χέρια που κρατάνε συσκευή τεστ
Πηγή Εικόνας: www.wsj.com

Μια εφεύρεση με σκοπό να διευκολύνει τις γυναίκες με οπτική αναπηρία.

Το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα “Royal National Institue of Blind People-RNIB” ανέπτυξε το πρωτότυπο ενός τεστ εγκυμοσύνης κατάλληλο για γυναίκες με οπτικές αναπηρίες, το οποίο λειτουργεί με ένα νέο σύστημα αφής.

Το ίδρυμα παρουσίασε μόλις δυο εβδομάδες πριν το δοκιμασμένο πρωτότυπο ενός τεστ εγκυμοσύνης σε μορφή Stick, το οποίο έχει 50% περισσότερη απορροφητικότητα στην επιφάνειά του επιθέματός του από ό,τι το κανονικό και εμφανίζει το αποτέλεσμα με τη μορφή μικρών ελαστικών φουσκών σε μορφή τελείας. Συνδυάζει το μωβ με το κίτρινο προκειμένου να μπορέσουν οι χρήστριες να ξεχωρίζουν την πάνω από την κάτω πλευρά, ενώ ανάλογα με τις ορμόνες ενεργοποιείται κάθε φορά διαφορετικός μηχανισμός που θα φουσκώσει άλλες τελείες προκειμένου να μπορέσουν οι γυναίκες να μάθουν το αποτέλεσμα απτικά.

Η συσκευή αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τη δυσκολία των γυναικών να διαβάσουν ένα τεστ, αλλά και την έλλειψη ιδιωτικότητας όταν το κάνουν. Οι γυναίκες με οπτικές αναπηρίες που χρησιμοποιούν τα συμβατικά τεστ εγκυμοσύνης τα δίνουν συνήθως σε κάποιον τρίτο για να τα διαβάσει, κι έτσι δεν είναι οι πρώτες που πληροφορούνται σχετικά με το ενδεχόμενο εγκυμοσύνη τους.

Η RNIB δημοσίευσε έτσι τις ερευνητικές μεθόδους και τον βιομηχανικό σχεδιασμό της κατασκευής, με την ελπίδα ότι κάποια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης θα λάβει γνώση της εφεύρεσης και θα ζητήσει συνεργασία για να παραχθεί το προϊόν μαζικά και να βγει στην αγορά.

Συσκευή τεστ εγκυμοσύνης

Πηγή: Lifo

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή