Ο Νίκος Κουσούλιας επί το έργο, σκυμένος πάνω από μαγειρικό πάγκο

Ο Κοζανίτης μάγειρας των celebrities, Νίκος Κουλούσιας, δίνει λύση σε όσους έχουν πρόβλημα όρασης και δεν μπορούν να μεγαλουργήσουν στην κουζίνα

Γράφει η Μαρία Μεϊμάρη

Τα μάτια των συνανθρώπων μας που είτε γεννήθηκαν τυφλοί είτε έχασαν την όρασή τους σε τρυφερή ηλικία φιλοδοξεί να γίνει ο Κοζανίτης σεφ των celebrities Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος ετοιμάζει αυτήν την περίοδο συνταγές μαγειρικής με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Μπράιγ!

Ο ταλαντούχος σεφ, ο οποίος κατάφερε με το ταλέντο του να κερδίσει την προτίμηση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και να επιμεληθεί το μενού του γάμου του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μάρκλ, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρώην Οίκο Τυφλών, νυν Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη καθοδήγηση για την επίτευξη του στόχου του.

«Αυτήν τη στιγμή μιλάμε με τον Οίκο Τυφλών της Θεσσαλονίκης, ώστε να μας καθοδηγήσουν. Η ιδέα για τη δημιουργία συνταγών με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Μπράιγ ξεκίνησε σε ένα εστιατόριο, όπου είχα πάει για να γευτώ κάτι. Εκεί, είδα δύο πελάτες οι οποίοι, όπως διαπίστωσα, αντιμετώπιζαν πρόβλημα όρασης. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο τράβηξε την προσοχή μου μία παίκτρια ενός ριάλιτι ξένης παραγωγής. Η κοπέλα ήταν τυφλή και μαγείρευε. Βλέποντάς την αναρωτιόμουν πώς ένας άνθρωπος με αυτό το πρόβλημα μπορεί να ακολουθήσει μία συνταγή από τον μέντορά της» ανέφερε ο Νίκος Κουλούσιας, μιλώντας στην «Espresso» και πρόσθεσε: «Λόγω όλων των παραπάνω, αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο και ανακάλυψα πως δεν υπάρχουν συνταγές γι’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να κάνουν ένα απλό πιάτο. “Ποιοι είμαστε εμείς που εμποδίζουμε το όνειρό τους;” σκέφτηκα. Έτσι, πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω αυτό το δύσκολο εγχείρημα».

Σύμφωνα με τον Νίκο Κουλούσια, οι συνταγές που σκοπεύει να εκδώσει δεν θα βασίζονται στην υψηλή γαστρονομία, αλλά θα είναι απλές και εμπνευσμένες, ώστε να μπορούν όλοι να τις ακολουθήσουν:

«Δεν υπάρχουν συνταγές υψηλής γαστρονομίας για εμένα. Το πού θα τις φτάσει ο κάθε φίλος συνάδελφος είναι στο χέρι του. Οι συνταγές που ετοιμάζω θα είναι απλές σπιτικές συνταγές, τις οποίες θα μπορεί ο κάθε άνθρωπος να τις εκτελέσει, είτε αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης είτε όχι» κατέληξε ο ανήσυχος σεφ με τις έντονες ευαισθησίες.

Ένα διαρκές ταξίδι

Ο σεφ των celebrities πραγματοποιεί πολύ συχνά ταξίδια σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και έχει μαγειρέψει στο παρελθόν για μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έφαγε από τα χέρια του… κουνέλι στιφάδο! Επίσης, πριν από τρία χρόνια ήταν στην πολυπληθή ομάδα που επελέγη για να ετοιμάσει το πριγκιπικό δείπνο στον πολυσυζητημένο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν. Εκείνη τη βραδιά, την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ ο βραβευμένος Έλληνας σεφ, μαγείρεψε ούτε λίγο ούτε πολύ για 650 υψηλούς προσκεκλημένους! «Η ζωή μου είναι ένα ταξίδι. Άλλωστε, έτσι μαθαίνεις και διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες από όλον τον κόσμο. Βέβαια, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μας “φρέναρε” η πανδημία, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουμε στα κανονικά. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στο Λονδίνο για νέες γαστρονομικές περιπέτειες, καινούργιες τάσεις που θα μπορέσω να τις μεταφέρω στην Ελλάδα» τόνισε και κατέληξε με την εξής φράση:

«Είναι πολλά τα σχέδιά μου για το άμεσο μέλλον, δεν σταματάνε ποτέ. Αυτήν τη στιγμή, όμως, προέχει η έκδοση Μπράιγ και μετά… έχει ο Θεός» !

Ο chef Νίκος Κουσούλιας με ένα μαχαίρι στο στόμα

Πηγή: Espresso

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή