Λογότυπο της εφαρμογής του Social Innovation Hub Piraeus

Social Innovation Piraeus

Tο Social Innovation Piraeus, καινοτομεί για ακόμα μια φορά, δημιουργώντας το accessiblepiraeus.gr, μια χρηστική πλατφόρμα η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν με ευκολία σε όλα τα σημεία του Πειραιά που είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Πράξη βοηθάει τα Άτομα με Αναπηρία, να κινηθούν με μεγαλύτερη ευκολία στην πόλη και ν’ αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για μεγαλύτερη χρηστικότητα, τα σημεία είναι χωρισμένα ανά κατηγορία και ανά περιοχή, ενώ η εφαρμογή διατίθεται και σε αγγλική έκδοση, για τους ξενόγλωσσους χρήστες. Ακόμα μια καινοτομία που προσφέρει η πλατφόρμα, είναι ο διαδραστικός χάρτης, στον οποίο είναι συγκεντρωμένα όλα τα σημεία προσβασιμότητας που βρίσκονται στην περιφέρεια του Πειραιά.

Στο συγκεκριμένο χάρτη, ο χρήστης μπορεί, εκτός των άλλων, να πληροφορηθεί για τα σημεία που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του και να επιλέξει τοποθεσία βάσει της προσβασιμότητας που αυτή παρέχει.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί πιο ενεργά στην πλατφόρμα, καθώς, αφού κάνει την εγγραφή του, μπορεί να υποβάλλει νέα σημεία και να αξιολογήσει τα ήδη υπάρχοντα, ανάλογα με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα (για Android στο Play Store: https:// play.google.com/store/apps/details?id=com. comitech.accessiblepiraeus και για iOS στο App Store με την ονομασία «Accessible Piraeus»).

Για μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει η δυνατότητα σάρωσης του QR code της εφαρμογής, στο πεδίο «Εφαρμογές».

Πηγή: Εφημερίδα “Kontra News”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή