• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα Διαδικτυακής Παρέμβασης από το Φροντίζω για την υποστήριξη Ηλικιωμένων και Ατόμων με Άνοια
Ηλικιωμένος κύριος χειρίζεται τάμπλετ. Πάνω δεξιά το λογότυπο του "Φροντίζω" και κάτω αριστερά το λογότυπο του "Δεσμού"

«e-Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ- ΦΡΟΝΤΙΖΩ συνεχίζει με δεύτερο τρίμηνο κύκλο την υλοποίηση του έργου «e-Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» με την υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ.

Το πρόγραμμα «e-Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» απευθύνεται σε άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή (ΗΝΔ) ή Άνοια και τις οικογένειές τους, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατες ερευνητικές μελέτες επλήγησαν ποικιλοτρόπως από την πανδημία COVID-19 και χρήζουν εξειδικευμένης υποστήριξης.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει τη νοητική κατάσταση και την λειτουργικότητα των ατόμων με νευρονοητικά ελλείμματα καθώς επίσης να εκπαιδεύσει τις οικογένειες τους στη διαχείριση της άνοιας.

Οι υπηρεσίες παρέχονται διαδικτυακά ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα και άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στην άνοια- ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή και λογοθεραπευτή.

Αναλυτικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

• Εξ αποστάσεως/ διαδικτυακές συνεδρίες νοητικής ενδυνάμωσης καθώς και δημιουργικής απασχόλησης.
• Συμβουλευτική υποστήριξη οικογενειακών φροντιστών σε ζητήματα που αφορούν την άνοια και την ΗΝΔ αλλά και σε θέματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19.
• Νευροψυχολογική αξιολόγηση των ατόμων με νοητικά ελλείμματα ,ψυχοσυναισθηματική εκτίμηση των οικογενειακών φροντιστών και καταγραφή αναγκών βάσει των οποίων θα σχεδιαστούν εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης
• Εκπαίδευση συμμετεχόντων στη χρήση υπολογιστή και λοιπών τεχνολογικών μέσων για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
• Ενημέρωση για τρόπους σωματικής ενδυνάμωσης που ενδείκνυται στα άτομα με νοητικά ελλείμματα

Το έργο «e-Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία» έχει διάρκεια ενός έτους (21.11.2022 έως 20.11.2023) και περιλαμβάνει 4 κύκλους 3μηνης παρέμβασης όπου σε κάθε κύκλο εξυπηρετούνται 15 άτομα με νοητικά ελλείμματα και οι οικογενειακοί φροντιστές τους.

Θα δοθεί προτεραιότητα στην ένταξη στο πρόγραμμα σε όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον covid-19 το τελευταίο καιρό, καθώς η σοβαρή νόσηση και η παρατεταμένη απομόνωση φαίνεται να συμβάλλει στην επιδείνωση των νοητικών ελλειμάτων και στην αύξηση της επιβάρυνσης του φροντιστή.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον στο τηλέφωνο του Σωματείου Φροντίζω 2610240242 (καθημερινά, ώρες 10:00 – 12:00) ή στο info@frodizo.gr.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή