Φωτογραφικό Υλικό: Βάσω Παράσχη (@vassoparaschi)

Τι έγινε στην Ημερίδα για την Ισότητα στις Επιχειρήσεις και το Career Fair του Women On Top;

Στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2024, η ετήσια Ημερίδα και το Career Fair του Women On Top επέστρεψαν μεγαλύτερα και ανανεωμένα, για να καλλιεργήσουν την ισότητα, τη διαφορετικότητα & τη συμπερίληψη στην εργασιακή πραγματικότητα!


Την πρώτη μέρα, περισσότερα από 140 άτομα -από διαφορετικούς κλάδους και πεδία- βρέθηκαν στην Ετήσια Ημερίδα του Women On Top για την Ισότητα και τη Συμπερίληψη στις επιχειρήσεις, η οποία φέτος προχώρησε πέρα από το HR και, σε συνεργασία με την inc.lude, παρουσίασε τις καλύτερες πρακτικές DEI στην επικοινωνία, την ανάπτυξη και πώληση προϊόντων, την εφοδιαστική αλυσίδα, την εξυπηρέτηση πελατών και τον τομέα της τεχνολογίας.

Δύο ουσιαστικές συζητήσεις σε πάνελ άνοιξαν την Ημερίδα στην κεντρική αίθουσα, με εκπροσώπους εταιρειών να μιλούν για το μέλλον του DEI στην Ελλάδα και την ισότητα & συμπερίληψη στην βιομηχανία της τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, σε 9 γεμάτα εργαστήρια οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις DEI δεξιότητές τους για να προωθήσουν με τη σειρά τους τη διαφορετικότητα και την ισότιμη συμμετοχή στην αγορά εργασίας: γνώρισαν καλές πρακτικές για να κάνουν τα εργασιακά περιβάλλοντα που σχετίζονται με την τεχνολογία πιο δίκαια και συμπεριληπτικά για άτομα κάθε φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού, έμαθαν πως να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα mentoring, καθώς και πώς να δημιουργήσουν υποστηρικτικά εργασιακά περιβάλλοντα για άτομα με ευθύνες φροντίδας. Εξοικειώθηκαν με μεθόδους για πιο συμπεριληπτική επικοινωνία εντός της εταιρείας τους, απέκτησαν εργαλεία για να δημιουργήσουν πιο ισχυρούς δεσμούς με τις κοινότητές τους, και έμαθαν πώς για να διαμορφώσουν υγιείς και ασφαλείς χώρους εργασίας για τους/τις υπαλλήλους τους. Διερεύνησαν, επίσης, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επηρεάσουν θετικά ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας τους, τις πρακτικές για να προωθήσουν τη συμπερίληψη στην εξυπηρέτηση των πελατών τους, καθώς και το πώς μπορούν να συλλέξουν και να αναλύσουν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε πιο ουσιαστικές και βιώσιμες δράσεις για την Ισότητα και τη Συμπερίληψη.

Τέλος, η κεντρική ομιλία της Ημερίδας από την Chisom Udeze, Economist, DEIB Strategist & Founder, Diversify από τη Νορβηγία, μας βοήθησε να χαράξουμε τη διαδρομή από τη συμπερίληψη στο αίσθημα του ανήκειν, μέσα από τη διαθεματικότητα, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων.

H Chisom Udeze κατά την ομιλία της. Είναι μαύρη, έχει ράστα μαλλιά και φοράει πορτοκαλί φόρεμα.

Την δεύτερη ημέρα, στο 2ο WoT Career Fair, περισσότερες από 150 γυναίκες προετοιμάστηκαν για την αναζήτηση εργασίας με Career Clinics, mock-up interviews και συμβουλές για το βιογραφικό τους από τις trainers του οργανισμού, οργάνωσαν τα επόμενα βήματα της καριέρας τους και συζήτησαν την επαγγελματική τους πορεία με τις μέντορες του WoT, και έβγαλαν τη φωτογραφία που θα τις συνοδέψει στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Οι συμμετέχουσες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να κάνουν σύντομες συνεντεύξεις με εκπροσώπους από 17 εταιρείες & οργανισμούς, να παρακολουθήσουν εργαστήρια για τα εργασιακά τους δικαιώματα και για να αναγνωρίσουν την αξία τους και το επαγγελματικό τους όραμα, ενώ γέμισαν την κεντρική σκηνή του Career Fair για να ακούσουν μια ουσιαστική συζήτηση για την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στην εργασία. Έθεσαν, τέλος, τις δικές τους ερωτήσεις σε εκπροσώπους HR, στο τελευταίο πάνελ της ημέρας.

Χαιρόμαστε πολύ για τη μεγάλη προσέλευση σε αυτή τη διήμερη εκδήλωση, η οποία αποδεικνύει πως οι δράσεις για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα και συμπερίληψη στην εργασία έχουν σημασία!

Ευχαριστούμε την πολύτιμη υποστήριξη και εμπιστοσύνη των χορηγών μας, που έκαναν αυτό το διήμερο ενδυνάμωσης εφικτό: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΔΕΗ, Deloitte, EY, Πλαίσιο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Accenture, CocaCola3E, Cepal, Commit Global, Henkel, Lidl, P&G, SANI/IKOS, Boussias Media, Επιχειρώ, Ladylike, & Neopolis.

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Ημερίδα & το Career Fair του Women On Tοp. 

Πηγή: womenontop.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή