Μπάνερ. Φωτογραφία από την έκθεση μια αρχαιολογία της αναπηρίας. Στη δεξιά πλευρά πάνω σε πλαίσιο το κείμενο: "Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά. “θέατρο για όλους”. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Με ταυτόχρονη Διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα από την Hands Up. Αριστερά σε λευκό πλαίσιο το λογότυπο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «An Archaeology of Disability / Μια Αρχαιολογία της Αναπηρίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται θεατρικό εργαστήρι για παιδιά με τίτλο «Θέατρο για Όλους» με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από την HandsUp. Το εργαστήρι είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία όπου παιδιά και γονείς με αναπηρία και χωρίς μπορούν να παίξουν μαζί με την βοήθεια των γονέων ή των συνοδών μέσα από παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα ώστε να υπάρξει συνεργασία και συνύπαρξη.

Ξεκινάμε με παιχνίδια εμπιστοσύνης και ομαδοποίησης, συνεχίζουμε με αισθητηριακά παιχνίδια για την γνωριμία των σωματικών βλαβών και τελειώνουμε με παιχνίδια έκθεσης ιδεών και ερωτημάτων σε σχέση με την έκθεση και την εγκατάσταση της. Έτσι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ουσιαστικά την πραγματική διαφορετικότητα του κάθε ατόμου που συμμετέχει στο εργαστήριο και μελλοντικά στην καθημερινή ζωή του.

📌 Τόπος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

👥 Ηλικίες: 4-12 ετών.

🚻 Συμμετοχή: 10 παιδιά με το συνοδό ή το γονέα.

⌛Έναρξη: 12 μ.μ. (12:15 μ.μ. θα κλείνει η πόρτα).

⏳ Λήξη: 1:45 μ.μ.

‼️ Ημερομηνίες Εργαστηρίων με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα: 13/4, 27/4, 11/5, 25/5 και 8/6.

👉 Δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 14:00) και στην πλατφόρμα Eventbrite.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προκράτηση θέσης.

Ενημερωτικό βίντεο στη νοηματική ⇓

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή