Ποτάμι με κωπηλάτες

«Θέλω να φανταστείτε τώρα, μέσα σε μια στιγμή και ενώ με ακούτε, την εικόνα του ωραιότερου λουλουδιού που έχετε δει ποτέ, που έχετε συναντήσει ποτέ, που σας έχουν προσφέρει ποτέ. Φανταστείτε το, φέρτε το στο μυαλό σας, μη μου πείτε πoιο είναι. Και παράλληλα τώρα φανταστείτε τη γαρδένια, βγάλτε τη όμως μπροστά από  τα μάτια σας, δεν τη θέλω εικόνα. Φέρτε τη κοντά στο πρόσωπό σας και μυρίστε τη. Μήπως μυρίζει πιο ωραία από το οπτικά ωραίο λουλούδι που φανταστήκατε πριν λίγο; Και αυτή η μυρωδιά μη μου πείτε, δεν είναι μια υπέροχη αποτύπωση»;

Με αυτό το παιχνίδι εικόνων, φαντασίας και διαδραστικών ερωτήσεων άρχισε την ομιλία του στο 3ο Φεστιβάλ Ευ Ζην ο Βαγγέλης Αυγουλάς, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και καθήλωσε όσους τον παρακολουθούσαν:

«Φανταστείτε τώρα και το τριαντάφυλλο: αυτό που έχετε δοκιμάσει σε γλυκό του κουταλιού, αυτό που έχετε
προσφέρει ή σας έχει προσφέρει ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σας, αυτό που έχει στολίσει το σπίτι ή το γραφείο σας. Διάφορα χρώματα. Διάφορες εικόνες, η κάθε μια και ο καθένας μια διαφορετική, για το τριαντάφυλλο όλα και όλες. Κλείστε τώρα τα μάτια και αγγίξτε, ο καθένας και η κάθε μια το τριαντάφυλλο του / της. Νιώθετε την απαλότητα του στο χέρι σας; Όλοι συμφωνούμε εδώ μέσα στην αίθουσα στη μια και μοναδική απτική εικόνα της ασυναγώνιστης απαλότητας των πετάλων κάθε τριαντάφυλλου, σαν χάδι!

Θέλω σήμερα από τα παραδείγματά μου και τη συζήτησή μας να καταλάβετε ότι εγώ, αν και γεννήθηκα τυφλός και εξ αρχής μου έλεγαν ότι δε θα έχω καμία σχέση με τις εικόνες, συνέχισα τη ζωή μου, έφτιαξα τις δικές μου εικόνες και τη δύναμη των δικών μου εικόνων έρχομαι σήμερα εδώ να μοιραστώ μαζί σας», κατέληξε ο νεαρός δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλης Αυγουλάς καταχειροκροτούμενος από τους ακροατές, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι αν δεις τις δυσκολίες της ζωής με άλλα μάτια, η ζωή συνεχίζεται με εσένα συνοδοιπόρο της και όχι τηλεθεατή της!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στο κοινό

Οι στόχοι του Φεστιβάλ ήταν :

1) Να διαδώσει τα μυστικά του Ευ Ζην και να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να διαχειριστούν κρίσεις όπως την οικονομική, ή κάποια ασθένεια.

2) Να στείλει το μήνυμα “Είμαι Νικητής” σε όσους δοκιμάζονται αλλά και ειδικότερα σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο.

3) Να υποστηρίξει ευπαθείς ομάδες με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν. Πάνω από €10,000 σε έσοδα συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες μέσα από το Σύλλογο Aμυμώνη (τυφλά πολυανάπηρα άτομα)
1,500+ επισκέπτες παρ’ όλες τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες 319 συμμετοχές στα αγωνίσματα του καγιακ, ποδήλατο, τρέξιμο, inline skating, sup 110 εθελοντές βοήθησαν στη διοργάνωση

Έγιναν 200 δωρεάν εξετάσεις καρκίνου μαστού, οφθαλμολογικές, μνήμης και HIV.

Στείλαμε το μήνυμα “είμαι νικητής” μέσα από 2 τηλεοπτικές εμφανίσεις, δεκάδες ραδιοφωνικά σποτ και εκατοντάδες αναφορές στον έντυπο και τον ψηφιακό τύπο.

Επίσης συγκεντρώθηκαν 42 φιάλες αίματος μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία που έτρεχε κατά την
διάρκεια του Φεστιβάλ σε συνεργασία με την τράπεζα αίματος Δημήτρης Βλων.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Άγγελο Δερλόπα

Το φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Συλλόγου «ΑΜΥΜΩΝΗ» κα Βούλα Μπέλλου και ο νέος ιατρός, Πρόεδρος του οργανισμού “I- Living Greece” κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο υπεύθυνος για τις ομιλίες κ. Άγγελος Δερλόπας, απένειμε στο Βαγγέλη Αυγουλά το χαρακτηριστικό σύμβολο του 3ου Φεστιβάλ Ευ Ζην για τη συμμετοχή του.

Επίσης, συγκλόνισε και η ομιλία του νεαρού πρωταθλητή στο Τρίαθλο Νίκου Παπαγγελή, ο οποίος έχει κινητική αναπηρία και κάνει πρωταθλητισμό ήδη στα 16 του έτη.

Ο Νίκος Παπαγγελής μιλάει

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή