• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • «Stop μου Ανήκει» για την Αναγνώριση και Καταγγελία της Σεξουαλικής κακοποίησης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία
Ασπρόμαυρη φώτο: φιγούρα κοριτσιού (πλάτη) που περπατάει σε διάδρομο ιδρύματος
Πηγή Εικόνας: Canva.com

«Stop μου Ανήκει» για την Αναγνώριση και Καταγγελία της Σεξουαλικής κακοποίησης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund το έργο «Stop μου Ανήκει», με φορέα υλοποίησης “Το Εργαστήρι” και εταίρους το “Θεοτόκος” και την “ΕΣΤΙΑ”, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 και ώρα 11:00 η πρώτη συνέντευξη τύπου με σκοπό την ενημέρωση της έναρξης υλοποίησης του Έργου.

Το Έργο «Stop μου Ανήκει» αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της Πρόκλησης, στην Αναγνώριση και Καταγγελία του φαινομένου της Σεξουαλικής Κακοποίησης στα Άτομα με Νοητική Αναπηρία (ΑμεΝΑ). Με την ολοκλήρωση του, το έργο θα συμβάλει στην προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος του σεβασμού της σωματικής και πνευματικής ακεραιότητας των ΑμεΝΑ, καθώς και στην ισότιμη προσβασιμότητα τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 17 της Σύμβασης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ.

Μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα ίδια τα άτομα με νοητική αναπηρία, στις οικογένειες τους και στους επαγγελματίες διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών των φορέων της κοινοπραξίας μας, το Έργο στοχεύει στην Αναγνώριση και Καταγγελία της Σεξουαλικής κακοποίησης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία. Όπως επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επαγγελματιών κοινωνικής αρωγής και αντιπροσώπων των Τοπικών Αστυνομικών Αρχών από οχτώ Δήμους που δήλωσαν την πρόθεση συμμετοχής τους σε αυτό. Οι Δήμοι αυτοί είναι: Δήμος Περιστερίου, Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δήμος Φυλής, Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Μεταμόρφωσης, Δήμος Ιλίου και Δήμος Αχαρνών.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Δείτε το βίντεο από την Συνέντευξη Τύπου SOMA ⇓

Πηγή: www.nevronas.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή