Δύο φωτογραφίες. Στην πρώτη το σημείο εκκίνησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η δεύτερη στο ΚΠΙΣΝ με αθλητές, παρουσιαστές, διοργανωτές.

Το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2022, Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου SNF Nostos Run: Τρέχοντας προς το μέλλον, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η δράση, η διοργάνωση της οποίας εποπτεύθηκε από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, περιλάμβανε 3 διαδρομές διαφορετικής απόστασης (1, 6 και 10 χλμ.) και φιλοξένησε συνολικά 5.921 δρομείς που εκκίνησαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τελικός προορισμός των δρομέων ήταν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με το πέρας του αγώνα, στη μεγάλη σκηνή του SNF Nostos πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των μεταλλίων. Σημαντική και τιμητική για μας ήταν η συμμετοχή του Βαγγέλη Αυγουλά, προέδρου της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, στους παρουσιαστές της απονομής. Ο κ. Αυγουλάς ανέλαβε την παρουσίαση της εκκίνησης και την απονομή μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες των Special Olympics, οι οποίοι/ες έτρεξαν με ενθουσιασμό στη διαδρομή του 1 χιλιομέτρου. Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τους ξεσηκωτικούς Locomondo και τη ζωντανή performance τους.

Η μουσική, ωστόσο, τιμήθηκε και με άλλους τρόπους στο πλαίσιο της δράσης. Το ποσό των 32.546€ που συγκεντρώθηκε μέσα από τις προσφορές φιλανθρωπικού χαρακτήρα των δρομέων προορίζεται για την ενίσχυση δύο μουσικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών: της Polyphonica και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ιωαννιτών. Τα σχήματα αυτά βρίσκονταν μάλιστα τοποθετημένα σε 2 σημεία της διαδρομής, δίνοντας τον ρυθμό στα συμμετέχοντα άτομα του αγώνα.

 


Ο αγώνας SNF Nostos Run αποτελεί μέρος του SNF Nostos Health, που φέτος εστιάζει στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την Υγεία. Το SNF Nostos είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ γεμάτο τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση, προβληματισμό και αθλητισμό, για επισκέπτες κάθε ηλικίας.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή