Στο εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Costa Navarrino από αριστερά: Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, Καλλιόπη Καβαλάρη, Βαγγέλης Αυγουλάς, Δημήτρη Δρίβα, Κωνσταντίνο Σαμαρά.

📌 Costa Navarino

Με επαναλαμβανόμενα τρίωρα, διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσα σε ένα διήμερο, συνεχίστηκε η φετινή τουριστική περίοδος για την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και για το διεθνούς φήμης ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Ανάπηρα άτομα συνάντησαν το προσωπικό των ξενοδοχείων, σε έναν ανοιχτό διάλογο εξοικείωσης των εργαζόμενων με την οπτική, κινητική και ακουστική βλάβη, σπάζοντας στερεότυπα και επιλύοντας απορίες.

Παράλληλα, οι εισηγητές μοιράστηκαν καλές πρακτικές διεθνώς στον τομέα της φιλοξενίας, βασισμένες στις δικές τους βιωματικές εμπειρίες, ενώ συζητήθηκαν το ορθό λεξιλόγιο, tips επικοινωνίας και σωστές τεχνικές υποδοχής και εξυπηρέτησης ΑμεΑ.

Ιδιαίτερο εκπαιδευτικό session έγινε για τα άτομα που εργάζονται στην εστίαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με στόχο την ανάπτυξη τεχνικών για την υποστήριξη και το πιο αποτελεσματικό service σε άτομα με προβλήματα όρασης.

👥 Τις εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Κωνσταντίνος Σαμαράς κωφός δάσκαλος ΕΝΓ, συνεργάτης του Σ.Κ.Ε.Π.- Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας Σύμβουλος Προσβασιμότητας και Συμπερίληψης και ο Ευάγγελος Αυγουλάς τυφλός δικηγόρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”.

🔄 Τον συντονισμό είχε η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Συμπερίληψης της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» Θάλεια Κιούση.

✏️ Σημειώνουμε ότι πρόσφατα στο Costa Navarino πραγματοποιήθηκε σειρά εκπαιδεύσεων με στόχο τόσο την υποστήριξη όσο και την πρόσληψη ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, ενώ η εταιρεία διαθέτει Seatrac στο ξενοδοχείο της με την ονομασία “W” για τη διευκόλυνση των κολυμβητών μειωμένης κινητικότητας.

🙏 Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνεργασία και την υποδειγματική φιλοξενία!

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή