Ηλικιωμένη κυρία κάθετα σε πολυθρόνα και έχει κινητό στο χέρι

Τη νέα διαδραστική εφαρμογή ψηφιακής φροντίδας για smartphone και tablet Vodafone Connected Living πρόκειται να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή ο Δήμος Τρικκαίων το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο την εξ αποστάσεως επίβλεψη και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων και συμπολιτών μας με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα αναπηρίας.

Μέσω της εφαρμογής κάθε αποδέκτης φροντίδας είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον προσωπικό του φροντιστή και μπορεί να λαμβάνει απομακρυσμένα την υποστήριξη που χρειάζεται. Η συγκεκριμένη υποστήριξη αφορά καθημερινές υπενθυμίσεις, λίστες αγορών, αλλά και επικοινωνία μέσω video call. Η νέα εφαρμογή απευθύνεται σε αποδέκτες φροντίδας που θέλουν να ζήσουν πιο ανεξάρτητα, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από την αυτοματοποίηση των καθημερινών εργασιών που θεωρούν δύσκολες ή αγχωτικές.

Η εφαρμογή είναι εύκολα παραμετροποιήσιμη από τον φροντιστή, ώστε κάθε άτομο που χρήζει υποστήριξης να λαμβάνει την εξατομικευμένη έκδοσή της σύμφωνα με την πάθησή του. Επίσης, αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα μελλοντικής διασύνδεσης με αισθητήρες που θα παρέχουν άμεση πληροφόρηση και ειδοποιήσεις που μπορεί να αφορούν έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν στο σπίτι ή δεδομένα υγείας του ατόμου που δέχεται τη φροντίδα. Το πιλοτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν από τη Vodafone στον Δήμο Τρικκαίων για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και σε αυτό θα ενταχτούν συνολικά 60 χρήστες (οκτώ φροντιστές και 52 ωφελούμενοι).

Στιγμιότυπο από το περιβάλλον της εφαρμογής

Πηγή: Documento

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή