Φωτογραφία της Ακρόπολης από ψηλά και περιμετρικά φαίνεται όλη η πόλη της Αθηνάς.
Photo: Θωμάς Γραβάνης

Στο πλαίσιο πολύμηνης συνεργασίας με την ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, ο επίσημος τουριστικός οδηγός του Δήμου Αθηναίων, This is Athens, διέθεσε πλέον επίσημα στο κοινό τη νέα, πλήρως προσβάσιμη ιστοσελίδα του: https://accessible.thisisathens.org/

Η υλοποίησή της πραγματοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία της εταιρείας Uprise Marketing Solutions με την ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, η οποία αξιοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ένα focus group αναπήρων. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων προς την κατεύθυνση της προσβασιμότητας, σε συνέχεια της υλοποίησης ενός μεγάλου Project με τίτλο «Προσβάσιμες Διαδρομές».

Το συνεργατικό Project της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” και του This is Athens είδε επίσημα το φως της δημοσιότητας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 του περασμένου Δεκέμβρη. 8 αστικές διαδρομές για άτομα με οπτική και κινητική βλάβη χαρτογραφήθηκαν για μήνες από ομάδα ανάπηρων ατόμων. Διαμόρφωσαν, έτσι, στο σήμερα τον πρώτο προσβάσιμο τουριστικό οδηγό για την Αθήνα, ο οποίος διατίθεται σε ελληνικά και αγγλικά.

Σχετικά με το έργο, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, Βαγγέλης Αυγουλάς, δήλωσε:

«Το σημαντικό με αυτό το έργο είναι ότι, αυτός ο οδηγός δεν φτιάχτηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί, εφόσον γίνουν πράγματα. Πατήσαμε στην κατάσταση που ήδη υπάρχει στην Αθήνα. Αυτό δεν μηδενίζει την πρωτεύουσά μας. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, το αναγνωρίζουμε όλοι, δουλεύουμε καθημερινά για να λυθούν. Έχουμε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο Αθηναίων, υποβάλλουμε προβλήματα στις Τεχνικές Υπηρεσίες και τα περισσότερα λύνονται. Παράλληλα, η πλήρως προσβάσιμη πλέον ιστοσελίδα του This Is Athens στέλνει διεθνώς το μήνυμα ότι ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί πλέον συμπεριληπτικά. Είμαστε βέβαιοι ότι το accessible.thisisathens.org/ ήρθε για να προσφέρει ποιοτικά στον προσβάσιμο τουρισμό.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών), Βαγγέλης Βλάχος ανέφερε:

«Στη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας, συνέβαλαν με τις πολύτιμες γνώσεις τους τα στελέχη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Με Άλλα Μάτια” και τους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία. Αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία τους σε θέματα προσβασιμότητας, χαρτογραφήσαμε αρχικά 8 διαδρομές μέσα στην πόλη που αναδεικνύουν τα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος με επίκεντρο το Ιστορικό Κέντρο, την Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο και την Ομόνοια. Πλέον δόθηκε στο κοινό και η προσβάσιμη έκδοση της ιστοσελίδας This is Athens, διαθέσιμη σε αγγλικά/γερμανικά/γαλλικά.»

Βρείτε τις Προσβάσιμες Διαδρομές για άτομα με οπτική και κινητική βλάβη εδώ. Καλή προσβάσιμη πλοήγηση!

Διαβάστε επίσης:

Η Αθήνα αποκτά προσβάσιμες διαδρομές για άτομα με προβλήματα όρασης ή κινητική αναπηρία

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή