• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Συνάντηση Σισιλιάνου – Αυγουλά: Νέα βήματα της Νομικής Σχολής Αθηνών για προσβασιμότητα και ΑμεΑ
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος

Άμεσες και στοχευμένες ενέργειες στο πεδίο της προσβασιμότητας, συντονίστηκαν στη συνάντηση του τυφλού δικηγόρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βαγγέλη Αυγουλά, με τον Δικαστή, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών και καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Λίνο – Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Ο κ. Σισιλιάνος, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τους φοιτητές γενικότερα για κοινωνικά θέματα, ενημέρωσε τον κ. Αυγουλά ότι έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται εντός του μήνα η αντικατάσταση μη λειτουργικών ραμπών και επιπλέον τοποθέτηση νέων στα κτίρια που χρησιμοποιούν φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο κ. Αυγουλάς, παλιός φοιτητής του κ. Σισιλιάνου, τεκμηρίωσε την ανάγκη, να γίνει με καθολικό τρόπο διακριτή, ήδη από το προπτυχιακό επίπεδο, για τους φοιτητές της Νομικής, η σύγχρονη, δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας με βάση και το κοινωνικό μοντέλο, με τον κ. Σισιλιάνο να αποφασίζει επιτόπου και να ενημερώνει επίσημα ότι:

Η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ θα διδάσκεται πλέον, από τον ίδιο, σε διακριτή θεματική ενότητα στο πλαίσιο του μαθήματος «Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», από το Εαρινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο που αρχίζει τον άλλο μήνα.

Επίσης ο κ. Αυγουλάς, κατέθεσε την εκτίμηση και το σεβασμό του Δ.Σ.Α. για το έργο του κ. Σισιλιάνου και από τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ οι δύο τους συζήτησαν για αρκετή ώρα και τις πολλαπλές διακρίσεις που βιώνουν στη χώρα μας τα ΛΟΑΤΚΙ+ ανάπηρα άτομα.

Ακόμη, για τους φοιτητές με αναπηρία, προγραμματίζεται η επικαιροποίηση και εντατικοποίηση της συνεργασίας της Νομικής Σχολής, με τη Μονάδα Προσβασιμότητας ΦμεΑ του ΕΚΠΑ.

Τέλος, συμφωνήθηκε η από κοινού θεσμική προετοιμασία διαδικτυακής, επιστημονικής εκδήλωσης στο τέλος Μαρτίου, με επίκεντρο την αποϊδρυματοποίηση και τις σύγχρονες διαμορφωμένες συνθήκες στο πεδίο της παιδικής προστασίας.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή