εργαζόμενη γυναίκα που ράβει μάσκες

Εργαζόμενη του Δρομοκαϊτείου ράβει μάσκες για το προσωπικά ΕΝ ΜΕΣΩ της πανδημίας του κορονοϊού παρατηρείται ακόμα και στα νοσοκομεία τεράστια έλλειψη σε μάσκες για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τις φτιάχνουν μόνοι τους!

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

«Στο Δρομοκαϊτειο ξεμείναμε από μάσκες. Καμία εταιρία δεν μας προμηθεύει και επικαλούνται έλλειψη. Βρέθηκε η λύση, να ράψουμε μάσκες στο γραφείο! Γυρίσαμε στο 1940, αλλά και αυτό είναι μια λύση» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος εργάζεται στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, και έριξε τα βέλη του στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη: «Είπε ότι υπάρχουν 1.200.000 μάσκες στην αγορά. Ως εκ τούτου οι 100.000 υγειονομικοί δικαιούνται από δύο τρεις μάσκες». Και πρόσθεσε: «Ήταν λάθος που δεν έγινε προμήθεια σε μάσκες από τον Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε το κακό στην Κίνα. Πρέπει να επιταχύνουν οι βιομηχανίες να ράψουν μάσκες»

Άτομα με αναπηρία φτιάχνουν μάσκες

Στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα ΑμεΑ του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, με επικεφαλής την προϊστάμενη της δομής και σε συνεργασία με μια υπάλληλο που ξέρει να ράβει, φτιάχνει υφασμάτινες χειρουργικές μάσκες που χρησιμοποιούνται περισσότερο από μία φορά! Οι μάσκες είναι από ύφασμα που φοριέται για δύο ημέρες, πλένεται, σιδερώνεται και είναι έτοιμο για νέα χρήση.

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή