Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους Ζωή Γερουλάνου, Μενέλαο Τσαούση, Βίκυ Σφήκα, Μαίρη Κανέλλου, Στάθη Σούλιο,. Νικολέττα Μπακοπάνου και σκύλοι οδηγοί

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού που εορτάζεται στις 15 Οκτωβρίου, το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης υποδέχτηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», για μία δράση ενημέρωσης σχετικά με την καθημερινότητα ενός Ατόμου με Οπτική Αναπηρία, την αξία του Λευκού Μπαστουνιού και την αξία ενός Σκύλου Οδηγού.

Οι συμμετέχοντες, παιδιά και φίλοι των Παιδικών Χωριών SOS είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους φιλοξενούμενους και μέσω βιωματικών δράσεων έζησαν μία εμπειρία ζωής. Είχαν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους ομιλητές, καθώς επίσης γνώρισαν τις δεξιότητες των κουταβιών, των υπό εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών, και την IRMA, ex Guide Dog!

Το κοινό έμαθε για την εκπαίδευση στο Λευκό Μπαστούνι και τη δυνατότητα που δίνει στον Άνθρωπο με Οπτική Αναπηρία να κατακτήσει την ανεξαρτησία του, την αυτονομία του και την ασφάλεια στην κίνησή του μέσα στον ιστό της πόλης. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η κοινωνικοποίηση ενός κουταβιού, η σημασία της αναδοχής ενός κουταβιού και η εκπαίδευση ενός Σκύλου Οδηγού μέχρι τη στιγμή που θα «αποφοιτήσει» και θα παραδοθεί στον Χειριστή η τη Χειρίστρια του.

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν:

  • η Πρόεδρος του Κέντρου Σκύλων Οδηγών, κα. Ζωή Γερουλάνου
  • ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς
  • οι τυφλοί χειριστές σκύλων-οδηγών: κ. Στάθης Σούλιος και κα. Νικολέττα Μπακοπάνου
  • ο Διευθυντής των Παιδικών Χωρών SOS Βάρης και πρώην Πρόεδρος του ΚΕΑΤ κ. Μενέλαος Τσαούσης
  • Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κυρίες Βίκυ Σφήκα και Μαίρη Κανέλλου.

Δείτε τις δηλώσεις του κυρίου Τσαούση με το πέρας της εκδήλωσης εδώ:

 

Ακούστε την εμπειρία του ψυχολόγου με οπτική βλάβη, κ. Στάθη Σούλιου, που κυκλοφορεί εδώ και 8 χρόνια με τον σκύλο-οδηγό Donna

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή