Σχεδιαστικό με αναπηρικό αμαξίδιο που φαίνονται κυρίως οι ρόδες του. Σε μοβ και πράσινα χρώματα. Απο πάνω το λογότυπο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας/Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει συζήτηση με θέμα: «Ο Ρόλος του Αθλητισμού στην Ανάπτυξη των Παιδιών με Αναπηρία» στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Με δεδομένο τον ισχυρό συμβολισμό της συγκεκριμένης ημέρας, αλλά και την ανάγκη να δοθεί έμφαση στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών με αναπηρία, η διεξαγωγή της συζήτησης έχει σκοπό να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματά τους.

Ο πολυδιάστατος ρόλος που κατέχει ο αθλητισμός στην ανάπτυξη των παιδιών – όπως και η ισότιμη πρόσβασή τους σε αυτόν – ενισχύουν δραστικά τη δυνατότητα διεκδίκησης ίσων ευκαιριών στην καθημερινότητά τους.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκλεκτοί καλεσμένοι συζητούν με ενσυναίσθηση, τονίζουν την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής διάκρισης και αποκλεισμού των μαθητών με αναπηρία και αποστέλλουν μήνυμα έμπρακτου σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Action for Kids with Disabilities που σχεδιάζει και υλοποιεί το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας/Sports Excellence.

Δείτε το πρόγραμμα της συζήτησης εδώ. 

📌 Σάββατο 03/12 | 17.00-19.30

ΦΑΡΟΣ

Είσοδος Ελεύθερη

  • Το Σάββατο 03/12, η ομάδα χορού La timpa συμμετέχει στη δραστηριότητα Αθλητισμός για όλους, σε ένα συν-εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για παιδιά, Let’s Dance Together.
  • Την Κυριακή 04/12, στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, γνωρίζουμε το άθλημα Colpbol.

Πηγή: www.snfcc.org

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή