Αφίσα Δείπνου

Η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο Σύλλογος Τριτέκνων Οικογενειών του Νομού Καρδίτσας και οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού portal meallamatia.gr σας προσκαλούν να ζήσετε μια πρωτότυπη βιωματική εμπειρία σε ευρωπαϊκά πρότυπα, το Σάββατο 28 Απριλίου2018 στις 20:30 στο ξενοδοχείο «Κιέριον», (Μπλατσούκα 22) ,στην Καρδίτσα.
Κλείσε για λίγο τα μάτια και… δες τον κόσμο αλλιώς!

Μετά το δείπνο θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Παλαπέλας Άγγελος

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 15.00€ (Με πλήρες μενού, κρασί και αναψυκτικά)

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών άπορων κατοίκων με αναπηρία στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για την 11η φορά (και πρώτη στη Θεσσαλία) πανελλαδικά, που η εθελοντική ομάδα του meallamatia.gr διοργανώνει αυτή τη βιωματική και πρωτότυπη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπό το συντονισμό του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά (www.avgoulas.gr).

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ, καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 2.000 άτομα ανά την Ελλάδα!

Δείτε σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ από προηγούμενες εκδηλώσεις μας –ενδεικτικά-:

Θεσσαλονίκη: 09.04.16-Θεσσαλονίκη 7ο Δείπνο Στο Σκοτάδι για τη Σχολή Τυφλών
Αθήνα: Δείπνο στο Σκοτάδι στην Αθήνα
Τρίπολη: 19-10-2013 Δείπνο Στο Σκοτάδι στην Τρίπολη
Ηράκλειο Κρήτης: 03.12.2016 – Ηράκλειο 9ο Δείπνο στο Σκοτάδι για το “Δικαίωμα στη Ζωή”

Συνδιοργανωτές αυτής της πρωτότυπης βιωματικής εμπειρίας σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την πολύτιμη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, το Φυσικό Μετταλικό Νερό Θεόνη, το ΚΔΑΠ Τσιτσιμπίκου-Μπαρούτα, το Κτήμα Χαλίλη, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΔΙΑΣ», ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Σοφάδων (ΔΟΠΑΠ Σοφάδων), το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Καρδίτσας και το Βιβλιοπωλείο Ζάχος.

Ευγενικοί Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι: ο Δήμος Καρδίτσας, η Μητρόπολη Καρδίτσας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, ο Σύλλογος Πελοποννήσιων Καρδίτσας, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Career Sign και οι Γερανοί Γιαννακός.

Σημεία Προπώλησης των προσκλήσεων:

Γραφεία συλλόγου [ώρες λειτουργίας] 2441101485 Θεοδωρόπουλος Θ. 6945146226)

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας , Διεύθυνση: Ιεζεκιήλ 44, τηλ. 24410 22182

Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ , Διεύθυνση: Μπλατσούκα 22 και Βάιου Τζέλλα, τηλ. 2441 071923

Νομαρχιακό σωματείο Α.Μ.Ε.Α. Κος Τσίγκας Ηλίας, τηλ. 6974305440

Εκτυπωτική Καρδίτσας 24410 20257

ΦΩΣ & ΓΡΑΦΗ Θ & Μ. Στεργιόπουλος τηλ. 24410 23272 – 6976974527

Βιβλιοπωλείο. Θωμα Δ. Ζάχου. τηλ. 2441 022216

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε βήμα-βήμα για την προετοιμασία σχετικών εκδηλώσεων, πατώντας εδώ:
https://www.facebook.com/DinnerInTheDark.Greece/

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Αφήστε σχόλιο