παλιό ραδιόφωνο

Μπορεί η περίοδος του αναγκαστικού εγκλεισμού να οδεύει σιγά-σιγά στο τέλος της ( αν και βέβαια ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι σημαίνει αυτό) αλλά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν γίνει η «απελευθέρωση», η πλήρης ελευθερία κινήσεων και συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι παραμένουν ακόμα άγνωστες.

Θα γίνει μέσα στο Μάιο;

Μήπως αυτή η ελευθερία κίνησης δεν θα συμπεριλαμβάνει και πολλές-πολλές κοινωνικές συναναστροφές;

Ένα σινεμά; Ένα θέατρο; Μια οποιαδήποτε παράσταση; Μια συναυλία; Μια παρουσίαση βιβλίου ή μουσικού άλμπουμ; Μήπως θα πρέπει να «φάμε» και τον Ιούνιο για να μπορέσουμε να πάμε όπου θέλουμε; Μήπως και τον Ιούλιο; Και κάτω από τι είδους περιορισμούς;

Αναζητώντας τρόπους για να περάσουμε τα βράδια μας χωρίς τη μοναξιά ως αποκλειστικό σύντροφό μας και την τηλεόραση ως αναγκαστική παρέα, αναζητώντας κάποια «συντροφιά» μιάς υψηλότερης ποιότητας από τα τηλεοπτικά σήριαλ σε επανάληψη και οπωσδήποτε κάτι που θα ικανοποιούσε κυρίως τους τυφλούς συνανθρώπους μας , ακόμα και τους κινητικά ανάπηρους ή γενικότερα τα εμποδιζόμενα άτομα που δε μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα θέατρο, ξαναθυμηθήκαμε – με τη βοήθεια κάποιων … παλιότερων το περίφημο «Θέατρο στο Ραδιόφωνο». Για παλιότερες ηχογραφημένες ειδικά για το ραδιόφωνο, παραστάσεις σπουδαίων έργων με σημαντικούς θεατράνθρωπους, υπήρχε το κλασικό «Θέατρο στο ραδιόφωνο» από το ΕΙΡ και αργότερα άλλες παρόμοιες , θαυμάσιες παραστάσεις από άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές.

Και ανακαλύψαμε μια σειρά από θεατρικά «διαμάντια». Συντονιστείτε μέσω Google με το «Θέατρο στο Ραδιόφωνο» και να ανακαλύψετε τι υπάρχει ελεύθερο, προσβάσιμο και σας περιμένει.

Ένας υπολογιστής ή λάπτοπ ή τάμπλετ ή και κινητό τηλέφωνο με σύνδεση ίντερνετ. Αναζήτηση στο Youtube ή μέσω Google ή άλλης οποιασδήποτε «μηχανής αναζήτησης» με τον τίτλο «Θέατρο στο Ραδιόφωνο». Και μια τεράστια ποικιλία θα είναι στη διάθεσή σας.

Ραδιοφωνικά θεατρικά

Αρχίζοντας από τον «Απρόσκλητο Επισκέπτη» της Αγκάθα Κρίστι ( Χρήστος Πάρλας, Πέμυ Ζούνη, Τιτίκα Νικηφοράκη, Γιάννης Μπέζος, Τζέσυ Παπουτσή, Σταύρος Ξενίδης) και το «Μάνα,μητέρα μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου ( Ντίνα Κώνστα, Αιμιλία Υψηλάντη,Γιώργος Διαλεγμένος), μέχρι τη «Στρίγγλα που έγινε αρνάκι» του Σέξπιρ ( Μαίρη Αρώνη, Σαπφώ Νοταρά , Δημήτρης Ποταμίτης, Γιώργος Μάζης, Γιώργος Τζώρτζης, Δημήτρης Μαλαβέτας, Θόδωρος Έξαρχος, Γιώργος Μοσχίδης,Γιάννης Βογιατζής, Ξένια Καλογεροπούλου) και το «Ένα ζευγάρι Παπούτσια) με τους αξέχαστους Δημήτρη Χορν και Έλλη Λαμπέτη, από τη μνημειώδη παράσταση του 1957, στο θέατρο «Κεντρικόν». Και μην παραλείψετε να ακούσετε τον «Βροχοποιό» του Ρίτσαρντ Νας με την Κατερίνα Βασιλάκου, τον Νίκο Βασταρδή, τον Νίκο Μασμανίδη, τον Δημήτρη Μαλαβέτα κ.α. Κι ακόμα, ακούστε οπωσδήποτε την μαύρη κωμωδία «Σλούθ» του Άντονι Σάφερ σε μιαν ηχογράφηση του 1976 με τον Χρήστο Πάρλα και τον Νικήτα Τσακίρογλου.

Κάντε μια προσπάθεια. Θα βρείτε πολλά ραδιοφωνικά θεατρικά και θα ανταμοιφθείτε για τον κόπο σας.

ηθοποιοί που ηχογραφούν ραδιοφωνικά θεατρικά

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

2 comments on “To Θέατρο στο Ραδιόφωνο

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή