Θεατρική Ομάδα

«Η Μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου», του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, είναι η έκτη  παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας Κωφών, και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Σταθμός» (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, τηλ. 211.4036.322) στις 15 – 16 – 17, 22 – 23 – 24 Δεκέμβρη 2017 και 12 – 13 – 14 Γενάρη 2018 κάθε  Παρασκευή και Σάββατο στις 23.00 και Κυριακή στις 21.00.

Ο Μπουλγκάκοφ, με φόντο το γαλλικό τοπίο στο μυθιστόρημά του, αφήνει να  ξεπηδήσουν οι χαρακτήρες, μέσα από μια εποχή, όπου η γαλλική κουλτούρα βρισκόταν στο απόγειό της. Ετσι, με κεντρικό άξονα την πραγματική ζωή του
συγγραφέα Ζαν – Μπατίστ Ποκλέν – γνωστού ως Μολιέρου – παρελαύνουν  διάφοροι χαρακτήρες καλλιτεχνών, αυλικών μέχρι και βασιλιάδων!

Σ΄ αυτήν την παράσταση, ο ηθοποιός ερμηνεύει μέσα από έναν διαφορετικό  υποκριτικό κώδικα, με επιπρόσθετο «προσόν» την γλωσσική λειτουργία μιας διαφορετικής, οπτικής γλώσσας – όπως είναι η γλώσσα της νοηματικής – και  με στοιχεία που εμπεριέχουν παντομίμα, χορό, σωματικό θέατρο, commedia  dell΄ arte και νοηματική γλώσσα παράλληλα με φωνητική ερμηνεία! Μια  παράσταση που είναι πραγματικά προσβάσιμη σε όλους!

Μετάφραση: Ειρήνη Λεβίδη. Διασκευή – σκηνοθεσία: Ελλη Μερκούρη.

Σκηνικό –  κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα.

Απόδοση κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Ολγα Δαλέκου.

Επιμέλεια κειμένων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα:  Μυρτώ Γκανούρη.

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου.

Ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά): Ολγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Ελλη  Μερκούρη, Κώστας Ρίκκου, Μαρία Ρίκκου.

Συμμετέχουν με φωνητική ερμηνεία:  Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χριστίνα Σιμιτζή.

Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή