Στέλιος Σκλαβενίτης

Το ύστατο χαίρε σήμερα στον Άνθρωπο Στέλιο Σκλαβενίτη, τον επιχειρηματία που μαζί με τα αδέλφια του, επέστρεφε πάντα στην κοινωνία το μερίδιό της. Ένας επιχειρηματίας-υπόδειγμα για τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του, τους καταναλωτές. Και ένας φιλάνθρωπος, που παρά τις προσπάθειές του δεν μπόρεσε να είναι αφανής…

Ό,τι και να πεις και να γράψεις για τόσο πλούσιους στα συναισθήματα και τις πράξεις ανθρώπους, είναι τίποτα μπροστά στην προσφορά τους, στην κοινωνία και την οικονομία.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Αυτή η τιμητική διάκριση έγινε πριν λίγο καιρό στην «Σκλαβενίτης ΑΕ» κατά την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του ΕΒΕΠ, από 11 παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, αναγνωρίζοντας την εξέχουσα προσφορά της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Κάποιες δηλώσεις που έγιναν για τον απροσδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη, είναι χαρακτηριστικές. Δεν έχει σημασία ποιοι τις έκαναν, αλλά τι είπαν. Όπως:

  • Αποχαιρετούμε εκείνον τον σπάνιο επιχειρηματία που γνώριζε ότι η ψυχή μιας επιχείρησης είναι οι εργαζόμενοί της. Τον επιχειρηματία του ήθους και της σκληρής δουλειάς.

 

  • Ξεχώρισε ως επιχειρηματίας, όχι μόνο γιατί κράτησε την επιχείρησή του όρθια στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί δεν αμέλησε ποτέ το »ανθρώπινο πρόσωπο» που οφείλει να έχει κάθε επιχείρηση.

 

  • Η διάσωση της «Μαρινόπουλος», που βρέθηκε ένα βήμα πριν το λουκέτο και θα προκαλούσε ντόμινο στην ελληνική οικονομία, στέφθηκε τελικά με επιτυχία, σώζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

  • Η αλυσίδα σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», δεν έχασε ποτέ τον οικογενειακό της χαρακτήρα, ούτε την ελληνικότητά της.

 

  • Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα.

 

  • Η οικογένεια Σκλαβενίτη έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην καρδιά των Ελλήνων, μια επιχείρηση αμιγώς ελληνική, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μεγάλη κοινωνική συνείδηση.

 

Μεγάλη κοινωνική συνείδηση…

Τι «ρομαντική» φράση σε μιά κοινωνία που το «ρίξιμο», τα «φέσια», οι «απληρωσιές» κι οι κάθε μορφής «λαμογιές», θεωρούνται «μαγκιά» και… προσόντα! Για την απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη, λέμε «Συλλυπητήρια Ελλάδα«. Δυό λέξεις που τα λένε όλα! Δυστυχώς.-

Πηγή: www.typospeiraiws.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή