Ο Πάνος Ρήγας, ο Τάσος Μερκούρης, Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Γεώργιος Καμπάς και εκπρόσωποι από το Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ιλίου

Επιστολή Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου

“Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη,

Θα ήθελα να σε ενημερώσω σχετικά με την πορεία ανακαίνισης του Σχολείου. Το έργο κοντεύει να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η επιλογή σου να απευθυνθούμε στο τμήμα μηχανικού του στρατού και η μεσολάβησή σου υπήρξε η προσφορότερη λύση για το χρονίζον πρόβλημα παλαιότητας του κτηρίου και τη συντήρησή του.

Επειδή σύντομα αποχωρώ από την ενεργό σχολική δραστηριότητα, επιθυμώ να σε ευχαριστήσω θερμά για άλλη μια φορά που ήσουν πάντα κοντά μας στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Σχολείο και για την άριστη συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση που είχαμε”.

Αυτή την επιστολή με τα λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια ψυχής, έλαβε από τον Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιλίου κ. Αναστάσιο Μερκούρη, ο Τ.Αντιδήμαρχος Ιλίου και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της Αλληλέγγυας Πόλης κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Γεωργία Παναγιωτοπούλου και την Μαρίνα Σιμονετάτου

Ολική ανακατασκευή του παλαιού κτηρίου

Πρόκειται για την σχεδόν ολική ανακατασκευή του παλαιού κτηρίου του Ειδικού Σχολείου που στεγάζει ανάπηρους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Αττική και βρίσκεται στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης στο Ίλιον.

Η συντήρηση των σχολικών κτηρίων είναι γενικά αρμοδιότητα των δήμων, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εδώ και χρόνια το πρόβλημα παρέμενε άλυτο και μεγάλωνε, σε βάρος των μαθητών με αναπηρία. Ο κ. Αυγουλάς, νεαρός δικηγόρος προερχόμενος και ο ίδιος από το αναπηρικό κίνημα, ήθελε πάση θυσία να ξεπεράσει τα εμπόδια και τη γραφειοκρατία, γι’αυτό και με μια απέλπιδα επιστολή του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε το κτιριακό χάος, απευθύνθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγα, ζητώντας από το Υπουργείο και το Στρατό να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου, όπου με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διά του Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποιήθηκαν εν τέλει εργασίες συντήρησης – ανακατασκευής των υποδομών των κτηρίων που φιλοξενούν το Σχολείο.

Οι εργασίες, που εκτελέστηκαν από κλιμάκιο του Μηχανικού, αφορούσαν την ανακατασκευή στους χώρους υγιεινής, ενώ η δεύτερη και τρίτη φάση αφορούσε τους ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Σχολείου.

Θα χανόταν χορηγία ύψους περίπου δέκα χιλιάδων ευρώ

«Προσωπικά επέλεξα να κάνω τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί το πρόβλημα και όχι να αρκεστώ σε μια –δικαιολογημένη πάντως- αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου. Χάρη στο κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξαν οι ένοπλες δυνάμεις σε καιρό ειρήνης, οι μαθητές με αναπηρία μπορούν να συνεχίσουν στο Ίλιον να εκπαιδεύονται με αξιοπρέπεια», σημείωσε ο κ. Αυγουλάς ευχαριστώντας τον Υπουργό Πάνο Ρήγα, διότι εάν ο στρατός δεν αναλάμβανε άμεσα πρωτοβουλία, θα χανόταν και χορηγία ύψους περίπου δέκα χιλιάδων (10.000€) ευρώ από ιδιώτες υπέρ του σχολείου.

Πρόκειται για κτήριο 60 και πλέον χρόνων το οποίο δεν είχε σχεδιαστεί εξ αρχής για σχολείο, γι’αυτό και πλέον μετά τις παρεμβάσεις των ενόπλων δυνάμεων που επί σχεδόν 4 μήνες εργάζονταν στο χώρο καθημερινά, έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η διευκόλυνση και η ασφάλεια των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι φωτογραφίες, για όσους μπορούν να τις δουν, οι οποίες απεικονίζουν το πριν και το μετά της κατάστασης του κτιρίου, μιλούν από μόνες τους.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή