Βενιζέλειο, μέρα, ογκώδες κτίριο με παράθυρα ταμπέλα γράφει επείγοντα

Καταρρέει το νοσοκομείο του Ηρακλείου

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για το Βενιζέλειο νοσοκομείο. Μετά τη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, αναστέλλεται η λειτουργία και των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, από τις 15 Οκτωβρίου.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, που περιγράφουν πρωτοφανείς καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, από τα ιστορικότερα όλης της χώρας μάλιστα, έχει ήδη καταρρεύσει λένε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Μανώλης Μενεγάκης περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στο νοσοκομείο, αναδεικνύοντας σε μείζον ζήτημα τη σοβαρή έλλειψη γιατρών σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, αλλά και έλλειψη νοσηλευτικού, διοικητικού και επικουρικού προσωπικού.

Το μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Δημήτρης Φλυτζανής, μιλώντας στο Cretalive, σημείωσε πως η απόφαση για παύση και των τακτικών και απογευματινών εργασίων οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού (και όχι μόνο) προσωπικού.

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, Γιώργος Κωστάκης σημειώνει χαρακτηριστικά πως το “σημείο – μηδέν” έχει έρθει για το Βενιζέλειο. Ο κ.Κωστάκης υπογραμμίζει ότι και οι ειδικευόμενοι γιατροί παραιτούνται ομαδικά αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση, καθώς “το Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τους εκπαιδεύσει”. “Το πρόβλημα είναι πια στα χέρια του υπουργείου” – αναφέρει αφοπλιστικά ο κ.Κωστάκης.

Πηγή: www.cretalive.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή