Σφυρί πάνω σε μικρογραφία σπιτιού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφάσισε να προσωρήσει, μεταξύ άλλων, στην πλήρη διαγραφή των οφειλών σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία κατοικία.

Με τη συμμετοχή πολλών φορέων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που κάλεσε η δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου «για την οργάνωση της πάλης ενάντια στου Πλειστηριασμούς που προωθεί η Κυβέρνηση για οφειλές του λαού προς τους Δήμους».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 17 φορείς από το Χαϊδάρι. Ανάμεσά τους ήταν εργατικά σωματεία, Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων της πόλης μας και Πολιτιστικοί και Εξωραϊστικοί Σύλλογοι.

Την Εισηγητική Ομιλία στη Σύσκεψη έκανε ο Παναγιώτης Μοσχονάς, Αντιδήμαρχος των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«…Στο στόχαστρο της κυβέρνησης, των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, βρίσκονται τα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστούν μικρά ποσά. Την ίδια ώρα που τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κατάφεραν, όπως και στο παρελθόν, τα τεράστια χρέη τους να θεωρούνται πλέον «ξεγραμμένα».

Θυμίζουμε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή, με νόμο έχουν δώσει 60 απαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, αποσυνδέοντας τα έσοδα από την φορολογία που πρέπει να πληρώσουν και το αντικατέστησε αυτό , με ένα πολύ μικρό παράβολο για να αποφεύγει την φορολογία. Δηλαδή είτε 1εκ.€ κέρδη έχει από ένα πλοίο, είτε 1δις € , θα πληρώσει 5.300 δολάρια…»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου έχει αποφασίσει:

«Τη Διεκδίκηση από την Κυβέρνηση άμεσης νομοθετικής ρύθμισης, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν».

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε να προχωρήσει στα εξής:

α) Πλήρη διαγραφή των οφειλών σε μακροχρόνια ανέργους και ενταγμένους στο ΚΕΑ

β) Πλήρη διαγραφή των οφειλών σε άτομα που έχουν οικογενειακό εισόδημα την τελευταία 5ετία κατά μέσο όρο έως 12.000€, μία (1) κατοικία και δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.

γ) Πλήρη διαγραφή των οφειλών σε πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000€ και μία (1) κατοικία.

δ) Από 12.000€-25.000€ οικογενειακό εισόδημα, να γίνει διαγραφή προσαυξήσεων και καταβολή του χρέους σε 200 δόσεις.

ε) Από 25.000-50.000€ διαγραφή προσαυξήσεων και αποπληρωμή του χρέους σε 150 μηνιαίες δόσεις…».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται πως μαζί με τους φορείς της πόλης θα πραγματοποιηθούν:

  • Πρωτοβουλίες δράσης και ενημέρωση του λαού για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Πρωτοβουλίες στην εφορία, στον ΟΑΕΕ και αλλού προκειμένου να μην γίνουν πλειστηριασμοί για χρέη προς αυτούς τους φορείς.
  • Λειτουργία της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης των Φορολογικών Διαφορών και αμφισβητήσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή