η Έλλη Δρίβα σε φωτογραφία από την παράσταση "Μεταξία" στο δεξιό μέρος αναγράφεται το "Μεταξία"

ΜΕΤΑΞΙΑ

Του Κώστα Λάκη

Σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου

ON DEMAND STREAMING (HD με ανάλυση 1080p), με ειδική επαγγελματική μαγνητοσκόπηση για περιορισμένες ημέρες, και με καθολική προσβασιμότητα περιεχομένου.

Από τις 3 έως τις 16 Μαΐου, η θεατρική παράσταση «Μεταξία» επανέρχεται διαδικτυακά, ON DEMAND STREAMING σε High Definition (HD) και με καθολική προσβασιμότητα περιεχομένου.

Η συμπεριληπτική επαγγελματική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ, έπειτα από παράκληση πολλών θεατών, παρουσιάζει για ακόμα 14 ημέρες, τον δραματικό θεατρικό μονόλογο του Κώστα Λάκη, «Μεταξία», σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου.

Η παράσταση «Μεταξία», έκανε πρεμιέρα μέσα από online streaming τον Δεκέμβρη του 2020, σε συνθήκες πλήρους προσβασιμότητας περιεχομένου για ανάπηρους/ες θεατές/τριες: με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για K(κ)ωφούς/ές και βαρήκοους/ες, υπότιτλους στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Το ΘΕΑΜΑ, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, πρωτοπόρησε για ακόμη μία φορά, παρά τις δύσκολες, για όλους, συνθήκες της πανδημίας. Με αστείρευτη έμπνευση και έχοντας εργαστεί εντατικά για περισσότερους από 6 μήνες, κατάφερε να συνδυάσει την «εδώ και τώρα» μαγεία που μας προσφέρει απλόχερα η θεατρική πράξη, και να τη διευκολύνει προσαρμοσμένη στη χρονική στιγμή που επιλέγει ο κάθε θεατής και πάντα σεβόμενη την ανάγκη για καθολική πρόσβαση.

Η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Οικονόμου συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το απαιτητικό κείμενο του Κώστα Λάκη, και μας παρασέρνει στη μαγεία του θεάτρου σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη εμπειρία που προσφέρει στους θεατές του, το διαδίκτυο.

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

«…ήρθα, ήρθα για να σκαλίσουμε, να σπάσουμε, να διαλύσουμε την σιωπή, την αμηχανία όλων
αυτών των χρόνων και να σταθούμε αγκαλιά».

Η Μεταξία, μας καλεί να την ακολουθήσουμε στο δικό της ταξίδι. Ζωντανεύει κάθε λεπτομέρεια από τον πρόωρο χαμό της παιδικής της αθωότητας και αναζητά τη διέξοδο από τον δικό της, προσωπικό εγκλεισμό, που ξεκινά από τη γενέτειρά της, τη Σπάρτη. Για να λυτρωθεί, ξέρει ότι πρέπει να αποδεχτεί η ίδια ό,τι της έχει συμβεί, τις πράξεις της, καθώς και τις πράξεις των άλλων. Η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως… θα γίνει με έναν τρόπο. Η Μεταξία Θα μιλήσει.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Κώστα Λάκη, «Η Μεταξία, ενσαρκώνει όλες τις γενναίες γυναίκες που κατάφεραν να ξαναβρούν τη φωνή τους. Αποτελεί ένα πρόσωπο στο περιθώριο της κοινωνίας των πόλεων. Όντας αντιμέτωπη με τις μνήμες, ξαναβρίσκει το σθένος να σταθεί με θάρρος και γενναιότητα και να αναμετρηθεί με τη λύτρωση. Σε μία φρενήρη πορεία, μέσα από την ωμή καταγραφή σημαντικών γεγονότων της ζωής της, καταφέρνει να ξετυλίξει τη σκόνη από γύρω της, και μέσα της. Καταφέρνει να ονειρευτεί. Να ζήσει. Μιλάει, θυμάται, επιστρέφει… Ξέρει πως δεν έχει άλλη ευκαιρία. Αυτή η γυναίκα, είναι η Μεταξία. Μέσα από μία μοναδική μαρτυρία, τη συγκλονιστική ερμηνεία της Έλης Δρίβα, και τη ξεχωριστή θεατρική σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Οικονόμου, αναδύεται η Μεταξία του σήμερα..»

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Οικονόμου, προσθέτει:

«Η προσωπική αποδοχή και καταγραφή για ό,τι σε κατατρώει αποτελεί το πρώτο βήμα προς την προσωπική ελευθερία. Το κείμενο του Κώστα Λάκη, μας οδηγεί από το σκοτάδι στο φως με μοναδική μαεστρία. Μία γροθιά στο στομάχι, που όμως σε απελευθερώνει.»

Η συνέχεια online…

⇒Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη ON DEMAND από τις 3 έως τις 16 Μαΐου.

Κατάλληλο άνω των 16 ετών.

Συντελεστές:

Διανομή Μεταξία: Έλη Δρίβα
Συγγραφέας: Κώστας Λάκης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθέτις: Σοφία Σταυρακάκη
Πρωτότυπη μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα: Μαρίνα Ανδριανού
Επιμέλεια μετάφρασης: Μαρία Δραγατάκη
Κοστούμι: Μιχάλης Σδούγκος
Ακουστική Περιγραφή παράστασης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση: Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για Κ(κ)ωφά ή βαρήκοα άτομα: Θεοδώρα Τσαποΐτη
Δημιουργία υποτίτλων (Αγγλικοί-Ελληνικοί): Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη
Μετάφραση υποτίτλων: Μαρίνα Ανδριανού
Χειριστής φωτισμού-Ήχου: Ηλίας Κουρτπαρασίδης
Κάμερα: Γκίκας Μελαχροινός
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίνα Ανδριανού
Οργάνωση Παραγωγής: Ομάδα ΘΕΑΜΑ (2020-2021)

Tips: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

Παρακαλούμε μεριμνήστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στην σελίδα προβολής.

⇒ Προτείνονται τα παρακάτω προγράμματα πλοήγησης (browsers): Chrome, Firefox.
⇒ Υποστηρίζεται η προβολή σε Smart TVs είτε μέσω σύνδεσης με υπολογιστή με καλώδιο HDMI, είτε μέσω ενημερωμένης εφαρμογής Internet Browser η οποία μπορεί να κάνει αποκωδικοποίηση video H.264.

Διαδικασία παρακολούθησης και προσβασιμότητας της παράστασης

Προσβασιμότητα περιεχομένου:

Για την προσβασιμότητα περιεχομένου διατίθενται τρία διαφορετικά οn demand videos.

Παρακαλούμε πολύ επιλέξτε το link που αντιστοιχεί στο είδος της υπηρεσίας πρόσβασης που σας ενδιαφέρει:

√ Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), ενσωματωμένης και ρέουσας καθ’ όλη την παράσταση. https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

√ Ακουστική περιγραφή (AD) στην ελληνική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και υποτιτλισμός στην ελληνική γλώσσα για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα. https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia/

√ Με ακουστική περιγραφή (AD) στην αγγλική γλώσσα για τυφλά άτομα ή άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και υποτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα για Κ(κ)ωφά και βαρήκοα άτομα. https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/metaxia-en/

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.

Παράλληλα, θα λάβετε email από την Viva Services με θέμα ”Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ”, όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου. (Αν δεν βρίσκετε το e-mail στα εισερχόμενά σας, παρακαλούμε ελέγξτε και τους φακέλους Ανεπιθύμητα (spam) και Προσφορές.)

Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.

Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που πατώντας το ΔΕΙΤΕ ONLINE

Η είσοδος του κοινού στη σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί on demand έως τις 16/5. Ο κωδικός πρόσβασης σας έχει ισχύ 3 ώρες και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση μετά την πρώτη σας είσοδο. Έπειτα από τις 3 ώρες, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.

Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή/και όλης της παράστασης & κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής. Καταστρατήγηση του παρόντος διώκεται ποινικά.

Καλή σας διασκέδαση!

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων
Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).
Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΘΕΑΜΑ
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.

Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατήστε εδώ: https://theamatheater.gr/

Πηγή: www.theamatheater.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for ““Μεταξία” μια online θεατρική παράσταση που αξίζει να δείτε!

  • […] Η αρχική εμπειρία της Έλης Δρίβα με τις σπουδές θεάτρου ήταν ακόμα πιο αποθαρρυντική. Επιθυμώντας να γίνει ηθοποιός από μικρή ηλικία, επιχείρησε να το κυνηγήσει μετά τις σπουδές της στη Φιλοσοφική, για να λάβει ως απάντηση από τις υποψήφιες σχολές υποκριτικής ένα «απαγορεύεται η είσοδος». Εφόσον οι πόρτες ήταν κλειστές για τις σχολές, η Έλη στράφηκε προς θεατρικά εργαστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα ώστε να αποκτήσει τριβή με το αντικείμενο. Ο δρόμος της συναντήθηκε με εκείνον του Βασίλη Οικονόμου το 2017, όταν δούλεψε μαζί του τον ρόλο της Αντιγόνης. Έκτοτε αποτελεί μέλος της φιλόξενης οικογένειας που συνιστά το ΘΕΑΜΑ. Και για εκείνη, το ζήτημα της προσβασιμότητας ξεκινάει φυσικά από τους θεατές. Αναφέρει η Έλη Δρίβα: […]

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή