Ταμπέλα έξω από το κτίριο του ΕΕΕΕΚ Θέρμης

Το Με Άλλα Μάτια ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και ήρθε σε επαφή με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Θέρμης, μαθαίνοντας για το έργο του.

Το ΕΕΕΕΚ αναδεικνύεται για την ιδιαίτερα ενεργό συμμετοχή του στην τοπική κοινωνία. Πρόσφατα, μαθητές του έκαναν δωρεά καλλιτεχνικών τους δημιουργημάτων στη Β’ Μαιευτική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο λόγω πανδημίας. Η συγκεκριμένη δράση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με εικαστικούς, αποτελεί παράδειγμα της προσπάθειας γεφύρωσης του κενού μεταξύ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, που συχνά αποτελεί πρόκληση για τα ΕΕΕΕΚ.

Έτσι, με αφορμή την αξιέπαινη είδηση, το meallamatia.gr επικοινώνησε με το σχολείο εκδηλώνοντας την επιθυμία του να το συγχαρεί και να το γνωρίσει περαιτέρω. Ο Βαγγέλης Αυγουλάς επισκέφτηκε το σχολείο και μίλησε με τον διευθυντή, Βασίλη Λυμπούδη για τις δράσεις του ΕΕΕΕΚ Θέρμης. Στο συγκεκριμένο ΕΕΕΕΚ διδάσκονται οι ειδικότητες της Κηπουρικής και της Χειροτεχνίας, στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Εκφράζοντας τη δημιουργικότητά τους και κοινωνικοποιούμενοι/ες, τα παιδιά αποκτούν σημαντικά εφόδια για την καλλιέργεια μιας ποιοτικής και κατά το δυνατόν αυτονομημένης καθημερινότητας.

Άξια αναφοράς είναι και η συμμετοχή τους στην ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το!», η οποία φιλοξενεί φωτογραφίες από μαθητές/ριες σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Και στην κατεύθυνση της Κηπουρικής, ωστόσο, έχουν επιδείξει ιδιαίτερη ζέση. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εργαστηρίου, υπό την ευρύτερη ομπρέλα «Γεωπονία Τροφίμων και Περιβάλλοντος», πριν κάποιο καιρό τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν στην εκπαιδευτική κουζίνα παρασκευάζοντας μαρμελάδες. Παράλληλα, το ΕΕΕΕΚ συμμετείχε στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Καταναλώνω ό,τι παράγω, χρησιμοποιώ ό,τι έχω» με έμφαση στη δημιουργική και ευσυνείδητη αξιοποίηση πρώτων υλών.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του ΕΕΕΕΚ Θέρμης:

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Βασίλης Λυμπούδης

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή