Ο τυφλός Νικόλας με τη μητέρα του σε κερκίδα γηπέδου

Τα αθλητικά γεγονότα – και ιδίως το ποδόσφαιρο με την ατμόσφαιρά του και το κλίμα που δημιουργείται μέσα στο γήπεδο- είναι πρώτης τάξεως αφορμές για την κοινωνικοποίηση ενός τυφλού παιδιού που θέλει να συμμετάσχει, με όποιο τρόπο μπορεί σε κάτι μαζικό που του δημιουργεί ερεθίσματα.

Το ποδόσφαιρο μάλιστα είναι ένα άθλημα που ή θα το αγαπήσεις με όλη σου την καρδιά ή θα το… μισήσεις . Το γύρο του κόσμου κάνει αυτές τις ημέρες η ιστορία ενός μικρού φίλου της Παλμέιρας , της πασίγνωστης και δημοφιλούς βραζιλιάνικης ομάδας ποδοσφαίρου από το Σάο Πάολο. Κι αυτή η ιστορία και οι εικόνες που μεταδίδονται σ΄όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη κι όλας και την βοήθεια της ίδιας της ομάδας οι υπεύθυνοι της οποίας αλλά και οι παίκτες ενθουσιάστηκαν, αποδεικνύει πως η αγάπη για την ομάδα είναι μεγάλη και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να την δεις και να την υποστηρίξεις, έστω κι αν εκείνος δεν έχει μάτια, δεν βλέπει.

Την παρακολουθεί όμως με τα μάτια της καρδιάς αλλά… και της μητέρας του. Συγκεκριμένα, ο 11χρονος Νικόλας, όπως είναι το όνομά του, «βλέπει» την Παλμέιρας με τη βοήθεια της μητέρας του, καθώς πηγαίνει στα παιχνίδια της αγαπημένης του Παλμέιρας και με τη βοήθεια της, που κάθεται δίπλα του στην εξέδρα, προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο και όπως φαίνεται απολαμβάνει το παιχνίδι όπως όλοι.

Δείτε σχετικό βίντεο

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο