ο Βαγγέλης Αυγουλάς οδηγεί περαστικό με το λευκό του μπαστούνι

Περαστικοί περπάτησαν με μάσκες για να μπουν για λίγο στην θέση των τυφλών

Ένα ενδιαφέρον πείραμα στην Τρίπολη της Αρκαδίας

Οι ελληνικοί δρόμοι και τα πεζοδρόμια δεν είναι καθόλου φιλικοί για άτομα με αναπηρία.

Δεν είναι (ακόμη) στην κουλτούρα μας να νοιαζόμαστε για ανθρώπους που προσπαθούν να μετακινηθούν με αναπηρικό καροτσάκι, ή για άτομα με κινητικά προβλήματα ή με προβλήματα όρασης. Υπάρχουν ακτιβιστικές οργανώσεις που προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό. Πχ. η ομάδα Streetpanthers που μοιράζει τα περίφημα αυτοκόλλητα και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς να μην παρκάρουν όπως βρουν, κλείνοντας τις διόδους και για τα άτομα με αναπηρία, δυσκολεύοντας τη ζωή τους, γενικά.

ο Βαγγέλης έχει βάλει μάσκα σε γυναίκα και την οδηγεί με το λευκό μπαστούνι

Τις προάλλες έγινε κάτι ενδιαφέρον στην Τρίπολη:

Μια ξεχωριστή βόλτα είχαν την δυνατότητα να κάνουν όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, καθώς και στην πλατεία Πετρινού.

Αναλυτικότερα αρκετοί περαστικοί δέχτηκαν να βάλουν μάσκες στα μάτια τους, με την βοήθεια του κ. Αυγουλά, Αντιδημάρχου στο Ίλιον και εκ γενετής τυφλό, για να περπατήσουν μαζί του και να νιώσουν για λίγο το πως ζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Αυτή η δράση μαζί με το “Δείπνο στο Σκοτάδι” που θα πραγματοποιηθεί αύριο, έχουν εμπνευστή τον κ. Αυγουλά και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Προβλήματα Όρασης.

Ο κ. Αυγουλάς, επικεφαλής της νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών , αφού φόρεσε μαύρες μάσκες σε κάποιους περαστικούς, τους συνόδεψε σε μια σύντομη βόλτα μέσα στην πόλη. Όσοι είχαν την τύχη να λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή βόλτα, δήλωσαν μεταξύ άλλων, πως ένιωσαν πολύ περίεργα και πως επειδή δεν μπορούσαν να δουν, έδιναν περισσότερη βάση στην ακοή τους, γεγονός που τους έκανε να παρατηρήσουν ήχους που δεν είχαν προσέξει στην καθημερινότητα τους. Τέλος πολλοί δήλωσαν πως παρόλο που τα μέτρα που διένυσαν με κλειστά μάτια ήταν λίγα, τους φάνηκε σαν να είχαν περπατήσει πολύ μεγάλη απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του πάνω στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για τυφλούς και παρόλο που το είδε και του το επισήμαναν και οι περαστικοί, δεν μετακίνησε το όχημα του. Ντροπή είναι η μόνη λέξη που πρέπει φωνάξουμε όλοι μας σε αυτόν τον συμπολίτη μας.

ο Βαγγέλης έχει βάλει μάσκα σε γυναίκα και την οδηγεί με το λευκό μπαστούνι

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή