η ομάδα ακρωτηριασμένων γυναικών της Πολωνίας
από την Μαριλένα Καλόπλαστου

UEFA Grassroots Award

Η UEFA απένειμε το βραβείο UEFA Grassroots στην ένωση Amp Futbol Polska για τη δημιουργία της πρώτης γυναικείας ομάδας ακρωτηριασμένων στην Ευρώπη.

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων γυναικών, που ξεκίνησε το 2022 από τον οργανισμό Amp Futbol Polska με την υποστήριξη της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (PZPN), αριθμεί σήμερα 17 παίκτριες και προπονείται σε μηνιαίες διήμερες κατασκηνώσεις.

Οι τερματοφύλακες της ομάδας έχουν ένα χέρι και οι παίκτες του γηπέδου έχουν ένα πόδι. Πρόκειται για την πρώτη αμιγώς γυναικεία ομάδα του είδους της στην Ευρώπη, μετά την επιτυχημένη εισαγωγή του ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων στην Πολωνία.

Η ομάδα έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, προωθώντας τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία και την πεποίθηση ότι το όμορφο παιχνίδι είναι για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή ικανότητας.

Τον Μάρτιο, η Amp Futbol Polska διοργάνωσε και φιλοξένησε την πρώτη διεθνή εκδήλωση ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων γυναικών, με διεθνείς παίκτες να συναντούν τους Πολωνούς συναδέλφους τους στο προπονητικό καμπ.

Και εχθές (12/04) βραβεύτηκε από την UEFA με το βραβείο «Καλύτερη πρωτοβουλία για την αναπηρία» στα UEFA Grassroots Award!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA (@uefa_official)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή