Η Άννα Μπαλάν με το σκύλο οδηγό της και ο Χρήστος Κορομηλάς κρατώντας το έντυπο του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή braille μαζί με τους Ισίδωρο Πάσσα, Χριστίνα Θεοφιλίδη και Γιάννη Βασιλάκο.

Δύο μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι, η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Κωτσόβολος και δημιουργούν το Ενημερωτικό Έντυπο του Πλάνου Δόσεων της εταιρείας σε γραφή Braille.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Κωτσόβολος, ο πρώτος retailer που συμπεριέλαβε την έννοια της προσβασιμότητας στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, κάνει ακόμη ένα βήμα στον τομέα της συμπερίληψης των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στην εξυπηρέτηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» και μετά την επιτυχημένη δημιουργία των ενημερωτικών ασφαλιστικών εντύπων σε γραφή Braille.

«Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με δύο μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα, προχώρησαν στη δημιουργία του Ενημερωτικού Εντύπου Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Βraille, μια συνεργασία που σηματοδοτεί πως οι δύο κλάδοι, αυτοί του retail και της λιανικής τραπεζικής (retail banking), βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα και δημιουργούν έναν κόσμο που όλοι βλέπουμε το ίδιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έντυπο που συνοψίζει βασικά στοιχεία του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος, δηλαδή του τρόπου πληρωμής μέσω προσωπικού – καταναλωτικού δανείου, το οποίο διατίθεται μέσω της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και χαρίζει ευκολία και ευελιξία στην αποπληρωμή των αγορών από την Κωτσόβολος.

Η υπηρεσία του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό και χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών επιμελήθηκε και εκτύπωσε το έντυπο σε γραφή Braille, ενώ από τον Οκτώβριο 2022 είναι διαθέσιμο στα 91 καταστήματα Κωτσόβολος στην Ελλάδα.

Με αφορμή την παρουσίαση του Ενημερωτικού Εντύπου του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Braille, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Κωτσόβολος στο Νέο Ηράκλειο, όπου εκπρόσωποι της Κωτσόβολος, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας επισφράγισαν τη συνεργασία τους.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Άννα Μπαλάν, που μέσα από την προσωπική της εμπειρία, ούσα η ίδια εκ γενετής τυφλή, και τη δράση της στα social media, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για θέματα αναπηρίας, καθώς και με τον Χρήστο Κορομηλά, πρόεδρο Ιωνά ΑμεΑ και μέλος Δ.Σ. του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ.

Σε δήλωσή του ο κ. Ισίδωρος Πάσσας, γενικός διευθυντής Retail Banking της Alpha Bank, σημείωσε:

«Κάτι τόσο καθημερινό όπως οι συναλλαγές, θα πρέπει να αποτελεί μία απλή και απόλυτα προσβάσιμη διαδικασία για όλους. Με το Πλάνο Δόσεων σε συνεργασία με την Κωτσόβολος, κάναμε ακριβώς αυτό -δημιουργήσαμε έναν νέο, ευέλικτο τρόπο εξόφλησης σε δόσεις, που όλοι οι καταναλωτές μπορούν να αξιοποιήσουν, χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Στην Alpha Bank, τοποθετούμε τον άνθρωπο στην «καρδιά» της τραπεζικής. Αυτό σημαίνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, για όλους. Σήμερα, με το Ενημερωτικό Έντυπο Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Braille, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που μαζί με την Κωτσόβολος τους προσφέρουμε και να αποκτήσουν τα προϊόντα που επιθυμούν».

Η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία της Κωτσόβολος, θέλοντας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να κάνουμε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης πιο εύκολη και πιο αυτόνομη. Δράσεις όπως αυτή, που υποστηρίζουν την συμπερίληψη, μας εμπνέουν και επιβεβαιώνουν τον σκοπό της τράπεζάς μας, που δεν είναι άλλος από το να σχεδιάζει ένα μέλλον καλύτερο για όλους, βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Είμαστε δίπλα σε όσους μας εμπιστεύονται, είμαστε ανοιχτοί, ακούμε και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους και όσα περιμένουν από μία τράπεζα σαν τη δική μας. Πιστεύουμε από καρδιάς πως όσο εργαζόμαστε συστηματικά για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται σε όλους, δημιουργούμε τις συνθήκες για έναν κόσμο καλύτερο για όλους και τον καθένα ξεχωριστά».

Ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος Dixons South East Europe ανέφερε τα εξής:

«Για την Κωτσόβολος ο καταναλωτής είναι ένας και η εξυπηρέτηση είναι μία. Καμιά διάκριση και κανένας περιορισμός δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε κανέναν που επιθυμεί να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στην τεχνολογία.

Αναλογιζόμενοι το πόσες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ημέρα, με προβλήματα όρασης δεν έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που χρειάζονται στην καθημερινότητά τους, η μετάφραση του Ενημερωτικού Εντύπου Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος, ενός βασικού εργαλείου που πολλοί πελάτες μας χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, ήταν μονόδρομος.

Το γεγονός πως η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας, μας κάνει υπερήφανους για τους συνεργάτες μας που ευθυγραμμίστηκαν με το όραμά μας να προσφέρουμε μία Καλύτερη Ζωή με την Τεχνολογία, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς».

Πηγή: www.businessdaily.gr

Διαβάστε επίσης:

Κωτσόβολος: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Δυνατή»

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή