Ο Βαγγέλης Αυγουλάς

Βαγγέλης Αυγουλάς

Ο νικητής της ζωής

του Γιώργου Αποστολίδη

Ήταν πριν από μερικά χρόνια όταν το «Έθνος» έγραφε για τον αριστούχο σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση. Αν και, δυστυχώς, δεν είχε δυνατότητα όρασης, ο Βαγγέλης διακρινόταν στα μαθήματα και διαμόρφωνε την προσωπικότητά του μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Β. Αυγουλάς επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Ίλιον πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ανάμεσα στους υποψηφίους όλων των συνδυασμών. Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει δικηγόρος και τα κατάφερε. Πέρασε στη Νομική σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα μετείχε στη διεθνή οργάνωση νέων με προβλήματα όρασης. Ως φοιτητής περνούσε αρκετές ώρες στον υπολογιστή με τη γλώσσα brail και ειδικά φωνητικά συστήματα. Ώρες μελέτης, αλλά και γραφής. Με κείμενα και άρθρα άρχισε να παρεμβαίνει στα κοινά και να μεταφέρει δημοσίως τις θέσεις του. Άλλες φορές να μετέχει σε διαδηλώσεις στη Βουλή εν όψει νομοσχεδίων και άλλοτε με ανοικτές επιστολές προς τα πολιτικά κόμματα. Η δική του τοποθέτηση στα πράγματα είναι
ξεκάθαρη όπως συχνά σημειώνει στους συνομιλητές του.

«Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά τυφλός. Μη με μεταχειρίζεσαι σαν παιδάκι. Μεγαλώνω, παίζω, τρέχω, διαβάζω, γράφω, σπουδάζω, δουλεύω, παθιάζομαι, κλαίω, γελάω, ερωτεύομαι, θυμώνω, «σερφάρω», κάνω chat, …, όπως ΕΣΥ!»

Μια πορεία αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και εργασίας, παράλληλα με τα νεανικά ενδιαφέροντα. Το 2010 ο νεαρός δικηγόρος εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου και ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου. Ως υπεύθυνος Κοινωνικής Αλληλεγγύης άρχισε να αναπτύσσει κοινωνικές παρεμβάσεις ιδιαίτερα σημαντικές μέσα στη θύελλα της κρίσης. Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη προσφέρονται καθημερινά 270 μερίδες φαγητού. Ο δήμος δημιούργησε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ίδρυσε τράπεζα αίματος με 300 φιάλες τον χρόνο και λειτουργεί σχολές γονέων.

Στήριξη σε 800 οικογένειες «Σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο δημιουργήσαμε κοινωνικό παντοπωλεία και προσφέρουμε σε 800 οικογένειες τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη», μας λέει ο Β. Αυγουλάς. «Επίσης έχουμε το κοινωνικό φαρμακείο για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, καθώς και παιδιατρική κάλυψη για τον εμβολιασμό των παιδιών απόρων οικογενειών. Παράλληλα, στο κοινωνικό φροντιστήριο παρέχεται πρόσθετη διδασκαλία και υποστήριξη σε 450 μαθητές γυμνασίου και λυκείου».

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος» 02/06/2014

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή