Αρίων Χανίων ομαδική φωτογραφία

Το Α.Σ Α.με.Α Αρίων Χανίων συμμετείχε στο πρώτο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο baskin, όπου διεξήχθη στο Βassano del Grappa της Ιταλίας στις 26-28 Οκτωβρίου 2018, ως μέρος του “Bassano del Grappa, Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2018”.

Το Α.Σ Α.με.Α Αρίων Χανίων είναι το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που αναπτύσσει το άθλημα του baskin από το 2013.

Tο baskin είναι ένα άθλημα αλληλεπίδρασης ατόμων με και χωρίς αναπηρία, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες κάθε παίχτη και είναι εμπνευσμένο από την φιλοσοφία, τις αρχές και τους κανονισμούς της καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα baskin του Αρίωνα, αγωνιζόμενη σε τρία ισάριθμα παιχνίδια, κατέλαβε την 3η θέση, έχοντας ως τελικό απολογισμό 2 νίκες και 1 ήττα.

Αναλυτικότερα, αγωνιζόμενη με την Σιένα (πρωταθλήτρια Ιταλίας) ηττήθηκε με σκορ 57-64, στη συνέχεια νίκησε με σκορ 49-28 την Ισπανία και τέλος νίκησε στον μικρό τελικό το Λουξεμβούργο με σκορ 57-46.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα baskin του Αρίωνα απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έχοντας ως αποτέλεσμα την αναγνώριση και την έγκριση διαπιστεύσεων στους προπονητές της, από την οικεία ομοσπονδία.

Η αποστολή του Αρίωνα συμμετείχε με τους παρακάτω αθλητές:

(Ρόλος 5): Μπαγάκης Μιχάλης, Κυρίτσης Αθανάσιος, Κοντουδάκης Μανώλης, Γιαντζή Ελίνα, Κρητίδου Ελένη.

(Ρόλος 4): Μαργώνη Ιωάννα, Κοτσάκη Εφη, Χατζογιαννάκη Αντωνία, Κυριαζής Κωνσταντίνος.

(Ρόλος 3): Παραδομενάκης Νίκος, Παντελάκη Μαρία.

(Ρόλος 2): Βολάνης Βαγγέλης, Μαυρακάκης Νίκος, Καλαϊτζιδάκης Γιώργος.

(Ρόλος 1): Ελπίδα Δαράκη.

Τον γενικότερο συντονισμό της ομάδας είχε η Βασιλική Πανδή, ενώ η προετοιμασία έγινε υπό την καθοδήγηση των: Ροδολάκη Σπυριδούλα, Νικηφοράκη Γεωργία και την υποστήριξη των: Παντελιδάκη Στέλιο, Βαρδάκη Αντώνη

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο