Ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Διαβάζοντας προ μηνός διάφορα αρχεία για τον περίφημο Έντουαρντ Σνόουντεν ( Wiki Leaks) για να ενημερωθώ γύρω από τις εξελίξεις στην υπόθεσή του, «έπεσα επάνω» σε δημοσιεύσεις του ρωσικού πρακτορείου Ρία Νοβόστι που δεν είχα παρακολουθήσει. Διάβασα δηλαδή ότι το δημοφιλέστατο τηλέφωνο iPhone «περιέχει κρυφό λογισμικό συλλέγει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη». Κι αυτό ήταν μια δήλωση του δικηγόρου Ανατόλι Κουτσερένα, που χειρίζεται τις υποθέσεις του πασίγνωστου « πληροφοριοδότη» που προ 2 ετών, το 2013, τάραξε τον κόσμο ολόκληρο με τις αποκαλύψεις που έκανε για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από την αμερικανική υπηρεσία NSA και τους βρετανούς «συναδέλφους» της. Ο Σνόουντεν υποστήριξε ότι το iPhone συλλέγει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη και γι αυτό, ο ίδιος δεν το χρησιμοποιεί ποτέ . Χρησιμοποιεί έχει ένα απλό, απλούστατο τηλέφωνο «του εμπορίου» για να κάνει τη δουλειά του.

Μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί να έχει άδικο ή –τέλος- δεν αποκλείεται να πάσχει πλέον και από κάποιες …μονομανίες αλλά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «το iPhone έχει ειδικό λογισμικό, το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί τον εαυτό του χωρίς να πατήσει ο χρήστης κάποιο κουμπί, και συλλέγει πληροφορίες για αυτόν». Ωστόσο, εκτός από την τεράστια… διαφήμιση που έκανε στο συγκεκριμένο τηλέφωνο, δημιούργησε και πάλι σάλο καθώς έκανε εκατομμύρια χρήστες του τηλεφώνου να «ψάχνονται». Χωρίς βέβαια να καταφέρουν να ανακαλύψουν ο,τιδήποτε.

Μέσα απ΄ αυτή την αναζήτηση πληροφοριών για την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του «πατέρα» των Wiki Leaks – που εξακολουθεί να καταζητείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικών εγγράφων και από το 2013 ζει με τη φίλη του στη Μόσχα, με τριετή άδεια παραμονής- ξαναβρήκα τα συσσωρευμένα ερωτήματα αναλυτών από παλαιότερες «αναγνώσεις» των αποκαλύψεών του : Ισχύει άραγε ότι τα έγγραφα που έλεγε ότι είχε ο Σνόουντεν αφορούσαν τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ με Τρισέ και διεθνείς τοκογλύφους , για το πώς οδηγήθηκε, εσκεμμένα και προμελετημένα, η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόϊκα» ; Υπάρχουν καταγεγραμμένες λεπτομέρειες όλων των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου , οι απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» αλλά και το πως τον «άδειασαν» Έλληνες πολιτικοί; Ξέρει πράγματι τις συζητήσεις στα Ελληνικά γραφεία στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών , τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους;

Σήμερα, επίκαιρα όλα αυτά όσο ποτέ. Γιατί αν όλα αυτά τα ξέρει… κάποιοι τρέμουν.

Πηγή: www.konstandaras.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Πρώην βουλευτής

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή