Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης μιλάει στο EDF

Ένα από τα σπουδαία γεγονότα κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα έτη για τους Ευρωπαίους με αναπηρία έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και EDF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: η βράβευση της Προσβάσιμης Πόλης 2020 – Access City Awards. Ένας θεσμός που κλείνει φέτος 10 χρόνια ζωής και επιβραβεύει ευρωπαϊκές πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων για τις προσπάθειες που κάνουν να γίνουν προσβάσιμες. Η φετινή διοργάνωσε είχε στους φιναλίστ της για πρώτη φορά και μια ελληνική πόλη, τα Χανιά! Από τις 47 που δήλωσαν συμμετοχή, 6 προκρίθηκαν για τον τελικό: Castelló de la Plana, Ισπανία, Chania, Ελλάδα, Évreux (Γαλλία), Skellefteå (Σουηδία), Tartu (Εσθονία) και Warsaw (Πολωνία).
Νικήτρια πόλη ανακηρύχθηκε η Βαρσοβία!

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης βράβευσε τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς τα Χανιά κέρδισαν έπαινο για την προσπάθεια που κάνουν στον τομέα της προσβάσιμης στάθμευσης, χρησιμοποιώντας λύσεις από τον τομέα τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας.

Ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε για την ιστορία του θεσμού των Access City Awards και για την ανακήρυξή του ως Πρέσβη Προσβασιμότητας, από την πρώτη πόλη που κέρδισε το βραβείο, την Άβιλα της Ισπανίας. Μάλιστα πρότεινε και τη θέσπιση ενός ιδιαίτερου βραβείου για την επόμενη χρονιά, για τις πόλεις που έχουν δουλέψει για την υλοποίηση της Σύβασης του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την απερχόμενη Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Εργασιακής Κινητικότητας Μαριάν Θίεσεν, με την οποία το EDF είχε στενή συνεργασία τα τελευταία 5 χρόνια για τα ζητήματα των ευρωπαίων με αναπηρία.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή