Ειδική σήμανση ανάπηρου και εμποδιζόμενου ατόμου σε κίτρινο χρώμα και μέσα ο έξυπνος αισθητήρας.

Τέλος στο φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης βάζει ένα τεχνολογικά προηγμένο σύστημα που «εντοπίζει» σε χρόνο ρεκόρ τους ασυνείδητους οδηγούς.

Θλίψη και οργή προκαλεί η κατάπτυστη συνήθεια πολλών οδηγών να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ράμπες ΑμεΑ, μετατρέποντας σε «Γολγοθά» τις μετακινήσεις των συμπολιτών μας.

Λύση σε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά έχει επιχειρήσει να βάλει ο δήμος Αθηναίων, θέτοντας σε λειτουργία, εδώ και αρκετούς μήνες, ένα «έξυπνο» σύστημα εντοπισμού των παρανομούντων οδηγών.

«Έξυπνοι» αισθητήρες

Πρόκειται για τελευταίας γενιάς αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε διαβάσεις ΑμεΑ και συνεργάζονται με ένα τεχνολογικά προηγμένο σύστημα ελέγχου των παραβάσεων.

Ειδικότερα μπροστά από τις ράμπες ΑμεΑ, στην άσφαλτο, έχει δημιουργηθεί οριζόντια σήμανση κίτρινου χρώματος και ορθογώνιου σχήματος.

Παράλληλα, υπάρχει και ένας μαύρος αισθητήρας ο οποίος «αντιλαμβάνεται» την κατάληψη του τμήματος του δρόμου -μπροστά από τη ράμπα- από ένα αυτοκίνητο, και εν συνεχεία στέλνει σε πραγματικό χρόνο σχετική ειδοποίηση στο κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι άνδρες της τελευταίας λαμβάνουν στη συνέχεια ειδοποίηση μέσω φορητών συσκευών και σπεύδουν στο σημείο της παράβασης προκειμένου να… τιμωρήσουν τον οδηγό.

Σε πρώτο στάδιο, οι «έξυπνοι» αισθητήρες ανήλθαν σε 830 και τοποθετήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Κολωνάκι και την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, το Κουκάκι, το Χίλτον και Παγκράτι.

Το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτρεπτικής στάθμευσης, το οποίο σχεδίασε και ανέπτυξε η Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προσπάθεια να τερματιστούν τα προβλήματα που που βιώνουν κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις τα άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της ασυνείδητης συμπεριφοράς πολλών οδηγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ αποτελεί μία παράβαση που απασχολεί έντονα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το όποιο έχει διαμηνύσει ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρξει αύξηση του προστίμου.

Πηγή: www.carandmotor.gr

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή