• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού της Eurobank για την καλύτερη εξυπηρέτηση ανάπηρων πελατών
Ομαδική φωτογραφία εκπαιδευτών και εργαζόμενων (18 άτομα και δύο σκύλοι οδηγοί, ένας με λευκό τρίχωμα κι ένας με μαύρο). Κάτω δεξιά το λογότυπο της Eurobank και πάνω αριστερά σε μπλε πλαίσιο η φράση "Η Τράπεζα Eurobank Με Άλλα Μάτια!"

Οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού της Τράπεζας Eurobank συνεχίζονται.

Ο Όμιλος Eurobank μαθαίνει από τις ανάγκες των πελατών με αναπηρία και εκπαιδεύει τους ανθρώπους του ώστε να προσφέρουν αυτόνομη και ισότιμη εξυπηρέτηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έλαβε χώρα τη 📍 Δευτέρα 8 Απριλίου, το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, απευθυνόμενο σε στελέχη της Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενοι και εργαζόμενες καταστημάτων Eurobank από διάφορες περιοχές της Αττικής, παρακολούθησαν για περίπου πέντε ώρες, εκπαιδευτικό σεμινάριο εξοικείωσης με την αναπηρία και αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών με αναπηρία. Σκοπός αυτής της βιωματικής εμπειρίας ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων για την κατανόηση και την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των εμποδιζόμενων ατόμων, με στόχο την αυτόνομη και ισότιμη εξυπηρέτησή τους.

Τη δράση συντόνισε για άλλη μια φορά, η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελ.σ.σ.Α. – Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger και τη σχολή Liberty Assistance and Guide Dogs.

Η εκπαίδευση βασίστηκε στο βίωμα αφού το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτών ήταν ανάπηρα άτομα και επαγγελματίες του χώρου με πολύχρονη εμπειρία, μέσω διαλόγου, ιδεοκαταιγίδας και πράξης στο πεδίο, εφόσον υλοποιήθηκε σε Μockup Future Branch Κατάστημα. Συμπληρώθηκε από ψηφιακό παιχνίδι για τη διαδραστική ανάδειξη της αναπηρικής πραγματικότητας, ενώ πλαισιώθηκε από βίντεο που αναδεικνύουν δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης ατόμων με διαφορετικές βλάβες.

Σε πρακτικό επίπεδο, οι εκπαιδευόμενοι γνώρισαν έναν σκύλο-οδηγό και είδαν πώς συνοδεύει την τυφλή χειρίστριά του, ενώ βιώσαν και οι ίδιοι συνοδεία από εκπαιδευόμενο σκύλο-οδηγό. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τεχνικές συνοδείας ατόμων με πρόβλημα όρασης τις οποίες έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή για να εξοικειωθούν συνοδεύοντας συναδέρφους τους.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για καλές πρακτικές, καθώς και για το πώς τα όσα παρακολούθησαν, έμαθαν και βίωσαν μπορούν να εφαρμοστούν στην εργασιακή τους καθημερινότητα και στις συναλλαγές τους με πελάτες με αναπηρία.

Παρακολουθήστε το βίντεο της πρώτης εκπαίδευσης εδώ ⇓

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι παρακάτω εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες:

  • Βαγγέλης Αυγουλάς: τυφλός Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Α. Πρόεδρος ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”
  • Μαρία Ηλιοπούλου: μητέρα αυτιστικού ατόμου, Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger
  • Θάλεια Κιούση: Παιδαγωγός, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Συμπερίληψης “Με Άλλα Μάτια”
  • Γιάννης Κονδράρος: Εκπαιδευτής σκύλων, Ιδρυτής της σχολής Liberty: Assistance and Guide dogs
  • Τζουλιάνα Μπούσι: χειρίστρια του σκύλου-οδηγού Uni, Copywriter
  • Γεώργιος Στάθης: Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων της Ε.Ν.Γ.
  • Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας: χρήστης αμαξιδίου, Σύμβουλος Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας

ℹ️ Μάθετε περισσότερα για τις προσαρμοσμένες υπηρεσίες της Eurobank.

📌  Βρείτε ποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση εδώ ⇓

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή