οι εκπρόσωποι της αστυνομικής διεύθυνσης που επισκέφθηκαν τα ορφανοτροφεία

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε δύο ορφανοτροφεία

Άλλη μια όψη του κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής αστυνομίας, αυτή τη φορά μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής: Αστυνομικοί της Διεύθυνσης επισκέφθηκαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, δύο ορφανοτροφεία σε δήμους της δυτικής Αττικής, το “Χριστοδούλειο” στο Χαϊδάρι και το “Αγίας Τριάδος” στο Ίλιον, μοιράζοντας δώρα και σκορπίζοντας χαρά στα παιδιά.

Άνθρωποι με οικογένειες που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, εργαζόμενοι συνεχώς υπό αντίξοες συνθήκες, δεν ξεχνούν τον σκοπό του επαγγέλματός τους, να είναι δίπλα στους πιο αδύναμους όταν υπάρχει ανάγκη.

Το meallamatia.gr μιλώντας με δημάρχους αλλά και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις σε 5 δήμους που υπάγονται στην αρμοδιότητα της διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, καταγράφει μαρτυρίες ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η αστυνόμευση στις περιοχές αυτές έχει γίνει πιο εμφανής και έχουν πυκνώσει οι περιπολίες. Φυσικά πάντα υπάρχουν βήματα να γίνουν, όμως οι αιρετοί των δήμων παραδέχονται ότι έχουν μέρα παρά μέρα επικοινωνία με τους υπευθύνους και προλαμβάνουν έτσι πολλά προβλήματα, ενώ η αρμόδια αστυνομική διεύθυνση έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και το συντονισμό που χρειάζεται και αυτό προκύπτει και από τα στατιστικά απόδοσης που δημοσιεύει για το περασμένο έτος το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Από την άλλη, οι κάτοικοι μας αναφέρουν ότι είναι σημαντικό να βλέπουν τακτικά δίπλα τους σε γειτονιές και πλατείες την αστυνομική παρουσία, ενώ οι κακοποιοί σίγουρα αποτρέπονται όταν σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να εμφανιστεί περιπολία από εκεί που δεν το περιμένουν.

Το ρεπορτάζ μας κλείνει με την ευχή όλων, αυτή η αχτίδα αισιοδοξίας να παγιωθεί, γιατί η Δυτική Αττική είναι από τις περιοχές που χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού ασφαλείας και των μέτρων φύλαξης.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο