• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Zero Stray Pawject: Eπιδοτεί microchip 1.000 δεσποζόμενων σκύλων και γατών στη Σαλαμίνα – Πώς θα λειτουργεί
Κοντινή φωτογραφία σε πρόσωπο σκύλου με ένα χέρι να του χαϊδεύει το κεφάλι του

Ηλεκτρονική σήμανση για τα δεσποζόμενα ζώα

Η Zero Stray Pawject επιδοτεί την ηλεκτρονική σήμανση (microchip) 1.000 δεσποζόμενων σκύλων και γατών σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όλοι οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν και στα τέσσερα κτηνιατρεία του νησιού (Γρεβεντοπούλου Ε. – Πέζαρος Π., Δαρζέντα Φλώρα-Ιωάννα, Καλοειδά Μαριλένα, Κοκλιώτη Μαρία) για να προγραμματίσουν την τοποθέτηση microchip.

Το κόστος συμμετοχής των κηδεμόνων ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά ζώο το οποίο καταβάλλεται απευθείας στον κτηνίατρο.

Η ηλεκτρονική σήμανση για τα δεσποζόμενα ζώα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, διατηρούν μονογονεϊκές οικογένειες ή διαβούν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πραγματοποιείται εντελώς δωρεάν, δηλαδή με μηδενικό κόστος συμμετοχής από τον κηδεμόνα.

Το πρόγραμμα της Zero Stray Pawject σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας εκκινεί την 21η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική σήμανση (microchip) είναι υποχρεωτική από το 2012. Σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021, σε περίπτωση εντοπισμού μη σημασμένου ζώου από την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό, ή τον Δήμο επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Μόνο αν ο σκύλος/η γάτα μας διαθέτει καταχωρημένο microchip αποδεικνύεται ότι όντως μας ανήκει, ιδίως σε περίπτωση απώλειας ή κλοπή.

Πηγή: www.ethnos.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή