ανθρωπάκια (σκίτσα) με αναπηρία: κινητική αναπηρία, οπτική αναπηρία, ακουστική αναπηρία.
Πηγή Εικόνας: Pixabay/Maria Alberto

Στη σύσταση επιτροπών για τη φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και Δικτύου Επικοινωνίας με τα ΑΕΙ προχωρά το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο βελτιωτικών αλλαγών για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας επισημάνθηκε ότι έχουν υλοποιηθεί 4.500 διορισμοί μόνιμου προσωπικού με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, ενώ ανακοινώθηκαν η δημιουργία Οδηγού Συμπεριληπτικής / Ενταξιακής Εκπαίδευσης και Προσβασιμότητας για τα σχολεία και η σύνταξη Αναλυτικών Προγραμμάτων για τα Ειδικά Νηπιαγωγεία, τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης της πρότασης για τη δημιουργία προσβάσιμου έντυπου και ψηφιακού υλικού, συμβατού με τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών γενικής εκπαίδευσης. «Δέσμευσή μας η ισότιμη, συμπεριληπτική πρόσβαση παιδιών και με αναπηρία σε όλες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε δράσεις εδραίωσης ενός συστήματος ενταξιακής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα μέσω αποτελεσματικών μέτρων υποστήριξης και ενδυνάμωσης που θα παρέχονται σε όλα τα μαθησιακά περιβάλλοντα», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: POLITICAL

Διαβάστε Επίσης:

Με «όχημα» το Ταμείο Ανάκαμψης διευρύνεται η «ομπρέλα» για παιδιά και γονείς – Επιδόματα και δράσεις

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Βελτιωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση για άτομα με αναπηρία

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή