Ασπρόμαυρη. Σώματα 5 νεαρών αντρών, πλάτη, περπατούν σε στενό δρόμο

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ.

Για την βία των ανήλικων τα έχουμε ξαναπεί σχετικά πρόσφατα. Όμως τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ., τα οποία έφερε στο φως το ieidiseis.gr είναι τραγικά:

Δεκαοχτώ ανήλικοι συλλαμβάνονται κάθε μέρα για εγκληματικές πράξεις.

Το πρώτο τετράμηνο του 2023 η αστυνομία χειρίστηκε συνολικά 1.693 υποθέσεις με δράστες 217 ανηλίκους. Εξ’ αυτών 111 συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών, 38 για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, 3 για ανθρωποκτονία με δόλο, 5 για βιασμό, 7 για ληστεία, 5 για εκβίαση, 218 για ναρκωτικά, 88 για το νόμο περί όπλων, 8 για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 3 για πορνογραφία ανηλίκων, 7 για εμπρησμό, 314 για κλοπή.

Περιοχές με έντονη εγκληματικότητα

Επιθέσεις αδικαιολόγητα βίαιες, με θύματα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις ή ΑμεΑ ή λόγω σεξουαλικής προτιμήσεις των θυμάτων, βίαιοι ξυλοδαρμοί και άγριες συμπλοκές, μπούλινγκ και, βέβαια, επιθέσεις κάθε είδους στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο είναι πλέον πεδίο δράσης συμμοριών -εκ των οποίων πολλές αποτελούνται από ανήλικους-, με επίκεντρο την Ακρόπολη, την Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο. Σε αυτές τις -πολυεθνικές- συμμετέχουν Έλληνες, Πακιστανοί, Μπαγκλατεσιανοί, Γεωργιανοί και Αλβανοί.

Το πρόβλημα χειροτερεύει, αλλά κοινωνία, κράτος και κυβέρνηση κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου…

Πηγή: ΠΟΝΤΙΚΙ

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή