• Αρχική
  • Εκλογές
  • Βασιλική Σιαλβέρα | Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης με την παράταξη “Πορεία Δημιουργίας”
Προεκλογικό μπάνερ με φωτογραφία της Βασιλικής Σιαλβέρα με τον Γιίωργο Κασαπίδη. Δεξιά από τη φωτογραφία το λογότυπο της παράταξης "Δημιουργία Πορείας" 4 ακανόνιστα σχήματα σαν σύννεφα στα χρώματα πράσινο, μωβ, πορτοκαλί γαλάζιο που από πάνω τους περνάνε 4 γραμμές σε πράσινο, μπλε, γαλάζιο και κίτρινο χρώμα. " Ακολουθεί το μήνυμα που θα αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και θα τους παρέχει ίσες ευκαιρίες προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης."

Βασιλική Σιαλβέρα, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης με την παράταξη “Πορεία Δημιουργίας”, με Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τον Γιώργο Κασαπίδη

Το μέλλον του τόπου μας δεν εξαρτάται από τύχη αλλά από τις επιλογές & τη δράση μας.

Αποδέχτηκα με ιδιαίτερη τιμή και χαρά την πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας» Γεωργίου Κασαπίδη να γίνω μέρος της συλλογικής προσπάθειας για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Για μένα η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί & μια πρόκληση για την έμπρακτη ανάδειξη της ορατότητας των ατόμων με αναπηρία.

Υπό την επιβεβλημένη οπτική της δικαιωματικής προσέγγισης, ένα άτομο με αναπηρία, όπως & εγώ, μπορεί ισότιμα και αποτελεσματικά να συμμετέχει σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής δραστηριότητας, συνεπώς και στην πολιτική ζωή με την ιδιότητα του αιρετού.

Οραματίζομαι μια περιφέρεια υπόδειγμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης για όλους, που θα αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και θα τους παρέχει ίσες ευκαιρίες προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής εξέλιξης.

Επιπρόσθετα, η επιλογή σας στο πρόσωπο μου, θα μου δώσει την ευκαιρία να συμπορευτούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αποτελεσματικά χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τα προβλήματα της Περιφέρειας μας, δημιουργώντας μια περιφέρεια πρότυπο πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες εξελίξεις.

Λίγα λόγια για εμένα

Ονομάζομαι Βασιλική Σιαλβέρα (Μέντικα). Γεννήθηκα το 1980 στην Κοζάνη, όπου μεγάλωσα και ζω μέχρι και σήμερα. Είμαι άτομο με κινητική αναπηρία εκ γενετής.

Με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων μου, Γεωργίου Σιαλβέρα (Μέντικας), της Χρυσούλας Σιαλβέρα, της αδερφής μου Κάτιας (άτομο με αναπηρία) και του συζύγου μου Παναγιώτη Γκούτζιου, καθώς και λόγω των επιμέρους χαρακτηριστικών της προσωπικότητας μου, όπως η επιμονή, η προσήλωση στους στόχους που θέτω, η μαχητικότητα, η αδιάκοπη εργασία, η επικοινωνία και το μοίρασμα με τον συνάνθρωπο, πέτυχα την ενεργή και πλήρη συμπερίληψη μου στην κοινωνία.

Σήμερα, είμαι υποψήφια διδάκτωρ στη θεματική: «Η ψηφιακή ωριμότητα των ΟΤΑ της Ελλάδος, στην υιοθέτηση και αποδοχή έξυπνων τεχνολογιών, με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη». Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Πληροφοριακά Συστήματα, με ειδίκευση στην Επιχειρηματική Πληροφορική καθώς και 4 προπτυχιακών τίτλων.

Συγκεκριμένα:

– Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

– Αριστούχα Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήματος Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών

– Αριστούχα Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

– Αριστούχα Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Τμήματος Λογιστικής

Επιπρόσθετα, εργάζομαι στο Δήμο Κοζάνης από το 2002 έως και σήμερα, ως Διοικητικός Υπάλληλος ΠΕ και είμαι ενταγμένη στο Μητρώο Αξιολογητών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα Νεολαίας και στους Τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Οι προσωπικοί αγώνες που έχω δώσει και απέδωσαν αποτέλεσμα, είναι πολλοί:

• Πρώιμη πρόσβαση φαρμάκου για τα παιδιά τύπου 1 με Νωτιαία μυική ατροφία και καθολική δωρεάν πρόσβαση του φαρμάκου σε όλους τους τύπους και ηλικίες (συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών).

• Πρώιμη πρόσβαση πόσιμου ορφανού φαρμάκου για τους ενήλικες με Νωτιαία μυική ατροφία.

• Συμβολή στο σχεδιασμό και επέκταση πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία για όλη την επικράτεια.

• Εθελοντική δράση ενημέρωσης σε σχολεία με θεματική: «Η σημασία της διαφορετικότητας».

• Εθελοντική δράση ως γραμματέας στο Σύλλογο Αιμοδοτών Κοζάνης «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την αιμοδοσία και τα βλαστοκύτταρα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών, προβολής και συμφερόντων. Είναι χώρος σκληρής δουλειάς, δημιουργικής δράσης αλλά και αδιάκοπης προσπάθειας διεκδικήσεων, χώρος για πραγματικές λύσεις στα προβλήματα και κυρίως στα προβλήματα των πιο ευάλωτων ανθρώπων, που πλήττονται από εσωτερικές και εξωτερικές κρίσεις.

Σε αυτόν το χώρο, για πρώτη φορά ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΕ Κοζάνης με τον συνδυασμό «Πορεία Δημιουργίας», με επικεφαλής τον Γεώργιο Κασαπίδη, προσδοκώ να προσφέρω, πάντα με ανιδιοτέλεια και αμέριστη αγάπη, για τον τόπο μας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με επίκεντρο μόνο τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Βασιλική Σιαλβέρα (Μέντικα) του Γεωργίου
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή