Λογότυπο του twiitter: άσπρο πουλάκι σε μπλε φόντο

Προσβασιμότητα και Twitter

Το Twitter, ύστερα από έναν χρόνο από την κυκλοφορία των φωνητικών tweets, κυκλοφόρησε αυτή τη βδομάδα τους αυτόματους υπότιτλους για τις φωνητικές λειτουργίες.

Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η προσβασιμότητα όταν οι χρήστες καταγράφουν ένα μήνυμα, το social network πλέον σύμφωνα με το gr.pcmag.com, δημιουργεί αυτόματα υπότιτλους, τους οποίους ο καθένας μπορεί να διαβάσει μέσω smartphone ή διαδικτύου.

Τον περασμένο χρόνο, το Twitter παρουσίασε το φωνητικό tweeting, προσκαλώντας τους χρήστες να επισυνάψουν ηχητικά μηνύματα προς δημοσίευση, με σκοπό να “προσθέσουν μια πιο ανθρώπινη νότα” στην εμπειρία του κοινωνικού δικτύου. Όταν συνθέτετε ένα tweet σε συσκευή iOS, πατήστε το εικονίδιο της μωβ κυματομορφής για να ηχογραφήσετε και έπειτα προσθέστε μερικές γραμμές επεξηγηματικού κειμένου. Κάθε tweet μπορεί να καταγράψει μέχρι και 140 δευτερόλεπτα φωνητικού μηνύματος και μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα ένα νήμα για μεγαλύτερα μηνύματα.

Η κριτική και η διόρθωση

Ύστερα από την αρχική αρνητική κριτική πως η λειτουργία δεν έλαβε υπόψη τις ανάγκες ατόμων με προβλήματα στην όραση ή την ακοή, το Twitter απολογήθηκε και “διόρθωσε μερικά προβλήματα”, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των φωνητικών tweets ώστε να είναι εμφανή στο χρονολόγιο.

Πλέον, οι υπότιτλοι υποστηρίζονται σε Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Χίντι, Ινδονησιακά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Τούρκικα, σύμφωνα με το The Verge. Για να διαβάσετε όσο ακούτε, πατήστε το εικονίδιο CC στην πάνω-δεξιά γωνία των νέων φωνητικών tweets. Παλαιότερες δημοσιεύσεις δεν πρόκειται να τροποποιηθούν με την προσθήκη κειμένου. Το Tweeter ήδη παρέχει υπότιτλους στα Clubhouse-like Spaces δωμάτιά του.

“Παρότι είναι ακόμα νωρίς και γνωρίζουμε ότι δε θα είναι τέλειο εξ’ αρχής, είναι ένα από τα πολλά βήματα που κάνουμε προς τη διεύρυνση και ενδυνάμωση της προσβασιμότητας εντός των παροχών μας”, δήλωσε ο Gurpreet Kaur, επικεφαλής του τομέα παγκόσμιας προσβασιμότητας στο Twitter. “Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τη δημιουργία μιας υπηρεσίας που απευθύνεται αληθινά σε όλους”.

Αναμένετε περισσότερες νέες κυκλοφορίες για μελλοντικά εργαλεία προσβασιμότητας, χάρη στην ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο με σκοπό “να κάνει το Twitter πιο συμπεριληπτικό για την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία”.

Πηγή: www.thestival.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή