• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Τηλεδιάσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Πρόεδρο του Σωματείου Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας
Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη του Γιώργου Στάθη και του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας κ. Γιώργο Στάθη, είχε στις 18.06.2021 ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του δικηγόρου Βαγγέλη Αυγουλά, ιδρυτή της κοινωνικής, διαδραστικής πύλης ενημέρωσης www.meallamatia.gr .

Ο κ. Στάθης έθεσε τα βασικά ζητήματα του κλάδου, που είναι η αναγνώριση του πτυχίου διερμηνείας, η θεσμοθέτηση θέσεων διερμηνέων της νοηματικής γλώσσας στο Δημόσιο και η μετάδοση του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ στη νοηματική γλώσσα, που διακόπηκε τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η ζωή επιβεβαίωσε τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει η διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, για τους κωφούς και βαρήκοους, στο μέτρο που απαλείφει τις ανισότητες και το έλλειμμα έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καμία διαφορά με τους υπόλοιπους, παρά μόνο στην επικοινωνία. Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα διευκολύνει τον κλάδο στην με αρμόδιο τρόπο επικοινωνία των αιτημάτων του.

Δείτε πρόσφατη συνέντευξή του Γιώργου Στάθη στο Με Άλλα Μάτια

Ο Γιώργος Στάθης σε βίντεο για την καμπάνια του “Με Άλλα Μάτια” #SpeakUp

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή