Εξώφυλλο του παιχνιδιού με πρωταγωνιστές που κρατάνε όπλα
από τη Θάλεια Χατζηλάρη

Το επερχόμενο remake του “The Last of Us Part 1” έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνολογίας αφής για να βοηθήσει τους κωφούς gamers να αισθανθούν πώς εξελίσσεται ο διάλογος.

Μία δημοσίευση στο PlayStation Blog περιέγραψε τα διάφορα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν στο παιχνίδι, συνεχίζοντας την εκτενή σειρά τροποποιήσεων του “The Last of Us Part 2”.

Χειριστήριο DualSense του PS5

“Ένα χαρακτηριστικό που ξεκίνησε ως πρωτότυπο αλλά κατέληξε να είναι πολύ πετυχημένο κατά τη διάρκεια του playtesting είναι ένα που παίζει τον διάλογο μέσα από το χειριστήριο DualSense του PS5 μέσω της τεχνολογίας αφής”, είπε ο επικεφαλής του παιχνιδιού, Matthew Gallant.

“Με αυτόν τον τρόπο, ένας κωφός παίκτης μπορεί να αισθανθεί τον τρόπο με τον οποίο λέγεται μία ατάκα, μπορεί να αισθανθεί τον τόνο, μαζί με τους υπότιτλους ώστε να έχει μία αίσθηση του τρόπου που δίνεται η ατάκα”.

Αυτό το ενδιαφέρον νέο γνώρισμα είναι δυνατό λόγω του χειριστηρίου DualSense του PS5 και της τεχνολογίας αφής, μίας πολύ πιο έντονης απάντησης σε σχέση με την απλή δόνηση ή το γουργουρητό των άλλων χειριστηρίων.

Φυσικά, δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό προσβασιμότητας που προστέθηκε. “Περιμένουμε να είναι μία προσβάσιμη εμπειρία στο τυφλούς παίκτες, στους κωφούς παίκτες, στους παίκτες με ανάγκες προσβασιμότητας λόγω κινητικών δυσκολιών”, είπε ο Gallant.

Ηχητικές περιγραφές

“Το μεγαλύτερο νέο χαρακτηριστικό που έχουμε είναι οι ηχητικές περιγραφές για τα cinematics. Συνεργαστήκαμε με την Descriptive Video Works, μία επαγγελματική υπηρεσία της οποίας το παρελθόν είναι τρέιλερ τηλεόρασης, ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών και την ενσωματώσαμε στα cutscenes και σε όλες τις τοπικές μας γλώσσες.”

Η ηχητική περιγραφή είναι συνηθισμένη στις τηλεοράσεις, ουσιαστικά περιγράφοντας τις σκηνές για αυτούς που έχουν δυσκολίες στην όραση. Η συμπερίληψη ηχητικών περιγραφών στο “The Last of Us Part 1” δείχνει πραγματικά τους τρόπους με τους οποίους θέλουν οι developers να προσεγγίσουν και να βελτιώσουν την προσβασιμότητα.

Το “The Last of Us” κυκλοφόρησε το 2013 και έρχεται στο PS5 τον επόμενο μήνα.

Το IGN, στην κριτική του (10/10) για την remastered έκδοση του 2014 είπε: “Το 2013 αποκαλέσαμε το ‘The Last of Us’ στο Playstation 3 ως ένα αριστούργημα. Το ίδιο ισχύει και για την έκδοση του Playstation 4. Η Remastered έκδοση προσφέρει καλύτερο framerate που βελτιώνει τους μηχανισμούς πυροβολισμού, σαφέστατη οπτική βελτίωση και μία συλλογή από DLC.”

Μπορείτε αν θέλετε να τσεκάρετε όλα τα νέα modes και τις βελτιώσεις που έρχονται στο “The Last of Us Part 1”.

Πηγή: www.gr.ign.com

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή