Ο Βασίλης Οικονόμου

Ο Βασίλης Οικονόμου, η ψυχή του ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων Με Αναπηρία) που φιλοξενήσαμε στο παρελθόν στο meallamatia.gr, αλλά και συνιδρυτής του συμπεριληπτικού εργαστηρίου Θεάτρου και Χορού «ΙΣΟΝ», συνεχίζει δυναμικά και φέτος το σπουδαίο έργο του, ως καταλύτης ισότητας στον θεατρικό χώρο.

Έτσι για τη φετινή χρονιά, από τον χώρο του ΙΣΟΝ παραδίδει μαθήματα τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Τα μαθήματα ενηλίκων περιλαμβάνουν Υποκριτική, (Εισαγωγή στην Υποκριτική, Υποκριτική στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία) και Αυτοσχεδιασμό. Τα Σάββατα, ο Βασίλης Οικονόμου παραδίδει μαθήματα σε παιδιά ηλικίας 9-13, εξοικειώνοντας τους μικρούς φίλους και φίλες με τη μαγεία του θεάτρου. (Ωστόσο, αυτά είναι μόνο ένα κομμάτι της αξιόλογης δράσης του ΙΣΟΝ. Δείτε περισσότερα για το φετινό πρόγραμμα εδώ. )

Παράλληλα, για νέους 16 έως 21 ετών, ο Βασίλης Οικονόμου συνεργάζεται με την παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, διδάσκοντας το συμπεριληπτικό εργαστήρι «Έλα με το δικό σου τρόπο» για τα επόμενα Σάββατα, 5-8. Πρόκειται για τη 1 εκ των 4 θεματικών ενός κύκλου μαθημάτων 16 εβδομάδων με τον τίτλο «Θέατρο 360°», που έχει στόχο την επαφή των καλλιτεχνών με λιγότερο φωτισμένες —αλλά σημαντικές— πτυχές του θεάτρου. Στη δική του θεματική, ο Βασίλης Οικονόμου αποσκοπεί στην αναπλαισίωση της αναπηρίας, μέσα από τη συνεκπαίδευση ανάπηρων και μη ανάπηρων ατόμων.

Κι όσο για το σκηνοθετικό του έργο, μαζί με το ΘΕΑΜΑ πρόκειται να ανεβάσει τις «Τρωάδες» την ερχόμενη θερινή σεζόν, σε διασκευή του Ζαν Πωλ Σαρτρ και μετάφραση Ελίνας Νταρακλίτσα. Οι πρόβες για την παράσταση ξεκινούν το Νοέμβριο, ενώ προ ημερών ολοκληρώθηκε και μια ακρόαση για γυναίκα ηθοποιό, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων.

Πληροφορίες

ΙΣΟΝ Θέατρο-Χορός
Facebook, ιστοσελίδα,
email: isondancetheater@gmail.com
τηλέφωνο: 2130411546

Μαθήματα Β. Οικονόμου:

1) «Εισαγωγή στην Υποκριτική», κάθε Τετάρτη 19:00-21:00
2) Υποκριτική στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, κάθε Παρασκευή 14:00-16:00
3) Αυτοσχεδιασμός – Άνθρωπος-Στόχος-Δράση, κάθε Παρασκευή 16:00-18:00
4) Παιδικό Θέατρο, κάθε Σάββατο 11:00-13:00 (για παιδιά 9-13 ετών)

ΘΕΑΜΑ
Facebook, ιστοσελίδα

Μικρό Θέατρο-Θέατρο 360°
Από 09/10/2021 έως 04/06/2022.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ, εγγραφές εδώ.

Βιογραφικό Βασίλη Οικονόμου

Γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας. Απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Πρόβα» (Ανάπηρο άτομο που πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις Ανώτερης Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού) και του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στο «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 2010 ίδρυσε το «ΘΕΑΜΑ» που αποτελεί την πρώτη επαγγελματική συμπεριληπτική (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδα θεάτρου στη χώρα μας. Είναι συνιδρυτής του ΊΣΟΝ, του συμπεριληπτικού εργαστηρίου Θεάτρου και Χορού συστηματικής παρακολούθησης. Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα από το διεθνές κι εγχώριο ρεπερτόριο ένα εκ των οποίων και οι «Πέρσες» σε δική του μετάφραση στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για το Φεστιβάλ Αθηνών 2016. Τα τελευταία 15 χρόνια διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό προωθώντας ταυτόχρονα τη συμπεριληπτική προσέγγιση και σκέψη στην υποκριτική τέχνη βάσει της δικής του μεθοδολογίας με τίτλο: “Άνθρωπος-Στόχος-Δράση”.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Βασίλης Οικονόμου και Συμπεριληπτικό Θέατρο

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή