Στην Τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Ιωάννης Γκιώνης

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τελέστηκε στον προσβάσιμο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ίλιον, Θεία Λειτουργία υπέρ των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Πρόκειται για αίτημα πολλών αναπήρων και συγγενών τους από όλη τη Δυτική Αθήνα, το οποίο υλοποίησαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως και για το οποίο εργάστηκαν ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, καθώς και ο υπεύθυνος του Φιλόπτωχου του Ναού πατήρ Δημήτριος Ζαχαρόπουλος, υπό τη σκέπη του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

«Σήμερα που ομάδες ανθρώπων, ηθελημένα ή απερίσκεπτα, αποκλείουν άλλες ομάδες ανθρώπων από τον σχεδιασμό, τα έργα και τη δράση τους, σήμερα που η ίδια η πολιτεία δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων, το καταφύγιο παραμένει σταθερό για όσους έχουμε κάποια αναπηρία ή χρόνια πάθηση και τις οικογένειες μας: είναι ο Θεός και η πίστη μας σε αυτόν και αυτό διατρανώνουμε σήμερα από τον προσβάσιμο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ίλιον, την ίδια ώρα που εκατοντάδες ΑμεΑ πανελλαδικά θέλουν να πάνε στην εκκλησία να προσευχηθούν και δε μπορούν, αναζητώντας μάταια έστω μια ράμπα για να φτάσουν ως το Ναό», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Αυγουλά

Στο ναό παρά την πρωτοφανή κακοκαιρία εκείνης της ημέρας, συνέρρευσαν πλήθος κόσμου, ΑμεΑ και μέλη των οικογενειών τους, πολλοί ιερείς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου υπό τον Δήμαρχο της πόλης κ. Νίκο Ζενέτο, ενώ τελέστηκε και αρτοκλασία υπό τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγορα.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί αύριο. Εύστοχα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας χαρακτήρισε την κοινωνία μας σήμερα ανάπηρη, γιατί δεν έχουμε καταλάβει ότι όλοι θα πρέπει να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης και της ισότιμης αντιμετώπισης των ΑμεΑ», δήλωσε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα τιμητική αναφορά και στον Αντιδήμαρχο κ. Αυγουλά για τις δυνατότητες του.
Τον πολλαπλάσιο αγώνα των μαθητών με αναπηρία και των γονιών τους, καθώς και την ανεξάντλητη ψυχική τους δύναμη, εξήρε στις δηλώσεις του ως εκπαιδευτικός ο κ. Ιωάννης Γκιώνης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Ιλίου σε θέματα Παιδείας.

Στην Τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και ο Βαγγέλης Αυγουλάς

«Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια, αυτό αποδείξαμε σήμερα που δεν ξεχωρίσαμε τα ΑμεΑ αλλά τελέσαμε μια Θεία Λειτουργία χωρίς καμία ιδιαιτερότητα, δεόμενοι απλά υπέρ των συνανθρώπων μας», σημείωσε ο Πατήρ Δημήτριος Ζαχαρόπουλος εκ μέρους του ναού.

«Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Αντιδημάρχου κ. Αυγουλά για να τιμήσουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Σήμερα που περισσεύουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα, η αγάπη θα πρέπει να πρυτανεύσει και να δώσει διεξόδους υπενθυμίζοντας μας πως ο Χριστός μας είναι για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να είμαστε δίπλα τους και εμείς έχουμε την ανάγκη να είναι δίπλα μας, κανείς δεν είναι ανώτερος από κανέναν», σημείωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τονίζοντας το μήνυμα ισότητας που έστειλε αυτή η συμβολική κίνηση πανελλαδικά από το φιλόξενο Ίλιον.

Δείτε αναλυτικά video από την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και όλες τις σχετικές δηλώσεις εδώ ⇓

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή