ο τυφλός δρομέας τρέχει με σκύλο οδηγό

Thomas Panek ο τυφλός δρομέας

Ένας τυφλός δρομέας έγραψε ιστορία όταν ολοκλήρωσε τον ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης χωρίς καμία ανθρώπινη βοήθεια, συνοδευόμενος από τρεις πανέμορφους σκύλους – οδηγούς.

Ο 48χρονος Thomas Panek, έτρεξε μαζί με τρία Λαμπραντόρ, τον Waffles, τον Westley και τον Gus, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Guiding Eyes For The Blind, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εκπαιδεύει σκυλιά για άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο Panek έγινε ο πρώτος τυφλός δρομέας που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο βοηθούμενος από σκυλιά αντί για άλλους δρομείς, σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο αγώνας των 13,1 μιλίων ολοκληρώθηκε σε λίγο λιγότερο από δυόμισι ώρες και κάθε σκύλος έτρεξε μαζί με τον Panek γύρω στα τρία με πέντε μίλια.

Ο Panek έχασε την όρασή του στα είκοσί του χρόνια, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να σταματήσει την αγαπημένη του ασχολία. Πριν από το φετινό μαραθώνιο, ο Panek είχε ολοκληρώσει περίπου 20 αγώνες με τη βοήθεια ανθρώπων – οδηγών.

“Όταν έχασα την όρασή μου, φοβόμουν πολύ να τρέξω,” είπε στο CBS News, προσθέτοντας πως όταν συνήθισε τη ζωή του ως τυφλός, έτρεξε ξανά, αλλά μόνο μαζί με κάποιον άλλο δρομέα…

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο