Στιγμιότυπο από την παράσταση όπου η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και ο Σπύρος Παπαδόπουλος φιλιούνται στο στόμα

Διάβασα προ ημερών για την αποχώρηση της γνωστής – και καλής- ηθοποιού Δάφνης Λαμπρόγιαννη από την παράσταση «Sexy laundry» όπου εμφανιζόταν με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Η ηθοποιός μέσω του δικηγόρου της εξηγώντας τι συνέβη και αποχωρεί από την παράσταση, αναφέρει ότι δέχθηκε «επίθεση οργής» αλλά δεν είχε άλλη ανοχή και αντοχή. Σύμφωνα με τηλεοπτική εκπομπή, οι δύο ηθοποιοί από την αρχή της συνεργασίας τους είχαν προστριβές και εντάσεις.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος από τη μεριά του εξήγησε πως είναι ενήμερος για την απόφαση της συναδέλφου του, όμως δεν θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Και μέχρι εδώ, εντάξει. Σε πολλές περιπτώσεις συνεργασιών, προκύπτουν προβλήματα, όλες όμως οι περιπτώσεις ούτε ίδιες δεν είναι, ούτε στοιχειοθετούν αδικήματα. Αλλά λίγο νωρίτερα, είχα ακούσει τι έλεγε ο ίδιος ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για το metoo και τις γνωστές υποθέσεις Λιγνάδη, Φιλιππίδη, Χαικάλη και άλλων.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς είχε συμβεί μεταξύ των δυο ηθοποιών ώστε η κυρία Λαμπρόγιαννη να φτάσει στο σημείο να αποχωρήσει. Γνωρίζω τον Σπύρο Παπαδόπουλο και ομολογώ ότι μού φάνηκε παράξενο αυτός ο άνθρωπος να φτάσει σε ακραίες καταστάσεις κακής συμπεριφοράς. Όμως , όπως και να το κάνουμε, πρόκειται για άλλη μια περίπτωση σοβαρής «διαφωνίας» και «προστριβών» -περισσότερα δεν γνωρίζω- που τελικά, πλήττουν για μιαν ακόμη φορά γενικά τον κόσμο του θεάτρου.

Και όπως είχε πει γενικά για το Ελληνικό metoo ο Σπύρος Παπαδόπουλος πριν από την αποχώρηση Λαμπρόγιαννη :

«Όταν φεύγω από το θέατρο, βγαίνω με τους φίλους μου και δε μιλάμε καθόλου για θέατρο. Κάποια πράγματα τα είχαμε ακούσει αλλά πιστεύω ότι πολύ κακώς έχουν γίνει όσα έχουν γίνει γύρω από αυτή την ιστορία. Πλέον, οι άνθρωποι δικάζονται πρωτοδίκως στα κανάλια και τα κοινωνικά δίκτυα και η δικαιοσύνη έρχεται επικουρικά. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό το πράγμα. Έχουμε γίνει όλοι δικαστές. Όλο αυτό έγινε, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν επώνυμοι. Εγώ δε μπορώ να τα ονομάσω εγκλήματα. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Αν αύριο αθωωθούν αυτοί οι δυο άνθρωποι; Θα κλειστούν σε καμιά τρύπα αυτοί που βρίζανε τόσο καιρό; Όχι, θα λένε ότι εντάξει, κάναμε λάθος».

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη όμως αποχώρησε από την παράσταση που συμμετείχε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του δικηγόρου της, έκανε κάνει λόγο για ένα αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπό της.

Είναι άραγε αυτό το «αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής» αυτό που την έκανε να φύγει;

Και θεωρεί αυτό το «ξέσπασμα», ανάλογο με τις καταγγελίες για βιασμό, απόπειρα βιασμού, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σεξιστική συμπεριφορά των σχεδόν μαζικών καταγγελιών του χειμώνα που μας πέρασε; Ή μήπως υπονοεί ότι η συμπεριφορά Παπαδόπουλου προς το πρόσωπό της «αγγίζει» τις γνωστές υποθέσεις του ελληνικού metoo; Διότι ένα «αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής» ίσως και να μη δικαιολογεί την αποχώρησή της.

Τι λέει η ηθοποιός:

«Η συμμετοχή μου στην εν λόγω παράσταση ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από ένα εντελώς αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπό μου» . Η ηθοποιός, όπως αναφέρει, αυτό το ξέσπασμα συνέβη μετά την ολοκλήρωση της παράστασης της Παρασκευής, 1 Απριλίου 2022.

«Προσπάθησα πρώτα να αναλογιστώ τις όποιες δικές μου ευθύνες. Προσπάθησα μετά να το αξιολογήσω ως μία πολύ άσχημη στιγμή ενός ανθρώπου, που μέχρι πριν λίγη ώρα έμοιαζε ότι δεν είχαμε τίποτα να χωρίσουμε, όσο ασύμβατοι κι αν είναι οι χαρακτήρες μας», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Άλλωστε ως ενήλικες, με καλή διάθεση, αυτό δεν θα μπορούσε θεωρητικά να είναι εμπόδια σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση με απανωτά sold out, που πρωταγωνιστούν μόνο δύο άνθρωποι και που όσοι την είδαν μιλούν για μια εξαιρετική σκηνική χημεία. Τη δική μου τη γενιά γυναικών τη μεγάλωσαν μαθαίνοντάς της να αντέχει, να καταλαβαίνει, να δικαιολογεί και τέλος πάντων να πηγαίνει παρακάτω… Δυστυχώς, πολλές φορές η ενσυναίσθηση ή η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία».

Αφίσα της παράστασης "Sexy Laundry"

Σχετικά με τον συντάκτη

Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Πρώην βουλευτής

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή