέννης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1977 και εργάστηκε ιδιωτικά.

Το 1981 διορίστηκε Επιμελήτρια του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1997 εκλέχθηκε Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, όπως και άλλων επιστημονικών Εταιρειών.

Επίσης, είναι Διδάσκουσα – Θεραπεύτρια και Επόπτρια της Αυστριακής Εταιρείας Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ÖGVT) και Ιδρυτικό Μέλος και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη FEDORA-Psyche έως το 2002.

H ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: kalantzi@psych.uoa.gr .

Γιάννης Ζουγανέλης

Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι μουσικός, ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής, αρχιτέκτων και δάσκαλος! Είναι επίσης, από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων», της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας και του ΣΕΗ (Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών).

Το 2002 απέσπασε το βραβείο D. SHARP για τις 500.000 πωλήσεις που ξεπέρασε το σύνολο των έργων του παγκοσμίως. Αθόρυβος και πολύτιμος -επί δεκαετίες- συμπαραστάτης του αναπηρικού κινήματος με πλούσια εθελοντική δράση, μεταξύ άλλων.

Έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ και τη UNICEF για τη συνεργασία και διδασκαλία του σε παιδιά με αναπηρία για το σύγγραμμά του «Οι Προσωπικότητες δημιουργούνται με τη διαφορετικότητα».

Το 2004 βραβεύτηκε από την διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή για τη συμβολή του στους παραολυμπιακούς αγώνες με το βραβείο «creative selflessness» Σήμερα επίσης είναι Επίτιμος καθηγητής της Ακαδημίας του Μονάχου, όπου συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία έδρας ελληνικής μουσικής.

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Φιλόλογος- Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Πρώην βουλευτής ( 2004). Σήμερα, για δεύτερη τετραετία, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Εργάστηκε επί 40 χρόνια, σε πολλές θέσεις κι ειδικότητες σε εφημερίδες, περιοδικά,ραδιόφωνο , τηλεόραση και εκδοτικούς Οίκους, έχει συμμετάσχει επιτελικά και στις δυο υποψηφιότητες της Αθήνας για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 και του 2004, ήταν Εκτελεστικός Τηλεοπτικός Παραγωγός των Πανευρωπαικών Αγώνων Ανοιχτού ( 1982) και Κλειστού ( 1985) στίβου στην Αθήνα για την ΕΡΤ και την Eurovision, έχει γράψει 15 βιβλία και συνεχίζει να γράφει.

Παντρεμένος, με δυο παιδιά και έναν εγγονό. ” Τα δυο τελευταία του βιβλία , “Ημερολόγια” από τις εκδόσεις Entypois και ” Βουλευτή να σε πει η μάνα σου” από τις εκδόσεις Βακχικόν, κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2018″.

www.konstandaras.gr

Ανδρέας Απ. Σόλιας

Ανδρέας Απ. Σόλιας

Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ – Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, με δίπλωμα εξειδίκευσης από το Ε.Κ.Π.Α. -Ιατρική Σχολή- στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών.

Διδακτορικός Σπουδαστής σήμερα στο Α.Π.Θ. Ιατρική Σχολή Τομέας Νευροεπιστημών, Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΚΕΠΙΣ – Υπουργείο Εργασίας (2007).

Από το 2006 εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου με αντικείμενο την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, την λειτουργία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ενώ πραγματοποιεί σε συνεργασία με το ΕΚΕΨΥΕ Πειραιά πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Ανίχνευσης διαταραχών μνήμης, διάθεσης και άγχους σε άτομα 55+ ετών. Στο παρελθόν, έχει επίσης εργαστεί:

στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας με αντικείμενο την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες, συμμετείχε σε αποστολές του ΕΕΣ σε καταστάσεις κρίσης εντός και εκτός συνόρων) εκπαίδευση και δραστηριοποίηση εθελοντικού δυναμικού, πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε αστέγους στην περιοχή του Πειραιά, υπεύθυνος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ταμείου Εκτελωνιστών Πειραιά (ΤΑΠΕΠΑ).

Από το 1988 – 1994 εργάστηκε ως προσωπικό του κλάδου θεραπείας στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στον Συμβουλευτικό Σταθμό, το Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης, την Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ, την ΑΘΕΚ ΣΤΡΟΦΗ, το Πρόγραμμα Οικογένειας. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Στρατιωτικός Κοινωνικός Λειτουργός.

Χρυσάνθη Γεωργαντά

Χρυσάνθη Γεωργαντά

Η Χρυσάνθη Γεωργαντά είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Μ.Sc.) με εξειδίκευση σε ευπαθείς ομάδες. Έχει εργαστεί στον χώρο της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής, καθώς και είναι συνιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Career Sign»(Social Impact Award 2017).

Παράλληλα, έχει πετυχημένη, πολυετή εθελοντική δράση, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ενώ κατέχει τη σχετική Επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Υποψήφια Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Κατέχει την ειδικότητα Ψυχιάτρου-Σεξολόγου. Με μεταπτυχιακές σπουδές έχει τη θέση Επιμελητή Β’ στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου αφού από την ηλικία των 14 μηνών διαγνώστηκε με γενετική πάθηση που ονομάζεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ, μια νόσο η οποία έχει προοδευτική εξέλιξη με αποτέλεσμα όσο μεγαλώνει να ατροφούν οι μυϊκές ομάδες του σώματος του.

Παρουσιάζει έντονη κοινωνική δραστηριότητα σχετικά με τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και πιο συγκεκριμένα το κίνημα της Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Το Δεκέμβριο 2014 μαζί με άλλα 5 άτομα με αναπηρία ιδρύουν τον πρώτο ελληνικό Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης με το όνομα i-Living στον οποίο επιτέλεσε Πρόεδρος το έτος 2015, ενώ την ίδια χρονιά -και μέχρι σήμερα- εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (European Network on Independent Living – ENIL).

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ομιλιών και είναι συγγραφέας πολλών κειμένων που αφορούν τόσο τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία όσο και την προσπάθεια εγκατάστασης της φιλοσοφίας της Ανεξάρτητης Διαβίωσης στην ελληνική κοινωνία. Έχει βραβευτεί και τιμηθεί πολλές φορές απο κρατικούς οργανισμούς και άλλους φορείς για το έργο του.

Το 2019 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Χριστίνα Πασαλή

Χριστίνα Πασαλή

Η Χριστίνα Πασαλή είναι Νοσηλεύτρια Αιμοδυναμικού και Ηλεκτροφυσιολογικού Εργαστηρίου και μέλος της Επιτροπής Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Γ.Ν.Ε. “Θριάσιο”. Είναι πτυχιούχος της Νοσηλευτικής Σχολής του ΑΤΕΙ Αθηνών (2004) και φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην “Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση” από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2010), στην “Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας” από την Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (2018) και υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. .

Κάτοχος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.. Από νωρίς έστρεψε το ενδιαφέρον της στην εκπαίδευση των ατόμων με οπτική αναπηρία και διοργάνωσε το πρώτο Πανευρωπαϊκά Πιστοποιημένο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής για άτομα με προβλήματα όρασης (2016) με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στην οποία εκπαιδεύει εθελοντικά σε σεμινάρια Βασικής και Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής από το 2006.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, μελέτες και ερευνητικές εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται, αφενός μεν, στην Επείγουσα Ιατρική, αφετέρου, στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, ενώ ένα σημαντικό μέρος του όλου ερευνητικού έργου της αφορά την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

E-mail: cpassali@gmail.com

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Το 2008 αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το έτος 2013-2014 πραγματοποίησε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στο Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «ΛΕΞΗΜΑ» στη Μυτιλήνη με την ειδικότητα της ειδικής παιδαγωγού.

Τους τελευταίους μήνες διατηρεί το παρακάτω blog http://eidikiagogi-symvoulesgiagoneis.blogspot.gr/ με γνώμονα αφενός την αγάπη για το παιδί και αφετέρου την πεποίθηση ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαφορετικό!

Νίκη Δαλιανά

Νίκη Δαλιανά

Η Νίκη Δαλιανά είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Παν/μίου Αθηνών και εν συνεχεία του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός” του ΕΚΠΑ.

Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική ομηλίκων και επί πέντε χρόνια υπήρξε υπεύθυνη διαχείρισης της υπηρεσίας του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του ΕΚΠΑ «Από φοιτητές για φοιτητές» (Υπεύθυνη Υπηρεσίας: Λέκκα, Φ., Επιστημ. Υπεύθυνοι: Ευσταθίου, Γ. & Καλαντζή- Αζίζι, Α.) παρέχοντας μέσω διαδικτύου υποστήριξη, συμβουλευτική και καθοδήγηση σε φοιτητές που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο πλαίσιο του πανεπιστημίου, της οικογένειας, των φιλικών και διαφυλικών σχέσεων. Στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Σπουδών έκανε την πρακτική της άσκηση (χορήγηση και ερμηνεία τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλευτική) στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ελευσίνας, δουλεύοντας με εφήβους 11-18 ετών, καθώς και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) παρέχοντας συμβουλευτική σε ανέργους. Συνέχισε τη δραστηριότητα της ως επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι), ως σύμβουλος σταδιοδρομίας και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας για θέματα που αφορούν την εφηβεία.

Το 2016-2017 διετέλεσε Επιστημονική Συνεργάτης του ΟΠΑΠ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε παιδιά, γονείς και προπονητές. Ακόμη, πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες στα πλαίσια του προγράμματος “Από το Α ως το Ω, μία Ακαδημία για Γονείς”, ένα πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία» & την «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, πάνω σε θέματα σχετικά με την ψυχική υγεία των εφήβων και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ακόμη, έχει ασχοληθεί με τη συμβουλευτική και εκπαίδευση ασθενών με MCI, Άνοια, Νόσο Alzheimer (Ατομικά & Ομαδικά Προγράμματα). Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία: Θεωρία και Κλινική Πράξη” στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ, ενώ τώρα κάνει τη μετεκπαίδευση της στο University of Minnesota στον τομέα του Human Resource Management (HRM).

Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχές σε επιστημονικά βιβλία καθώς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.

Μαρία Ορτουλίδου

Μαρία Ορτουλίδου

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α. Π. Θ. Είναι εθελόντρια στην ΜΚΟ «Άρσις» Κοζάνης. Γράφει ποιήματα και μικρές ιστορίες. Και το ότι έχει εγκεφαλική παράλυση, πλέον δεν την εμποδίζει στο να κυνηγά και να πετυχαίνει τα όνειρά της!

Αναστασία Μοσχονά

Αναστασία Μοσχονά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η προσωπική μου εμπειρία και ποικιλομορφία στις ακαδημαϊκές αλλά και επαγγελματικές μου διαδρομές μου έδωσαν την ευκαιρία να εργαστώ και να εξελιχθώ στον τομέα της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσα στον οποίο επένδυσα τις δυνάμεις μου με μεγάλη αφοσίωση για αρκετά χρόνια.

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος παίρνοντας το πτυχίο στην Ψυχολογία (BA/Bachelor of Arts in Psychology). Στη συνέχεια φοίτησα στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας όπου και απέκτησα το πρώτο μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο εξωτερικό, στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στην Μεγάλη Βρετανία με το 2ο και 3ο μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (PgDip/ Post Graduate Diploma in Psychology, Msc/Master of Science in Counselling Psychology, Post Msc /Post Master of Science in Counselling Psychology).

Στην πορεία των μεταπτυχιακών μου σπουδών δραστηριοποιήθηκα σε διάφορους κρατικούς φορείς του Λονδίνου ως Ψυχολόγος στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης όπως στην Υπηρεσία Απώλειας (Wansdworth Bereavement Service), και την Υπηρεσία Υποστήριξης θυμάτων (Victim Support Lambeth). Τα τελευταία δυόμιση χρόνια παραμονής μου στην Αγγλία και παράλληλα με το 3ο μεταπτυχιακό μου και την μετέπειτα επίσημη απόκτηση του τίτλου αναγνωρισμένων Ψυχολόγων της Μεγάλης Βρετανίας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία, εργάστηκα σε Κρατικές Φυλακές υψίστης ασφαλείας ως Ψυχολόγος στην πτέρυγα “Επικίνδυνων και Σοβαρών Διαταραχών της προσωπικότητας “(Dangerous and Severe Personality Disorder Unit).

Μετά το πέρας των σπουδών μου καθώς και της προυπηρεσίας μου στην Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ολοκλήρωσα το 4ετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Αθήνα. Αργότερα εργάστηκα ως Επόπτρια ομάδων κλιμακίων για την ΜΚΟ “Praksis”, στο πρόγραμμα: “Επείγουσα βοήθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ελληνική επικράτεια”. Ο ρόλος μου ήταν στην εποπτεία προσωπικού της Praksis. Το προσωπικό αποτελούνταν από ψυχολόγους γιατρούς, νοσηλευτές και φροντιστές που δραστηριοποιούνται στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα “Hot spot” των νησιών. Ο ρόλος μου ήταν η ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των ανθρώπων αυτών, με στόχο την συναισθηματική αποφόρτιση τους για την αποτελεσματικότερη βοήθεια που προσέφεραν στον βαριά, συναισθηματικά και ψυχικά τραυματισμένο πληθυσμό.

Δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα όπου και διατηρώ γραφείο ως αδειούχος ψυχολόγος. Είμαι αναγνωρισμένο τακτικό μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (BPS), καθώς και τακτικό μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Υγείας (HCPC). Στην Ελλάδα είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

Μέσω του Κλινικού 4ετούς Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στα πλαίσια των ομαδικών ερευνητικών εργασιών συμμετείχα σε ποιοτική έρευνα, η οποία επιχειρούσε αφηγηματική ανάλυση μιας αυτοβιογραφικής ομιλίας της Virginia Woolf, και η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP),και έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015. Το συνέδριο ασχολήθηκε με θέματα φύλου, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων σεξουαλικού προσανατολισμού και κακοποίησης. Η εργασία έλαβε πολύ θετικά σχόλια, τόσο στο πλαίσιο του συνεδρίου, όσο και από συναδέλφους μου ερευνητές που είχαν την ευκαιρία να τη διαβάσουν στο διαδικτυακό χώρο ανταλλαγής ερευνητικών εργασιών και απόψεων [www.researchgate.net], όπου έχει αναρτηθεί.

Site: www.sygrotisi.gr

Νέο Φροντιστήριο

Νέο Φροντιστήριο

Το Νέο Φροντιστήριο αποτελεί τον παλαιότερο και μεγαλύτερο Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της χώρας, αφού ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 στο Κέντρο της Αθήνας με ιδρυτή τον κύριο Νίκο Κόλλια, διδάκτορα Ιστορίας. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, αριθμεί 67 Εκπαιδευτικά Κέντρα, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Μελέτης Δημοτικού & Γυμνασίου σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οποία φοιτούν περίπου 5000 μαθητές.

Όλα αυτά τα χρόνια από τα θρανία του υπολογίζεται ότι έχουν περάσει πάνω από 50.000 σημερινοί επιστήμονες που διαπρέπουν στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο της χώρας μας. Ο Όμιλος παρουσιάζει επίσης πολυσχιδή κοινωνική δράση, αφού κατά περιόδους έχει συνεργαστεί με πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του παιδιού, τα Παιδικά χωριά SOS, εθελοντικούς οργανισμούς (Κιβωτός του κόσμου), με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών του, την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης και την πραγματική συνεισφορά στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Κατά περιόδους κινητοποίησε τους μαθητές του και συμμετείχε σε οργανωμένες προσπάθειες Δήμων για αναδάσωση και καθαρισμό δασικών εκτάσεων (Σταμάτα, 2012), εμφυσώντας στους μαθητές του το πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής δράσης.

Στα πλαίσια αυτά, από φέτος εγκαινίασε τη συνεργασία του κατόπιν πρωτοβουλίας του κυρίου Αυγουλά, με το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «ΤΥΡΤΑΙΟΣ», τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών «ΟΠΟΤΤΕ» προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις στα μέλη τους.

Δείτε περισσότερα

Σταυρούλα Θεοδωροπούλου

Σταυρούλα Θεοδωροπούλου

Είναι απόφοιτος του τμήματος «Εκπαίδευση και Αγωγή στην Προσχολική ηλικία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στο δημόσιο τομέα τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» με εξειδίκευση στην «Εκπαίδευση και Κοινωνικές Διακρίσεις», του Ε.Κ.Π.Α. Είναι απόφοιτος της διετούς ιδιωτικής σχολής «Ακαδημίας ποίησης και παραμυθιού» Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για το παραδοσιακό παραμύθι και το θεατρικό παιχνίδι.

Λίνα Μητροπούλου

Λίνα Μητροπούλου

Η Μητροπούλου Λίνα είναι φιλόλογος, απόφοιτη του προγράμματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αγάπη της για την εκπαίδευση την οδήγησε να ξεκινήσει την πορεία της άμεσα παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές και το αίσθημα αλληλεγγύης την ώθησε να εργαστεί εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ιλίου (2012-2014). Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει το «Φροντιστήριο Τριώνυμο» στο Ίλιον, όπου μεγάλωσε, ώστε να δώσει την ευκαιρία μάθησης και να εμφυσήσει τις γνώσεις και τις αξίες της εκπαίδευσης στα παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και φυσικά Λυκείου.

Δηλώνει πως: «η εκπαίδευση των νέων μας αποτελεί την πιο ευαίσθητη κοινωνική δραστηριότητα της σύγχρονης εποχής. Με το ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης που διακρίνει όλους τους εκπαιδευτικούς του φροντιστηρίου μας και εμένα προσωπικά, προσπαθούμε να θέσουμε τις σωστές βάσεις από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο και να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προετοιμασία στο Λύκειο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας την επιτυχία τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και κυρίως στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους.»

Δείτε περισσότερα για το «Φροντιστήριο Τριώνυμο» εδώ.

Ευαγγελία Τσιμπινού

Ευαγγελία Τσιμπινού

Απόφοιτη Κοινωνικής Εργασίας, φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό ” η Επιστήμη του Στρες” στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Με σπουδές στην κλασσική μουσική και με πολιτικοποιημένη δράση στα φοιτητικά δρώμενα.

HandsUp

HandsUp

Η εταιρία HandsUp είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα, μία εκ των νικητών του business incubator egg και τιμηθείσα με το 1ο βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας το 2017, 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη κοινωνική εταιρεία» και 2ο βραβείο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, για το 2018. Προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα, όπως: διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, χειλεανάγνωση, παροχή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας πανελληνίως μέσω της νέας ιστοσελίδα της: hands-up.org. Επίσης αναλαμβάνει τη διαφήμιση εταιριών, οργανισμών κ.ά. μέσω της Νοηματικής Γλώσσας, παρέχει υπηρεσίες υποτιτλισμού και διαμόρφωση ιστοσελίδων, ώστε να γίνουν προσβάσιμες και φιλικές ως προς τη χρήση από κωφά/βαρήκοα άτομα και τέλος εκπαιδεύει εταιρίες και οργανισμούς που επιθυμούν να ενημερωθούν για τον σωστό τρόπο προσέγγισης ενός κωφού και βαρήκοου ατόμου και να δημιουργήσουν έτσι ένα ξεχωριστο customer experience για το συγκεκριμένο πελατολόγιο τους.

Tax Solution

Tax Solution

Η Tax Solution βάζει στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας με συνεχή παρακολούθηση φοροτεχνική αλλά και συμβουλευτική. Σκοπός μας είναι να εξελιχθούμε μαζί με τους συνεργάτες μας, τοποθετώντας μας ως στρατηγικό και αναντικατάστατο σύμμαχο στην επιτυχία των συνεργατών μας. Η εκπλήρωση των στόχων που ορίζουν οι συνεργάτες μας είναι βασικό μας μέλημα και εργαζόμαστε πάντα γύρω από αυτόν τον άξονα.

Βασικό συστατικό στον τρόπο που εργαζόμαστε είναι η συνεργασία και η ωφέλιμη ανταλλαγή απόψεων με τους συνεργάτες μας. Μένοντας ενωμένοι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δοκιμασίες που μια επιχείρηση μπορεί να συναντήσει στην καθημερινότητα της.

Ιωάννα Σκόνδρα

Ιωάννα Σκόνδρα

Η Ιωάννα Σκόνδρα, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, και μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Νορβηγικά). Έχει μια επταετή εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τις δημόσιες σχέσεις πρωτοβουλιών πολιτικής καινοτομίας, τις πωλήσεις κατά την εργασία της στην Aegean Airlines, την πολιτική επικοινωνία και την ενασχόληση με τις διεθνές σχέσεις ως σύμβουλος του Υπουργού στα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και την πλέον πρόσφατη εργασία της στον τομέα του Marketing στο ναυτασφαλιστικό κλάδο. Έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία στο πεδίο της έρευνας, καθώς και με την εκπαίδευση στελεχών για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Μιχάλης Ταμπούκας

Μιχάλης Ταμπούκας

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1972. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή–Τράγκα (1994) και εργάζεται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 2003 αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Από το 2014 είναι μέλος του ΘΕΑΜΑ, του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του. Το 2009 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Γιγάντιοι Βηματισμοί» που περιλαμβάνει ένα πορτραίτο της Χανιώτισσας Ειρήνης Μαυροματάκη, μίας σπουδαίας καλλιτέχνιδος του χοροθεάτρου η οποία έχει φυσιολογία παρεμφερή με εκείνη του νανισμού λόγω ατελούς οστεογένεσης. Την ίδια χρονιά η ταινία προβλήθηκε στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία – Emotion Pictures, τον επόμενο χρόνο απετέλεσε αφορμή για εκδήλωση για την αναπηρία στα Χανιά και για συζητήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και το 2011 ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συμπεριέλαβε στο site Protagon ως αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – 3 Δεκεμβρίου.

Νεκτάριος Κορδής

Νεκτάριος Κορδής

Ο Νεκτάριος Κορδής γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1989 εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Συμμετέχει στην πολιτική και τα κινήματα από φοιτητής με γνώμονα τις ιδέες και τα αξιακά προτάγματα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διετέλεσε Πρόεδρος στη Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε Υπηρεσιακά Συμβούλια της Δυτικής Αθήνας και της Αττικής και από το Γενάρη του 2014 εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ τα έτη 2014-2019. Σήμερα είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος

Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, διδάσκει ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον Πανελλήνιο σύνδεσμο Τυφλών σε άτομα με πρόβλημα όρασης. Είναι απόφοιτος της Σχολής Κοντολέφα στα τμήματα Προγραμματιστών Η/Υ το 1986 και Αναλυτών Συστημάτων Η/Υ το 1987 και κάτοχος της Πιστοποίησης ECDL CTP (Certify Training Professional), με την οποία μπορεί να διδάσκει έχοντας πιστοποίηση εγκεκριμένη από το ΕΣΥΔ. Μιλά αγγλικά και Γερμανικά, ενώ οι ώρες διδασκαλίας που έχει ξεπερνούν τις 10.500 σε όλους τους φορείς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει συμμετάσχει. Μεταξύ άλλων από το 1988 έως το 1992 εργάστηκε στην εταιρεία ΑΛΦΑ-ΝΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ε.Π.Ε. ως προγραμματιστής και τεχνικός υποστήριξης. Από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Ιούνιο του 2006 εργάστηκε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, ως εκπαιδευτής ατόμων με πρόβλημα όρασης στην χρήση Η/Υ.

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων – Motivational Speaker

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας  εργάζεται στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Κύριο μέρος της δουλειάς του είναι να επισκέπτεται σχολεία και να βοηθά τους μαθητές να δεχτούν πιο εύκολα τη διαφορετικότητα. Αρχικά των άλλων και μετά τη δική τους. Έχει σπουδάσει στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ο Παναγιώτης απέκτησε κινητική αναπηρία στα 21 του χρόνια, μετά από τροχαίο.

Φρόσω Πατσού

Φρόσω Πατσού

Η Φρόσω Πατσού είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα συμβουλευτικής και έχει ειδικευτεί στην γνωσιακή-συνθετική συμβουλευτική διαδικασία. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου από το τμήμα Ψυχολογίας.

Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας στο Βύρωνα. Από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Εθνικής Ομάδας Στίβου ενώ το 2009 και το 2011 είχε τη δική της στήλη σε θέματα ψυχολογίας σε τηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ και της ΝΕΤ. Από το 2017-2019 ήταν Επιστημονική Συνεργάτιδα των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της ΑΕΚ. Έχει συνεργασίες με αθλητές τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα ενώ, παράλληλα έχει εκπαιδευτικό έργο σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε δομές Δια Βίου Μάθησης. Το ερευνητικό της έργο είναι αρκετά σημαντικό με παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ 11΄΄.31 το 2001. Μερικές από τις πιο σημαντικές αθλητικές της επιτυχίες είναι η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων στα 100μ. το 1994 στη Νορβηγία, η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Έντμοντον του Καναδά το 2001 με τη σκυταλοδρομία 4*100μ. και τα δύο χάλκινα μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας την ίδια χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση. Είναι κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ με πληθώρα μεταλλίων στα 100 και 200μ. στα εθνικά πρωταθλήματα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1989 έως και το 2006 όπου τερμάτισε την αθλητική της καριέρα.

Προσωπικό Site: www.idealpsychology.gr

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Αποφοίτησε από το τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο με MSc στην Συγκοινωνιακή Τεχνική.

Το 2011 ίδρυσε το προσωπικό του τεχνικό γραφείο μελετών – κατασκευών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μελέτης, επίβλεψης και κατασκευής αντικειμένου Τοπογράφου Μηχανικού.

Η ομάδα που το συνθέτει, αποτελείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με εμπειρία σε τοπογραφικές και πολεοδομικές αποτυπώσεις, οικοδομικές άδειες (εγκρίσεις – άδειες δόμησης) και άδειες λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, μελέτες επικινδυνότητας και ανάλυσης κρίσιμων σημείων ελέγχου, τροφίμων, πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας κλπ).

Μαρία Ιατρίδη

Μαρία Ιατρίδη

Γράφοντας, αναπνέω.

Γεννήθηκα στην Αθήνα, γύρισα την Ελλάδα λόγω στρατιωτικού μπαμπά -ναι, καμιά φορά τα λέω και τσεκουράτα- και επέστρεψα στην πρωτεύουσα για να σπουδάσω στο Παιδαγωγικό Δημοτικής εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα κατάφερα να πάρω και πτυχίο Δημοσιογραφίας στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ έπειτα από μια αναπάντεχη υποτροφία που κέρδισα σε διαγωνισμό συγγραφής άρθρου.

Ακόμα πιο αναπάντεχο ήταν βέβαια ένα τηλεφώνημα λίγο πριν αρχίσω τις σπουδές μου: “Κερδίσατε το πρώτο παγκόσμιο σχολικό βραβείο συγγραφής παραμυθιού” το οποίο είχα γράψει στη Γ’ Λυκείου!

Και το ταξίδι της συγγραφής συνεχίστηκε, εκδίδοντας την ποιητική συλλογή: “Χαράζοντας τα σύννεφα” εκδ. ΠΝΟΗ αλλά και υποστηρικτικό βιβλίο Ιστορίας για τη Δ’ Δημοτικού -εκδ. Ελληνογερμανική Αγωγή. Σε αυτό το σχολείο εργάζομαι από το 2010, μεγαλώνοντας μικρές ψυχές, ενώ πριν έκανα τη βόλτα μου και από εφημερίδες-ραδιόφωνα.

Το μεταπτυχιακό στη “Διδακτική της Ιστορίας” ήρθε να ολοκληρώσει τις σπουδές μου και πλέον προτιμώ να με διδάσκει η ζωή από μόνη της…

Last but not least, η αγάπη μου για το θέατρο! Έχω την τιμή να συμμετέχω στην ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου και να ζω τη μαγεία θεατρικών παραστάσεων! Μαγεία υπάρχει παντού γύρω μας. Απλά βρες το ραβδί…

Δημήτρης Μουτάφης

Δημήτρης Μουτάφης

Ο Δημήτρης Μουτάφης είναι μεταφραστής και ορολόγος και ιδιοκτήτης της μεταφραστικής εταιρείας OMADA, η οποία προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες μετάφρασης, ορολογίας και μετεπιμέλειας μηχανικά επεξεργασμένου κειμένου, με χρήση ειδικού λογισμικού υποβοήθησης μετάφρασης και των πλέον πρόσφατων εργαλείων και λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την meallamatiaservices, η εταιρεία OMADA προσφέρει υπηρεσίες μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής ιστοσελίδων, ώστε αυτές να είναι προσβάσιμες και φιλικές ως προς τη χρήση από κωφά/βαρήκοα άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δημήτρης είναι Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών για την περίοδο 2020-2022 και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορολογίας.

LinkedIn
www.oomadatranslations.eu

Δημήτρης Τσακιρίδης

Δημήτρης Τσακιρίδης

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης. Και απόφοιτος του Τμήμα Πληροφορικής Σχολής τυφλών Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων έχει διακριθεί για την παρουσίαση του προγράμματος Sibelius speaking το 2005, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα άτομα με προβλήματα όρασης έχουν δυνατότητα να γράφουν και να επεξεργάζονται μουσική παρτιτούρα στον υπολογιστή.

Προσωπική Ιστοσελίδα ⇒ pctextforblind.blogspot.com

Facebook Pagepctextforblind

YouTube ChannelDimitrios Tsakiridis

Διονύσης Νίτσας

Διονύσης Νίτσας

Λίγα λόγια για μένα…

Γεννήθηκα κάπου στο τέλος της δεκαετίας του ’60, από δύο γονείς φτωχούς, τίμιους βιοπαλαιστες με ελαφρώς κατοχικό σύνδρομο, στην Αθηνα. Δεύτερος γιος της οικογένειας μεγάλωσα μαζί με το αδερφάκι μου στα πανέμορφα, ηλιόλουστα και μαγευτικά Νέα Λιόσια.

Στο σχολείο με πήγε η μάνα μου μια φορά για να μου δείξει που είναι και πως να προσέχω το δρόμο. Πήγα στο δημοτικό σχολείο που είχε πάει και ο πατέρας μου (1ο δημοτικό).

Συνέχισα στο 3ο Γυμνάσιο και τελείωσα το 3ο Τεχνικό Λύκειο ως Μηχανολόγος Βιομηχανικών εγκαταστάσεων (απλός εργάτης με ωραίο τίτλο). Πήρα ένα lower στα αγγλικά.

Έμαθα μόνος μου να χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό υπολογιστή. Παράλληλα φοίτησα στο μεγάλο πανεπιστήμιο της ζωής στην κεντρική αγορά της Αθήνας (εδώ δεν μπορείς να αποφοιτήσεις).

Υπηρέτησα τη μαμά πατρίδα για να γίνω άντρας (μότο της εποχής) περνώντας διαδοχικά από την Τρίπολη, τη Λήμνο και το Λαγκαδα.

Εργάστηκα:

  • στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών από τα 10 – 12 χρόνια μου στο πάγκο του πατέρα μου.
  • 1985 – 1990 στο ιστορικό μανάβικο στην οδό Πανεπιστημίου (& Κοραή) του πατέρα μου
  • 1991 – 1993 σε δική μου επιχείρηση (μανάβικο, ξηροί καρποί & ποτά) στη γειτονιά μου
  • 1993 – 1997 προϊστάμενος σε εταιρεία κατασκευής ειδών αλουμινίου
  • 1997 – 2004 σε διαφημιστικές εταιρείες, διεύθυνση τμημάτων (in store, outdoor, merchandiser, μουσικών εκδηλώσεων, συνεδρίων) προτάσεων και υλοποίησης προγραμμάτων.
  • 2005 – 2017 δεύτερο πανεπιστήμιο οδηγός ταξί

Πάλεψα και παλεύω να είμαι άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα. Μου αρέσουν τα πράγματα που γεμίζουν την ψυχή μου. Αν και αναρχικός πιστεύω στην υπέρτατη δύναμη, στο Θεό. Είμαι ένας άνθρωπος απλός.

Το μότο μου είναι: HASTA LA VICTORIA SIEMPRE.

Αριάννα Σταθακοπούλου

Αριάννα Σταθακοπούλου

Η Αριάννα σπούδασε αρχικά Φιλολογία στο τμήμα Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του ΕΚΠΑ. Το πάθος της όμως ήταν ανέκαθεν η Ψυχολογία, εξού και την ακολούθησε ως δεύτερο πτυχίο στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκεί απέκτησε μια πιο κοινωνιοκεντρική εκπαίδευση που συνάδει με το προσωπικό της ενδιαφέρον για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σήμερα, το εκπαιδευτικό της μονοπάτι την έχει οδηγήσει στο κλινικό πεδίο και στο Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί τόσο ως φιλόλογος όσο και εθελοντικά ως αρθρογράφος σε διάφορες ιστοσελίδες κατά τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια. Κυνηγάει κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για μάθηση και δημιουργία αντικτύπου, και στην ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» διατηρεί υποστηρικτικό ρόλο σε πολλαπλά projects.

E-mail: arianna@meallamatia.gr

 

Άγκαθα Καρρά

Άγκαθα Καρρά

Η Άγκαθα Καρρά είναι δικηγόρος LLM με μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική και στο αστικό Δίκαιο. Από το 2020 είναι συνεργάτης της Εταιρείας “learningforteams”, συμβάλλοντας στην παραγωγή του εκπαιδευτικού υλικού. Έχει διδάξει ζητήματα νομοθεσίας σε φορείς όπως, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και η ΑΜΚΕ Κοινωνική Ενδυνάμωση.

Έχει λάβει πιστοποίηση DPO από αντίστοιχο σεμινάριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Από το 2011 μέχρι το 2017 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και από το 2009 μέχρι το 2010 υπήρξε ειδική συνεργάτης στο γραφείο της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα, έχει εξειδικευτεί στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμεΑ. Είναι αναπληρώτρια γενική Γραμματέας και υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Επιπλέον είναι αντιπρόεδρος στην Επιτροπή διασύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ασχολείται επίσης με την αρθρογραφία σε ιστοσελίδες κοινωνικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες για σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Μιλάει άριστα αγγλικά και γαλλικά και πολύ καλά Γερμανικά.

Κατερίνα Φέρκου

Κατερίνα Φέρκου

Η Κατερίνα Φέρκου είναι επαγγελματίας λογοπαθολόγος – λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δεκαετή εμπειρία στον χώρο, απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών. Διαθέτει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Πατρών – Λευκωσίας καθώς ακόμη ολοκληρώνει την ΄Έργασπιρομετρία, Άσκηση και Προηγμένη Τεχνολογική Αποκατάσταση΄ της Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόσθετες μετεκπαιδεύσεις στο Lessius University του Βελγίου στον τομέα της Λογοθεραπείας, της ειδικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εξειδικευμένων θεμάτων Λογοπαθολογίας και της μεθόδου Hanen (διεθνής πιστοποίηση στην πρώιμη παρέμβαση παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές και καθυστέρηση ομιλίας).Διαθέτει πιστοποίηση Braille και τριετής γνώση Νοηματικής γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος πιστοποιημένων σεμιναρίων και επιμορφώσεων στην ειδική αγωγή αλλά και σε μεθόδους αποκατάστασης όπως Pecs, Makaton, Teacch, παιγνιοθεραπεία, τραυλισμό, φωνή, μαθησιακών δυσκολιών, συστημάτων εναλλακτικής επικοινωνίας, γνωστικής ενδυνάμωσης.

Κατέχει συγγραφικό κεφάλαιο σε τόμο συλλογικού επιστημονικού βιβλίου της “Διαφοροποιημένης Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή” καθώς επίσης αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα “Η φωνή της Σαλαμίνας”. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στα Special Olympics, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, στην ICC και συνεχίζει την αμέριστη υποστήριξη σε τοπικές ΜΚΟ. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών Ελλάδος, της ΕΕΠΕΚ και της ΕΕΕΥΤ.

Έχει εργαστεί σε περιοχές της Αττικής όπως Αθήνα, Πειραιά και Σαλαμίνα όπου και κατοικεί μόνιμα. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει διεπιστημονική συνεργασία με ειδικότητες ιατρών και θεραπευτών σε πλαίσια όπως: εξειδικευμένο κέντρο φωνής σε συνεργασία με ΩΡΛ, παιδιατρικά κέντρα ειδικών θεραπειών, σύλλογοι ΑΜΕΑ παιδιών και ενηλίκων, ειδικά σχολεία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στα ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας) ενώ αναλαμβάνει ιδιωτικά περιστατικά και εποπτείες νέων συναδέλφων. Το 2021 δημιούργησε την “ΟΑΣΗ ΛΟΓΟΥ”- Κέντρο Λογοθεραπείας Παιδιών και Ενηλίκων, με έδρα την Σαλαμίνα. Συνεχίζει παράλληλα να επιμορφώνεται διαρκώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και εξειδικεύσεις σε νέες μεθόδους αποκατάστασης των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας με σκοπό την βέλτιστη εξέλιξη στον επιστημονικό της χώρο.

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Νομικής (ΑΠΘ), ενώ απασχολείται ως δικηγόρος από το 2012. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας του ΑΠΘ με τίτλο «Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης: Ένα Σχολείο για όλους» (κατεύθυνση: Ψυχοπαιδαγωγικές Συνιστώσες της Πολυπολιτισμικότητας). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με επικέντρωση στην ποιοτική έρευνα, ενώ διδάσκει Πειραματική Ψυχολογία ως ακαδημαϊκός συνεργάτης. Παράλληλα, έχει μετεκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας από το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων και διατηρεί θέση επιστημονικού συνεργάτη στην ΚοινΣΕπ «Εν Δυνάμει», παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών του ενδιαφερόντων, έχει επίσης διοργανώσει και συμμετάσχει σε ημερίδες σχετικές με την αναπηρία.

Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου

Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου

Είναι Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και πολύχρονη εμπειρία σε περιπτώσεις παιδιών με ΔΑΦ.

Επιμορφώνεται διαρκώς σε ποικίλες πτυχές της εκπαίδευσης, όπως η εκπαίδευση ενηλίκων, το Life coaching, η χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνικών.

Σήμερα φοιτά στο δεύτερο μεταπτυχιακό της, στο διατμηματικό ΠΜΣ Κοινωνικής Νευροεπιστήμης και Κοινωνικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός στον Ψυχοπαιδαγωγικό Χώρο «Ακροβάτης», πραγματοποιώντας ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση και συντονίζοντας ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές και γλωσσικές διαταραχές.

Τζουλιάνα Μπούσι

Τζουλιάνα Μπούσι

Είναι μουσικός και φιλόλογος, με μετεκπαίδευση στην ειδική αγωγή.

Τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αλίμου, όπου επικεντρώθηκε στο πιάνο, το φλάουτο και τον ταμπουρά.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ως φιλόλογος. Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ως τεχνικός Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων, και πρόσφατα παρακολούθησε επιδοτούμενο σεμινάριο του ΟΑΕΔ για διοικητικά και οικονομικά στελέχη επιχειρήσεων.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία ως ραδιοφωνική παραγωγός, και η αγάπη της για τη μουσική διατηρείται ζωντανή και μέσα από τη σύνθεση τραγουδιών. Παράλληλα ασχολείται και με τον αθλητισμό, αφού συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Γυναικών στο άθλημα Goalball.

Άλλα ενδιαφέροντά της αφορούν τη συγγραφή άρθρων και ποιημάτων, τις ξένες γλώσσες και τον χορό. Είναι χειρίστρια σκύλου-οδηγού τυφλών.

Άννα Κρικέλη

Άννα Κρικέλη

Η Άννα είναι απόφοιτος του τμήματος κοινωνικής εργασίας του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. αλλά και στην Α’ Ψυχιατρική κλινική του ΕΚΠΑ- Αιγινήτειο νοσοκομείο.

Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πάνω στις σπουδές φύλου.

Μέσα από τις σπουδές και τη γενικότερη τριβή με το αντικείμενο μέσω πρακτικής, εργασιών και σεμιναρίων γεννήθηκε έντονο ενδιαφέρον για διάφορα πεδία της κοινωνικής εργασίας αλλά και η ανάγκη για εργασία πάνω σε ένα επάγγελμα που έχει ως στόχο την κοινωνική αλλαγή, δικαιοσύνη και ισότητα των πολιτών.

Ιωάννης Μαρκέτος

Ιωάννης Μαρκέτος

Ο Ιωάννης Μαρκέτος είναι κάτοχος MBA και έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες,

Είναι Founder & CEO της MRK CONSULTING με αντικείμενο την Αποφυγή και Διαχείριση του Εργασιακού Εκφοβισμού ,Βίας και Παρενόχλησης Στρές, Burnout στον κόσμο της εργασίας.

Είναι Διδάσκων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και συγγραφέας του βιβλίου “Εργασιακός Εκφοβισμός – Νίκησέ Τον.”

Επίσης λειτουργεί και ως εξειδικευμένος Confidential consultant (εμπιστευτικός σύμβουλος) περιστατικών Βίας και Παρενόχλησης σε εταιρείες και οργανισμούς.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή